r
Nosalty Logó

Deluxe epres muffin

0,0

0 ÉRTÉKELÉS0 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Gerzsenyi Flóra
Deluxe epres muffin
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

486
Kalória
9.1g
Fehérje
47.2g
Szénhidrátok
29.6g
Zsír
63.5g
Víz
66.5g
Koleszterin
2.1g
Rost
21.4g
Cukor
  • 6% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 20% Zsír
Összesen 486 kcal
  • 6% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 20% Zsír
Összesen 5830 kcal
  • 6% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 20% Zsír
Összesen 293 kcal
  • 6% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.1 g

Zsír

  • Összesen
    29.6 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    67 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    560 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    147 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    37 mg
  • Foszfor
    226 mg
  • Nátrium
    134 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    47.2 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    63.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    114 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    23 micro
  • Kolin:
    41 mg
  • Retinol - A vitamin:
    112 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    24 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    51 micro
Összesen 486 kcal
  • 6% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    109.7 g

Zsír

  • Összesen
    355.2 g
  • Telített zsírsav
    107 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    114 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    26 g
  • Koleszterin
    798 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6720.4 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    163 mg
  • Kálcium
    1768 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    443 mg
  • Foszfor
    2708 mg
  • Nátrium
    1610 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    566.2 g
  • Cukor
    257 mg
  • Élelmi rost
    25 mg

Víz

  • Összesen
    761.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1369 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    37 mg
  • C vitamin:
    154 mg
  • D vitamin:
    139 micro
  • K vitamin:
    49 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    278 micro
  • Kolin:
    496 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1342 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    284 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    612 micro
Összesen 5830 kcal
  • 6% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.5 g

Zsír

  • Összesen
    17.8 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    40 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    337 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    89 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    22 mg
  • Foszfor
    136 mg
  • Nátrium
    81 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    28.4 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    38.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    69 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    25 mg
  • Retinol - A vitamin:
    67 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    14 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    31 micro
Összesen 293 kcal

Elkészítés

  1. Első körben előmelegítjük a sütőt 170 °C-ra, és kibélelünk egy muffinsütő formát papírkapszlival.
  2. Egy tálban felverjük a tojást a cukrokkal, hozzácsurgatjuk az olajat és az olvasztott vajat, majd a vaníliaesszenciát. Beleöntjük az írót, hozzáreszeljük a lime héját, és alaposan összekeverjük.
  3. Hozzászitáljuk a lisztet, a sütőport és a sót, és csak addig keverjük, amíg a liszt el nem tűnik. Ne keverjük túl!
  4. Végül az epreket kockára vágjuk, összekeverjük egy kevés rétesliszttel, majd óvatosan beleforgatjuk a tésztamasszába.
  5. A tésztát egy fagykiskanál segítségével muffinformákba adagoljuk, és 25-30 percig sütjük, amíg aranybarnák nem lesznek. Ez idő alatt elkészítjük a toppingot.
  6. A mascarponét és a habtejszínt lazán kihabosítjuk, hozzákeverjük az eperlekvár felét és a zselatinfixet, majd rácsorgatjuk a maradék lekvárt, és márványosan belefogatjuk a krémbe. Sütőbe tesszük dermedni.
  7. Miután a muffinok kisültek, hagyjuk őket teljesen kihűlni.
  8. A krémet fagyiskanállal, gombócban tegyük a muffinok tetejére, majd szórjuk meg őket pirított mandulával, liofilizált eperdarabokkal, és végül egy szép szem eperrel dekoráljuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 perc
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

A muffinok egészen nagy múltú süteményfélék, Európa viszont leginkább az amerikai filmekből ismerte meg őket. Számos pékség és étterem kínálatában találkozhatunk velük, de nincs is jobb egy frissen sült, illatozó házi verziónál.

A muffinok eredetét az Egyesült Államokban és az Egyesült Királyságban is kereshetjük, a szó maga viszont francia eredetű: a "muffle" szóból származik, ami annyit jelent "puha", "laza".
A muffinok népszerűsége a 20. század második felében hatalmasra nőtt, a csokival vagy gyümölcsökkel készült kisméretű, praktikus sütemények pedig egyre divatosabbá váltak. Többek közt a friss eper is tökéletes választás a muffinok ízesítésére, hiszen nemcsak finom ízt, hanem szép színt, kellemes textúrát és látványt is ad neki.

Deluxe epres muffin

A muffinok általában kifejezetten könnyen elkészíthetőek, és kevert tészta az alapjuk. Az alaprecepthez liszt, cukor, tojás, tej és sütőpor szükséges, de rengeteg variációban készítik őket, például csokoládéval vagy más gyümölcsökkel kombinálva. Reggelire és uzsonnára is tökéletes választás, kicsiknek, nagyoknak egyaránt.

Deluxe epres muffin
Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Citromos muffin

Elsősorban a citromrajongók figyelmébe ajánljuk ezt a könnyed muffint, ugyanis nemcsak a tésztába került bőségesen a gyümölcsből, de a kész muffint is meglocsoltuk kevés ...

Rosanics Petra

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Tradicionális gulyásleves

Az igazi Hungarikum, amire igazán büszkék lehetünk. Vendéglátós lévén tapasztaltam, hogy a külföldi turisták, amikor betérnek az étterembe, az volt az első kérdésük, hogy "Gulász " ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!