r
Nosalty Logó

Cukkinis tagliatelle

0,0

0 ÉRTÉKELÉS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
NS
Cukkinis tagliatelle
adag
Idő
perc
Költség
költséges
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

1373
Kalória
48.8g
Fehérje
117.8g
Szénhidrátok
78.9g
Zsír
436.7g
Víz
331g
Koleszterin
9.6g
Rost
15.7g
Cukor
  • 7% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 1373 kcal
  • 7% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 2747 kcal
  • 7% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 172 kcal
  • 7% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    48.8 g

Zsír

  • Összesen
    78.9 g
  • Telített zsírsav
    31 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    35 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    331 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4960.7 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    107 mg
  • Kálcium
    894 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    164 mg
  • Foszfor
    931 mg
  • Nátrium
    2848 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    117.8 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

Víz

  • Összesen
    436.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    366 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    63 mg
  • D vitamin:
    55 micro
  • K vitamin:
    304 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    467 micro
  • Kolin:
    237 mg
  • Retinol - A vitamin:
    271 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    1126 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    5849 micro
Összesen 1373 kcal
  • 7% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    97.7 g

Zsír

  • Összesen
    157.8 g
  • Telített zsírsav
    62 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    70 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    16 g
  • Koleszterin
    662 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9921.5 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    215 mg
  • Kálcium
    1788 mg
  • Vas
    17 mg
  • Magnézium
    328 mg
  • Foszfor
    1862 mg
  • Nátrium
    5696 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    235.6 g
  • Cukor
    31 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

Víz

  • Összesen
    873.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    732 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    125 mg
  • D vitamin:
    110 micro
  • K vitamin:
    607 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    26 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    933 micro
  • Kolin:
    473 mg
  • Retinol - A vitamin:
    542 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    2252 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    11697 micro
Összesen 2747 kcal
  • 7% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.1 g

Zsír

  • Összesen
    9.9 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    41 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    621.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    112 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    117 mg
  • Nátrium
    357 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    14.8 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    54.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    46 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    38 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    58 micro
  • Kolin:
    30 mg
  • Retinol - A vitamin:
    34 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    141 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    732 micro
Összesen 172 kcal

Elkészítés

  1. Először a szalonnát vágjuk fel kockákra. Én mindig vékonyra szeleteltetem a felvágottas pultnál, így a bőre is remekül megsül majd! Egy evőkanál olívaolaj társaságában odatesszük sülni és ropogósra pirítjuk. Kivesszük a zsírból, (a szalonnát egy tálkába félretesszük) és ebbe a forróságba dobjuk az apróra vágott foghagymát, a karikázott zöldhagymát és a cukkinit, melyet zöldséghámozóval szép lapokra vágunk. Dekoratív és könnyen puhul. Próbáld ki! Addig forrósítjuk, amíg a benne lévő nedvesség elpárolog. Megszórjuk borssal.
  2. A tojássárgáját jól kikeverjük a tejszínnel és hozzáadjuk a sajt felét. Ez lesz a finom szósz, ami bevonja majd a tésztánkat!
  3. Közben tegyünk fel legalább 3 liter vizet főni a tésztának, mert az szeret fürdeni a forró vízben :) és adjuk oda neki az összes sót. Ha forr a víz, dobjuk bele a tagliatellét. Addig főzzük, amíg al dente lesz! Nem kell tovább, mert a tészta majd a szószban puhul még a későbbiek folyamán! A tésztát leszűrjük ( ne öblítsük le, mert a szószt csak így tudja majd magába szippantani! ) és a főzővízből egy csészényit félreteszünk, hátha szükség lesz a végeredmény lazításához.
  4. A forró zöldségekbe dobjuk a tésztát és a várakozó szalonna nagy részét. Jól összeforgatjuk őket. Ekkor jöhet rá a tojásos tejszínes sajt. Itt lehet esetleg szükség egy kevéskére a csészényi félretett keményítős főzővízből, ha nem találod elég "csúszósnak" a tésztát. Pár percet adjunk neki, hogy ölelkezzenek :) A meleg tészta felszívja a szószt és ekkor lesz tökéletes!
  5. Tálaláskor meglöttyintjük egy kevéske olívaolajjal, megszórjuk a maradék szalonnadarabkákkal és végül ráreszeljük a hibátlan grana padano sajtot!
  6. Kóstold meg és beleszeretsz!

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 perc
  • Főzés ideje: 10 perc

Elsőre beleszerettem és minden vasárnap ezzel kényeztetem magam.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Címlapról ajánljuk

Ezeket a gombákat szedheted tavasszal: vigyázz, sok mérgező is van...

Sokak azt gondolják, hogy gombát szedni csak ősszel lehet, ennek ellenére rengeteg tavasszal megjelenő fajta is létezik, melyekkel már márciustól találkozhatunk. Mutatjuk, mi az, amit a kosaradba szedhetsz, és melyek azok a gombafélék, melyektől óvakodj. Ha az erdőből gyűjtesz gombát, mindig vidd el a zsákmányt egy gombavizsgálóba fogyasztás előtt!

Top Receptek

Répatortakocka sütés nélkül

A répatortát imádjuk, és húsvét környékén sokan elkészítjük. A szokásostól eltérően ezt most nem kell sütni, és ráadásul tej- és tojásmentes is. Szuper laktató süti, és ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!