Töltött cukkini 12. -hús nélkül
- 2% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 4% Zsír
-
195g cukkini31 kcal
-
60g cukkini10 kcal
-
100g burgonya58 kcal
-
45g vöröshagyma16 kcal
-
184g zöldhagyma35 kcal
-
25 kcal
-
35 kcal
-
70g olajbogyó81 kcal
-
25g sajt88 kcal
-
1g lime héja0 kcal
-
0g bazsalikom0 kcal
-
4g olívaolaj35 kcal
-
7g vaj50 kcal
-
0g só0 kcal
- 2% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 4% Zsír
-
390g cukkini63 kcal
-
120g cukkini19 kcal
-
200g burgonya116 kcal
-
90g vöröshagyma33 kcal
-
368g zöldhagyma71 kcal
-
49 kcal
-
70 kcal
-
140g olajbogyó162 kcal
-
50g sajt176 kcal
-
1g lime héja0 kcal
-
0g bazsalikom0 kcal
-
8g olívaolaj71 kcal
-
14g vaj100 kcal
-
0g só0 kcal
- 2% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 4% Zsír
-
23.8g cukkini4 kcal
-
7.3g cukkini1 kcal
-
12.2g burgonya7 kcal
-
5.5g vöröshagyma2 kcal
-
22.5g zöldhagyma4 kcal
-
3 kcal
-
1.6g szárított paradicsom4 kcal
-
8.5g olajbogyó10 kcal
-
3.1g sajt11 kcal
-
0.1g lime héja0 kcal
-
0g bazsalikom0 kcal
-
0.5g olívaolaj4 kcal
-
0.9g vaj6 kcal
-
0g só0 kcal
- 2% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 86% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Lut-zea
-
Likopin
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 16.4 g
Zsír
-
Összesen 26.1 g
-
Telített zsírsav 10 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 12 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 46 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1603.3 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 7 mg
-
Kálcium 385 mg
-
Vas 9 mg
-
Magnézium 134 mg
-
Foszfor 354 mg
-
Nátrium 710 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 50.2 g
-
Cukor 20 mg
-
Élelmi rost 12 mg
VÍZ
-
Összesen 582.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 372 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 209 mg
-
D vitamin: 5 micro
-
K vitamin: 256 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 5 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 205 micro
-
Kolin: 73 mg
-
Retinol - A vitamin: 125 micro
-
α-karotin 19 micro
-
β-karotin 2711 micro
-
β-crypt 462 micro
-
Likopin 6197 micro
-
Lut-zea 7008 micro
- 2% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 86% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Lut-zea
-
Likopin
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 32.8 g
Zsír
-
Összesen 52.3 g
-
Telített zsírsav 20 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 25 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 92 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3206.5 g
-
Cink 6 mg
-
Szelén 14 mg
-
Kálcium 769 mg
-
Vas 19 mg
-
Magnézium 267 mg
-
Foszfor 708 mg
-
Nátrium 1421 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 100.5 g
-
Cukor 40 mg
-
Élelmi rost 25 mg
VÍZ
-
Összesen 1165.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 744 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 9 mg
-
C vitamin: 418 mg
-
D vitamin: 11 micro
-
K vitamin: 511 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 9 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 410 micro
-
Kolin: 145 mg
-
Retinol - A vitamin: 250 micro
-
α-karotin 38 micro
-
β-karotin 5422 micro
-
β-crypt 925 micro
-
Likopin 12394 micro
-
Lut-zea 14016 micro
- 2% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 86% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Lut-zea
-
Likopin
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 2 g
Zsír
-
Összesen 3.2 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 6 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 195.8 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 1 mg
-
Kálcium 47 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 16 mg
-
Foszfor 43 mg
-
Nátrium 87 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 6.1 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 71.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 45 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 26 mg
-
D vitamin: 1 micro
-
K vitamin: 31 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 25 micro
-
Kolin: 9 mg
-
Retinol - A vitamin: 15 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 331 micro
-
β-crypt 56 micro
-
Likopin 757 micro
-
Lut-zea 856 micro
Hozzávalók
-
1 nagy db cukkini
-
1 kis db cukkini
-
2 db burgonya
-
1 db vöröshagyma
-
4 db zöldhagyma
-
1 közepes db piros kaliforniai paprika
-
5 dkg sajt
-
1 ek olívaolaj
-
1 ek vaj
-
só ízlés szerint
Elkészítés
- A vöröshagymát finomra vágjuk és kevés olívaolajon megpirítjuk.
- A kaliforniai paprikát apróra kockázzuk, majd kevés olívaolajon addig sütjük, míg szépen megpirul - időnként megrázogatva az edényt, hogy ne törjük a paprikákat.
