Grana Padano

A Grana Padano egy kiváló minőségű, kemény olasz sajt, amelyet évszázadok óta nagyra értékelnek Európa-szerte. Eredete az olaszországi Pó-síkságra vezethető vissza, ahol először a 12. században kezdtek el hasonló sajtot készíteni. Napjainkban szigorú előírások szerint gyártják, hogy megőrizze hagyományos ízvilágát és minőségét.
A Grana Padano egy hosszú érlelésű, gazdag ízű sajt, amely tökéletesen illeszkedik rengeteg olasz ételhez. Reszelhető, szeletelhető vagy törhető formában is fogyasztható, attól függően, hogy milyen ételhez használjuk.
Most pedig következzenek a vásárlási, tárolási és elkészítési tippek:
A Grana Padano egy védett eredetű, kemény sajt, amelyet részben zöld legelőkön nevelt tehenek tejéből készítenek. Érlelése legalább 9 hónapig tart, de egyes változatok ennél is hosszabb ideig érnek. Ez idő alatt a sajt kristályos szerkezetet kap, amely hozzájárul jellegzetes ízvilágához.
A Grana Padano egész évben elérhető a boltokban, és érdemes figyelni a termék csomagolásán lévő védjegyekre, amelyek garantálják az eredetiséget. Minél hosszabb érlelésű sajtot választunk, annál intenzívebb ízre számíthatunk.
A Grana Padano nemcsak finom, hanem tápanyagokban is gazdag. Magas fehérjetartalmú, kalciumban bővelkedik, és emellett sok olyan ásványi anyagot is tartalmaz, amelyek elősegítik a csontok egészségét. Alacsony laktóztartalma miatt laktózérzékenyek is fogyaszthatják kisebb mennyiségben.
A Grana Padano széleskörűen felhasználható a konyhában. Reszelve tésztafélékhez, rizottókhoz és levesekhez kiváló, de szeletelve vagy törve salátákhoz, hidegtálakhoz is kitűnő választás. Szórhatjuk pizzára vagy rakott zöldségekre, vagy egyszerűen magában is fogyaszthatjuk egy kis friss gyümölccsel és olajos magvakkal.
Ha még több receptet szeretnél kipróbálni Grana Padanóval, görgess lejjebb!
A Grana Padano sajt egész évben elérhető az üzletekben.
A Grana Padano sajtot hűtőszekrényben, lehetőleg 4-8°C között kell tárolni, hogy megőrizze frissességét és ízét. Ajánlott légmentesen zárható dobozban vagy viaszpapírba csomagolva tartani, hogy megóvjuk a kiszáradástól. Ha hosszabb ideig szeretnénk eltartani, reszelve akár le is fagyaszthatjuk, így későbbi felhasználásra is alkalmas marad.
fehérjetartalom
35.75 g
zsírtartalom
68022.934 g
szénhidráttartalom
3.22 g
víztartalom
30 g
Kalcium
1184 mg
Nátrium
1175 mg
Foszfor
694 mg
Magnézium
44 mg
B6 vitamin
0.091 g
Kolin
15.4 mg
Pantoténsav - B5 vitamin
0.453 mg
Riboflavin - B2 vitamin
0.332 mg
fehérje
35.75 g
Zsír
telített zsírsav
14.85 g
egyszeresen telített zsírsav
7.515 g
többszörösen telített zsírsav
0.569 g
koleszterin
68 g
ásványi anyagok
Kalcium
1184 mg
Vas
0.82 mg
Magnézium
44 mg
Foszfor
694 mg
Nátrium
1175 mg
Cink
2.75 mg
Réz
0.032 mg
Mangán
0.02 mg
Szelén
22.5 µg
szénhidrát
cukor
0.11 g
víz
30 g
vitaminok
Tiamin - B1 vitamin
0.039 mg
Riboflavin - B2 vitamin
0.332 mg
Niacin - B3 vitamin
0.271 mg
Pantoténsav - B5 vitamin
0.453 mg
Folát
7 µg
Kolin
15.4 mg
Retinol
201 µg
Béta-karotin
66 µg
E vitamin
0.22 mg
D vitamin
19 µg
K vitamin
1.7 µg
B12 vitamin
1.2 µg
A vitamin
207 µg
B6 vitamin
0.091 g
Bár a százszorszép látványa igen kellemes, ennek ellenére nem biztos, hogy jó jel, ha tucatjával jelenik meg a kertben.
NosaltyMa krémlevessel kedveskedünk, hátha maradt még sárgarépa, amit nem rágott el a nyuszi húsvétkor, és egy könnyed citrusos tésztasalátát kínálunk főételnek, garnélával. A desszertnek is hagyjunk időt és helyet, mert narancsos palacsintára szavaztunk.
NosaltyHatalmas érvágás ennek az országnak, hiszen évente több millió tonna rizs fogy náluk.
NosaltyAz életkor csak egy szám. Ha a következő dolgokat meg tudod tenni, akkor pedig egészen biztos, hogy még hosszú élet vár rád – legalábbis a szakértők kutatási eredményei alapján!
Mai Napi Tippünk elárulja, mi az, amit szinte mind elrontunk, amikor brokkolival sütünk-főzünk.
Április 21-én, húsvéthétfőn hunyt el a katolikus egyház 266. pápája, Jorge Mario Bergoglio. Rá emlékezve összegyűjtöttük kedvenc ételeit, melyek között argentin és olasz fogások kaptak helyet. Mi így emlékezünk rá.
A húsvéti sonkaszezon befejező felvonása a sonkás tészta főzés. Lehet bármikor készíteni, de húsvéti sonkából a legfinomabb és a legpraktikusabb is. Ilyenkor igazi hagyományos ...
A TV-ben láttam ezt a receptet. Annyira gyors és egyszerű, szinte elronthatatlan.
Van, aki ecetesen szereti, mások több paprikával, van, aki teljesen kihagyja belőle, és sokan szeretik egy kis paprikával vagy paradicsommal feldobni. Nekünk ez a kedvenc verziónk a ...
Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!