r
Nosalty Logó

Csirke Pad Thai

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojást tartalmaz
Kornél
Csirke Pad Thai
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 9% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 7% Zsír

Az étel elkészítése

Csirke előkészítése

Pad Thai szósz elkészítése

Összesen 765 kcal
  • 9% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 7% Zsír

Az étel elkészítése

Csirke előkészítése

Pad Thai szósz elkészítése

Összesen 2299 kcal
  • 9% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 7% Zsír

Az étel elkészítése

Csirke előkészítése

Pad Thai szósz elkészítése

Összesen 153 kcal
  • 9% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    35.4 g

Zsír

  • Összesen
    26.5 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    145 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2056.6 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    44 mg
  • Kálcium
    120 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    122 mg
  • Foszfor
    467 mg
  • Nátrium
    1294 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    96.8 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    249.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    74 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    17 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    159 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    79 micro
  • Kolin:
    232 mg
  • Retinol - A vitamin:
    37 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    446 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    922 micro
Összesen 765 kcal
  • 9% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    106.1 g

Zsír

  • Összesen
    79.6 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    36 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    22 g
  • Koleszterin
    436 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6169.7 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    131 mg
  • Kálcium
    360 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    366 mg
  • Foszfor
    1402 mg
  • Nátrium
    3881 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    290.4 g
  • Cukor
    42 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    748.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    222 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    23 mg
  • C vitamin:
    52 mg
  • D vitamin:
    43 micro
  • K vitamin:
    477 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    38 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    237 micro
  • Kolin:
    697 mg
  • Retinol - A vitamin:
    110 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1337 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2767 micro
Összesen 2299 kcal
  • 9% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.1 g

Zsír

  • Összesen
    5.3 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    29 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    411.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    24 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    24 mg
  • Foszfor
    94 mg
  • Nátrium
    259 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    19.4 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    50 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    15 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    32 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    46 mg
  • Retinol - A vitamin:
    7 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    89 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    185 micro
Összesen 153 kcal

Hozzávalók

Az étel elkészítése

Csirke előkészítése

Pad Thai szósz elkészítése

Elkészítés

Az étel elkészítése

  1. A rizstésztát tegyük egy edénybe, és öntsünk rá annyi forró vizet, amennyi ellepi (kb. 1 liter). Hagyjuk állni legalább 5-6 percig, amíg a tészta megpuhul. Ezt követően öblítsük le hideg vízzel, és tegyük félre.
  2. Wokban vagy acél serpenyőben melegítsünk olajat, közepesen erős lángon. Dobjuk bele a zúzott fokhagymát, a karikára vágott chilit, az aprított gyömbért és a karikázott zöldhagyma felét, majd pirítsuk egy percig.
  3. Adjuk hozzá a csirkét, pirítsuk 3-4 percig. Közben adjunk hozzá a pad thai szószból 1-2 evőkanállal.
  4. Falapát segítségével húzzuk az edény falára az összetevőket, üssük középre a tojást, és gyors mozdulatokkal keverjük össze, mint a rántottát. Ezt követően keverjük a többihez, majd adjuk hozzá a tésztát. Újból egy-két kanálnyi pad thai szószt adunk, a tésztát pedig jól forgassuk össze. Ismételjük ezt percenként addig, amíg az összes szósz elfogy, és a tészta egynemű, ragacsos állagot vesz fel (kb. 8-10 perc). Utoljára kóstoljuk meg, ha nem elég sós, még kevés halszósszal javíthatunk rajta.
  5. Tálaljuk az elkészült tésztát, tetejére szórjunk karikázott zöldhagymát és chilit, babcsírát, valamint zúzott kesudiót. Mellé adjunk lime gerezdeket, a savanykás íz fokozásához, akinek szükséges.

Csirke előkészítése

  1. A csirkemellet csíkozzuk fel.
  2. Forgassuk bele a szójaszószba, felhasználásig tegyük félre.

Pad Thai szósz elkészítése

  1. Az összetevőket alaposan keverjük el, ameddig a cukor feloldódik.
  2. Ajánlatos az édes ízzel kezdenünk, majd a savanyú, és végül a sós íz következik. A sós íz mindenképp a végére maradjon, és ízlés szerint adagolhatjuk fokozatosan is kinek kevesebb, kinek több alapon, ízlés szerint.
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 379
  • Tegnapi nézettség: 31
  • 7 napos nézettség: 234
  • Össznézettség: 170924
  • Feltöltés dátuma: 2014. március 10.

Ajánló

Az amerikai filmekben látjuk, hogy dobozból tésztát esznek pl. zsarulesen. A hazai gyorséttermek, illetőleg thai éttermek zöme nem dicsekedhet autentikus tésztákkal, a kész szószokból összekutyult műanyagokat pedig inkább ne együk meg. Aki kedveli a távol-keleti ízvilágot, feltétlenül próbálja ki ezt a receptet, biztos a siker. Ez a pad thai szósz tamarind nélkül készül, a savanykás ízt a lime, illetve az ecettől kapja. A rizsecet kiváltható fehérborecettel is.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Csirke Pad Thai
Kornél 167 recept

Nálunk mindenki nagyon szereti a különféle tésztaételeket. Ez a recept egy thai szakácstól ered, egyszerű és nagyszerű is.

Hozzávalók

Az étel elkészítése

Csirke előkészítése

Pad Thai szósz elkészítése

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...