adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
- 8% Fehérje
- 18% Szénhidrát
- 6% Zsír
A tésztához
-
43g víz0 kcal
-
50g kenyérliszt bl80181 kcal
A töltelékhez
-
50g darált marhahús71 kcal
-
50g kínai kel7 kcal
-
1g snidling0 kcal
-
1g fokhagyma1 kcal
-
1g gyömbér1 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g cukor0 kcal
-
1g szójaszósz0 kcal
-
1g szezámolaj9 kcal
-
0g bors0 kcal
-
35 kcal
A mártogatáshoz
-
23g zöldhagyma4 kcal
-
5g szójaszósz3 kcal
-
1g ecet0 kcal
-
3g chiliolaj22 kcal
-
3g szezámolaj22 kcal
Összesen
356
kcal
- 8% Fehérje
- 18% Szénhidrát
- 6% Zsír
A tésztához
-
170g víz0 kcal
-
200g kenyérliszt bl80722 kcal
A töltelékhez
-
200g darált marhahús284 kcal
-
200g kínai kel30 kcal
-
3g snidling1 kcal
-
3g fokhagyma4 kcal
-
3g gyömbér2 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g cukor0 kcal
-
3g szójaszósz2 kcal
-
4g szezámolaj35 kcal
-
0g bors0 kcal
-
16g napraforgó olaj141 kcal
A mártogatáshoz
-
92g zöldhagyma18 kcal
-
20g szójaszósz12 kcal
-
5g ecet1 kcal
-
10g chiliolaj88 kcal
-
10g szezámolaj88 kcal
Összesen
1428
kcal
- 8% Fehérje
- 18% Szénhidrát
- 6% Zsír
A tésztához
-
18.1g víz0 kcal
-
21.3g kenyérliszt bl8077 kcal
A töltelékhez
-
21.3g darált marhahús30 kcal
-
21.3g kínai kel3 kcal
-
0.3g snidling0 kcal
-
0.3g fokhagyma0 kcal
-
0.3g gyömbér0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g cukor0 kcal
-
0.3g szójaszósz0 kcal
-
0.4g szezámolaj4 kcal
-
0g bors0 kcal
-
1.7g napraforgó olaj15 kcal
A mártogatáshoz
-
9.8g zöldhagyma2 kcal
-
2.1g szójaszósz1 kcal
-
0.5g ecet0 kcal
-
1.1g chiliolaj9 kcal
-
1.1g szezámolaj9 kcal
Összesen
150
kcal
- 8% Fehérje
- 18% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 68% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 18.3 g
Zsír
-
Összesen 13.7 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 31 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 675.4 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 37 mg
-
Kálcium 60 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 37 mg
-
Foszfor 182 mg
-
Nátrium 355 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 39.5 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 148.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 16 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 16 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 51 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 67 micro
-
Kolin: 56 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 191 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 221 micro
Összesen
356
kcal
- 8% Fehérje
- 18% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 68% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 73.1 g
Zsír
-
Összesen 54.9 g
-
Telített zsírsav 10 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 23 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 18 g
-
Koleszterin 122 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2701.6 g
-
Cink 10 mg
-
Szelén 146 mg
-
Kálcium 241 mg
-
Vas 9 mg
-
Magnézium 147 mg
-
Foszfor 727 mg
-
Nátrium 1418 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 157.9 g
-
Cukor 5 mg
-
Élelmi rost 9 mg
VÍZ
-
Összesen 592.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 64 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 9 micro
-
E vitamin: 12 mg
-
C vitamin: 63 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 204 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 17 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 268 micro
-
Kolin: 223 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 764 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 885 micro
Összesen
1428
kcal
- 8% Fehérje
- 18% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 68% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 7.8 g
Zsír
-
Összesen 5.9 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 13 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 287.9 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 16 mg
-
Kálcium 26 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 16 mg
-
Foszfor 77 mg
-
Nátrium 151 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 16.8 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 63.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 7 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 7 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 22 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 29 micro
-
Kolin: 24 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 81 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 94 micro
Összesen
150
kcal
Hozzávalók
A tésztához
-
170 ml víz
-
200 g kenyérliszt bl80
A töltelékhez
-
200 g darált marhahús
-
1 ek snidling
-
1 gerezd fokhagyma
-
1 csipet só
-
1 csipet cukor
-
0.5 teáskanál szójaszósz
-
1 teáskanál szezámolaj
-
bors ízlés szerint
A mártogatáshoz
-
2 ek szójaszósz
-
1 ek ecet
-
1 ek chiliolaj
-
1 ek szezámolaj
Elkészítés
A tésztához
- Gyoza tészta:
- Olyan tésztát gyúrjunk a hozzávalókból, hogy az ne legyen ragacsos, s az állaga olyan puha legyen, mint a fülcimpa.
- Takarjuk le a tésztát nedves konyharuhával és pihentessük néhány percet.
- Osszuk 30 részre a tésztát és kb. 10 cm-es kis korongokat nyújtsunk belőlük úgy, hogy a közepük kicsit vastagabb legyen a szélüknél.
- A töltelék:
- A kínai kelt felvágjuk apróra, megsózzuk és 10 percig állni hagyjuk.
- A húst a gyömbér levével, sóval, cukorral, fokhagymával, szójaszósszal, szezámolajjal, borssal jól összedolgozzuk.
- A kínai kelt kicsavarjuk és a hússal jól összegyúrjuk.
- A korongok közepére kb. egy evőkanál tölteléket teszünk.
- A korongok szélét félkörben vizes ujjal végigsimítjuk, majd félbehajtjuk és a széleket összenyomkodjuk (úgy nézzen ki, mint a rakott szoknya, kb. öt hajtás legyen rajta), s tegyük félre egy tányérra, majd folytassuk a többivel. A tányéron ne érjenek egymáshoz, nehogy összeragadjanak.
- Az olajat melegítsük meg serpenyőben, majd a gyozákat szép sorban tegyük bele, s addig süssük, míg az aljuk szép barna nem lesz. (Ha akarjuk, a másik oldalukat is ropogósra süthetjük, én így szoktam.)
- Kis vizet (fél pohárral) öntsünk hozzá és fedjük le.
- Ha elpárolgott a víz, készen van.
- Sütés ideje: 15 perc
- Receptkönyvben: 311
- Tegnapi nézettség: 38
- 7 napos nézettség: 246
- Össznézettség: 98171
- Feltöltés dátuma: 2008. április 08.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- mikor:
-
- Speciális étrendek:
Oli
62 recept
A gyoza (ejtsd: gjóza) eredetileg kínai gombócféle, állítólag a 17. század környékén került Japánba, s azóta nagy népszerűségre tett szert. Elkészítése változatos: főtt, olajban sült, gőzölt és serpenyőben sült változatok is előfordulnak. A leggyakoribb az utóbbi, melynek barna és ropogósra sült az alja. A gombócokat ecetes-szójaszószos lébe mártogatva eszik. Töltelék lehet bármi, amit a kedvünk diktál. Én most a legegyszerűbb és szerintem az egyik a legfinomabb verziót készítettem el.