Grana Padano

Grana Padano

Leírás

Grana Padano – receptek, leírás, tippek

A Grana Padano egy kiváló minőségű, kemény olasz sajt, amelyet évszázadok óta nagyra értékelnek Európa-szerte. Eredete az olaszországi Pó-síkságra vezethető vissza, ahol először a 12. században kezdtek el hasonló sajtot készíteni. Napjainkban szigorú előírások szerint gyártják, hogy megőrizze hagyományos ízvilágát és minőségét.

A Grana Padano egy hosszú érlelésű, gazdag ízű sajt, amely tökéletesen illeszkedik rengeteg olasz ételhez. Reszelhető, szeletelhető vagy törhető formában is fogyasztható, attól függően, hogy milyen ételhez használjuk.

Most pedig következzenek a vásárlási, tárolási és elkészítési tippek:

Mi az a Grana Padano?

A Grana Padano egy védett eredetű, kemény sajt, amelyet részben zöld legelőkön nevelt tehenek tejéből készítenek. Érlelése legalább 9 hónapig tart, de egyes változatok ennél is hosszabb ideig érnek. Ez idő alatt a sajt kristályos szerkezetet kap, amely hozzájárul jellegzetes ízvilágához.

Hogyan vásároljuk?

A Grana Padano egész évben elérhető a boltokban, és érdemes figyelni a termék csomagolásán lévő védjegyekre, amelyek garantálják az eredetiséget. Minél hosszabb érlelésű sajtot választunk, annál intenzívebb ízre számíthatunk.

Mire jó a Grana Padano?

A Grana Padano nemcsak finom, hanem tápanyagokban is gazdag. Magas fehérjetartalmú, kalciumban bővelkedik, és emellett sok olyan ásványi anyagot is tartalmaz, amelyek elősegítik a csontok egészségét. Alacsony laktóztartalma miatt laktózérzékenyek is fogyaszthatják kisebb mennyiségben.

Mi készülhet a Grana Padano sajtból?

A Grana Padano széleskörűen felhasználható a konyhában. Reszelve tésztafélékhez, rizottókhoz és levesekhez kiváló, de szeletelve vagy törve salátákhoz, hidegtálakhoz is kitűnő választás. Szórhatjuk pizzára vagy rakott zöldségekre, vagy egyszerűen magában is fogyaszthatjuk egy kis friss gyümölccsel és olajos magvakkal.

Ha még több receptet szeretnél kipróbálni Grana Padanóval, görgess lejjebb!

Mikor vegyem

A Grana Padano sajt egész évben elérhető az üzletekben.

hogyan tároljam

A Grana Padano sajtot hűtőszekrényben, lehetőleg 4-8°C között kell tárolni, hogy megőrizze frissességét és ízét. Ajánlott légmentesen zárható dobozban vagy viaszpapírba csomagolva tartani, hogy megóvjuk a kiszáradástól. Ha hosszabb ideig szeretnénk eltartani, reszelve akár le is fagyaszthatjuk, így későbbi felhasználásra is alkalmas marad.

100g Grana Padano

fehérjetartalom

35.75 g

zsírtartalom

68022.934 g

szénhidráttartalom

3.22 g

víztartalom

30 g

gramm grana padano?

Top ásványi anyagok

Kalcium

1184 mg

Nátrium

1175 mg

Foszfor

694 mg

Magnézium

44 mg

Top vitaminok

B6 vitamin

0.091 g

Kolin

15.4 mg

Pantoténsav - B5 vitamin

0.453 mg

Riboflavin - B2 vitamin

0.332 mg


Tápanyagtartalom / 100 gramm

fehérje

35.75 g

Zsír

telített zsírsav

14.85 g

egyszeresen telített zsírsav

7.515 g

többszörösen telített zsírsav

0.569 g

koleszterin

68 g

ásványi anyagok

Kalcium

1184 mg

Vas

0.82 mg

Magnézium

44 mg

Foszfor

694 mg

Nátrium

1175 mg

Cink

2.75 mg

Réz

0.032 mg

Mangán

0.02 mg

Szelén

22.5 µg

szénhidrát

cukor

0.11 g

víz

30 g

vitaminok

Tiamin - B1 vitamin

0.039 mg

Riboflavin - B2 vitamin

0.332 mg

Niacin - B3 vitamin

0.271 mg

Pantoténsav - B5 vitamin

0.453 mg

Folát

7 µg

Kolin

15.4 mg

Retinol

201 µg

Béta-karotin

66 µg

E vitamin

0.22 mg

D vitamin

19 µg

K vitamin

1.7 µg

B12 vitamin

1.2 µg

A vitamin

207 µg

B6 vitamin

0.091 g

Címlapról ajánljuk

További cikkek

5 étel, amit Ferenc pápa nagyon szeretett

Április 21-én, húsvéthétfőn hunyt el a katolikus egyház 266. pápája, Jorge Mario Bergoglio. Rá emlékezve összegyűjtöttük kedvenc ételeit, melyek között argentin és olasz fogások kaptak helyet. Mi így emlékezünk rá.

Top Receptek

Sonkás tészta

A húsvéti sonkaszezon befejező felvonása a sonkás tészta főzés. Lehet bármikor készíteni, de húsvéti sonkából a legfinomabb és a legpraktikusabb is. Ilyenkor igazi hagyományos ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!