- A krumplikat is felkockázzuk igen kicsikre, s ezt is pirosra sütögetjük szintén kevés olívaolajon.
- A nagyobb rántani való cukkinit hosszában félbevágjuk, közepét kikanalazzuk a vágódeszkánkra - úgy, hogy elég húsa maradjon a cukkininek -, s a zsenge magos belsőt deszkán kicsit kisebbekre vagdossuk, majd ezt is betesszük egy serpenyőbe. A kisebb rántani való cukkininek én csak a külső részét használtam (A belső részét felhasználtam cukkinifasírthoz, de gondolom nem ront az ízén, ha egész kicsi a cukkini, s a teljes egészét beletesszük.) Szóval, a héját kb. fél centiméternyi hússal vágtam le négy oldalról, ezeket pici kockákra aprítottam, majd betettem a serpenyőbe a már várakozó "cukkinibelsők" mellé, és az egészet kevés olívaolajon sütögettem. Amikor már úgy tűnik, hogy a héja is megpuhult, akkor tépkedjük rá a bazsalikomleveleket. Kissé átforgatjuk vele együtt a tűzön, majd levesszük ezt is.
- A kivájt cukkinifeleket belefektetjük egy olajjal finoman megcsepegtetett sütőedénybe és igen kevés vajat teszünk a belsejébe (vagy több darabkát, de még jobb, ha olvasztott vajjal megkenegetjük a belsejét). Így egy kissé elősütjük a cukkiniket, olyan puhára, hogy miután megtöltjük töltelékkel már csak annyi ideig lesz bent, míg megolvad a sajt, s igazán összeolvadnak az ízek is. Ez max. 10 perc lesz, tehát, szinte ehető puhaságúra süssük elő.
- A zöldhagymát vékony karikákra szeljük.
- Az olívabogyót felkarikázzuk- a mandulával együtt.
- A paradicsomkarikákat kisebb darabokra vágjuk.
- A sajtot picire kockázzuk.
- Ezek után egy edényben összeforgatjuk az összes pirított és nyers összetevőt, meghintjük ízlés szerint sóval, s belekeverjük a fél lime reszelt héját is.
- Mikor a cukkinink megpuhult a sütőben, megtöltjük a töltelékkel és körülbelül 10 percre visszatoljuk.
- A töltelékünkből jócskán maradni fog - ami nem baj, mert sokféleképp fogyaszthatjuk. Akár más zöldségeket is tölthetünk egyidejűleg a cukkinivel.
- Sütés hőfoka: 250 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 10 perc
- Elkészítettem: 6 alkalommal
- Receptkönyvben: 368
- Tegnapi nézettség: 5
- 7 napos nézettség: 15
- Össznézettség: 144596
- Feltöltés dátuma: 2010. augusztus 20.
Ajánló
Én kétféleképp fogom még megkóstolni a megmaradt tölteléket: csirkemellszeleteket hirtelen megsütni, majd tepsibe fektetve a tölteléket ráhalmozva összesütni melegszendvicskrém gyanánt Ezen alkalommal gombafejeket is töltöttem ezzel, ám a gomba valahogy elütötte az ízét - ezért azt nem javaslom. Ám simán lehet, hogy további módosítások során kiváló lehet gombához is :o) És még valami: Páromnak az olívabogyó íze kilógott a sorból, nekem passzolt.. de hát... mindenütt ez lesz: ízlések és pofonok :o) Köretként a rizs, a burgonya és a köles számos elkészítési módján megfelelő lehet. Mi barna basmati rizzsel ettük. Ne haragudjatok, amiért nem szakítok időt a hozzászólások lereagálására, de a számítógép használatának idejét szinte teljes egészében a gyerkőcökre fordítottam át - sok másra szánt idő mellett :o))). Persze mindig őszintén örülök a visszajelzéseknek, hogy ízlett az étel és igazán köszönöm, hogy megírjátok a véleményeteket, élményeiteket! Én úgy érzem, hogy amennyiben csak egyetlen embernek is tetszett a recept amit feltettem, akkor már megérte megosztani! Köszönöm! :o)
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- Speciális étrendek:
A recept alapötlete Kiki Fetával töltött gombafeje volt, de nem volt itthon minden hozzá.. Így született ez a töltött cukkini. (Lehet, hogy már feltűnt, hogy szinte minden étel 250 fokon készül nálam. Hát, ahol lakunk éppen, ott a sütő csak maximumon működik :o)). Ez néhány étel elkészítését lehetetlenné teszi, de van amihez ideális.)