Zöldhagyma

A zöldhagyma nem más, mint a frissen szedett vöröshagyma, amelynek még nem alakult ki a megvastagodott feje. A vöröshagymát hajtatják annak érdekében, hogy minél magasabb legyen az igazán élvezetes, zsenge fehér része a zöldhagymának. Az első friss, tavaszi zöldségek közé tartozik, már tél végén, illetve kora tavasszal találkozhatunk vele a piacokon, boltokban. Íze édeskés, kellemes, kevésbé csípős, mint a vöröshagyma. A zöldhagyma sokak által kedvelt, ízletes csemege, amely a tavaszi időszakban fontos vitaminforrás is. A zöldhagyma C-vitamin tartalma rendkívül magas. A zöldhagyma íze kellemes, édeskés, az átlagos hagymával ellentétben nem csípős. Fogyaszthatjuk nyersen vagy főve, salátákba, levesekbe, de minden esetben helyettesíthetjük vele a vöröshagymát a főzés, sütés során.
Koratavasszal, de a hipermarketek polcain az év más szakában is megtalálható.
Száraz, hűvös helyen, hűtőben.
fehérjetartalom
1.83 g
zsírtartalom
0.133 g
szénhidráttartalom
7.34 g
víztartalom
89.83 g
Kalcium
72 mg
Foszfor
37 mg
Magnézium
20 mg
Nátrium
16 mg
B6 vitamin
0.061 g
C vitamin
18.8 mg
Kolin
5.7 mg
Lutein+zeaxantin
1137 µg
fehérje
1.83 g
Zsír
telített zsírsav
0.032 g
egyszeresen telített zsírsav
0.027 g
többszörösen telített zsírsav
0.074 g
ásványi anyagok
Kalcium
72 mg
Vas
1.48 mg
Magnézium
20 mg
Foszfor
37 mg
Nátrium
16 mg
Cink
0.39 mg
Réz
0.083 mg
Mangán
0.16 mg
Szelén
0.6 µg
szénhidrát
rost
2.6 g
cukor
2.33 g
víz
89.83 g
vitaminok
Tiamin - B1 vitamin
0.055 mg
Riboflavin - B2 vitamin
0.08 mg
Niacin - B3 vitamin
0.525 mg
Pantoténsav - B5 vitamin
0.075 mg
Folát
64 µg
Kolin
5.7 mg
Béta-karotin
598 µg
Lutein+zeaxantin
1137 µg
E vitamin
0.55 mg
K vitamin
207 µg
A vitamin
50 µg
C vitamin
18.8 mg
B6 vitamin
0.061 g
Apró tökre vagy csilipaprikára emlékeztető, C-vitaminban dús pirosas-barnás gyümölcsök, melyek Brazíliában, de akár nálunk is megteremnek. Íme a brazil cseresznye, alias pitanga, amit alig ismerünk.
NosaltySok háztartásban megtalálható az izopropil-alkohol, de valószínűleg csak kevesen használják ki a benne rejlő lehetőségeket.
Szabó AnnaTiltott terep lenne a krumpli, a tészta és a kenyér, ha fogyni szeretnénk? Nem feltétlenül kell, hogy így legyen.
Szabó AnnaPuffadás, gyomorpanaszok, emésztési gondok. Hogy tudod elkerülni a kellemetlen tüneteket? Gasztroenterológusok segítenek, mely ételeket érdemes tiltólistára tenni!
Zöldségekben bővelkedünk ma, mégpedig olyannyira, hogy a csorbaleves, a rakott cukkini, de még a desszertnek szánt répatortagolyó is tele lesz velük.
Az önkiszolgáló kasszákat azzal a céllal hozták létre, hogy gyorsabban és hatékonyabban lehessen intézni a bevásárlást. Ennek ellenére rengeteg probléma adódik egy-egy ilyen bolti látogatás során, és nemcsak az idősebb generáció számára okoz gondot a kasszák használata.
A TV-ben láttam ezt a receptet. Annyira gyors és egyszerű, szinte elronthatatlan.
Az igazi Hungarikum, amire igazán büszkék lehetünk. Vendéglátós lévén tapasztaltam, hogy a külföldi turisták, amikor betérnek az étterembe, az volt az első kérdésük, hogy "Gulász " ...
A frankfurti virsliről elnevezett levest sokféleképpen készítik, nekünk ez az egyik kedvenc verziónk.
Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!