r
Nosalty Logó

Eredeti olasz pizza

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Bunette
Eredeti olasz pizza
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
300 °C
  • 12% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 12% Zsír

pizzatészta

paradicsomszósz

feltétek, sütés

Összesen 3805 kcal
  • 12% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 12% Zsír

pizzatészta

paradicsomszósz

feltétek, sütés

Összesen 3805 kcal
  • 12% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 12% Zsír

pizzatészta

paradicsomszósz

feltétek, sütés

Összesen 280 kcal
  • 12% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Likopin
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    162 g

Zsír

  • Összesen
    158.4 g
  • Telített zsírsav
    65 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    50 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    23 g
  • Koleszterin
    266 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    11741 g
  • Cink
    15 mg
  • Szelén
    244 mg
  • Kálcium
    2563 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    245 mg
  • Foszfor
    2251 mg
  • Nátrium
    6409 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    424.2 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

VÍZ

  • Összesen
    568 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    708 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    7 micro
  • E vitamin:
    24 mg
  • C vitamin:
    15 mg
  • D vitamin:
    59 micro
  • K vitamin:
    22 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    377 micro
  • Kolin:
    137 mg
  • Retinol - A vitamin:
    636 micro
  • α-karotin
    20 micro
  • β-karotin
    839 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    20135 micro
  • Lut-zea
    93 micro
Összesen 3805 kcal
  • 12% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Likopin
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    162 g

Zsír

  • Összesen
    158.4 g
  • Telített zsírsav
    65 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    50 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    23 g
  • Koleszterin
    266 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    11741 g
  • Cink
    15 mg
  • Szelén
    244 mg
  • Kálcium
    2563 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    245 mg
  • Foszfor
    2251 mg
  • Nátrium
    6409 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    424.2 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

VÍZ

  • Összesen
    568 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    708 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    7 micro
  • E vitamin:
    24 mg
  • C vitamin:
    15 mg
  • D vitamin:
    59 micro
  • K vitamin:
    22 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    377 micro
  • Kolin:
    137 mg
  • Retinol - A vitamin:
    636 micro
  • α-karotin
    20 micro
  • β-karotin
    839 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    20135 micro
  • Lut-zea
    93 micro
Összesen 3805 kcal
  • 12% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Likopin
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.9 g

Zsír

  • Összesen
    11.7 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    20 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    863.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    189 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    166 mg
  • Nátrium
    472 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    31.2 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    41.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    52 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    28 micro
  • Kolin:
    10 mg
  • Retinol - A vitamin:
    47 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    62 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1482 micro
  • Lut-zea
    7 micro
Összesen 280 kcal

Hozzávalók

pizzatészta

paradicsomszósz

feltétek, sütés

Elkészítés

pizzatészta

  1. A langyos vízhez hozzáadjuk a cukrot, majd ebben felfuttatjuk a friss élesztőt (a szárított élesztőnél ez nem szükséges, azt csak egyszerűen elkeverjük). A felfutott élesztőhöz hozzáadjuk az olajat.
  2. A lisztet egy nagy tálba kimérjük, hozzáadjuk a sót és az élesztős keveréket is, közben folyamatosan gyúrva-dagasztva. A tészta állaga akkor jó, ha puha, rugalmas, könnyen nyúlik, viszont nem ragad.
  3. A tészta tetejét megkenjük nagyon vékonyan olajjal, hogy ne száradjon ki, majd letakarjuk és 1-2 órán át kelesztjük. Amikor már a duplájára nőtt, érdemes újra átgyúrni, majd újabb 1-2 órát keleszteni, de idő hiányában ez a lépés kihagyható.
  4. A kelesztett tésztát 4 egyenlő gombócra osztjuk, majd egyesével, körkörös mozdulatokkal elkezdjük a levegőben kinyújtani. Egyik kézből adjuk a másikba, mindig fordítunk rajta és egy picit szélesebbre húzzuk. Érdemes a peremét kicsit vastagabbra hagyni, a pizzalap közepe lehet egészen vékony. A méret a vastagságtól függ, vékonyra nyújtva kb. 20-25 cm átmérőjű pizzákat fogunk kapni.
  5. Ha azt szeretnénk, hogy kicsit ropogósabb legyen a pizza széle, forgatás közben a szélét mártsuk bele réteslisztbe (ami kicsit szemcsésebb a hagyományos lisztnél).

paradicsomszósz

  1. A szószhoz összekeverjük a hozzávalókat egy kis tálban, majd ízlés szerint fűszerezzük. Mint a legtöbb olasz ételnél, itt is érvényes a "kevesebb néha több" szabály, nem érdemes túlbonyolítani. A paradicsom íze az oregánóval és egy jobb minőségű olívaolajjal már garantálja a pizza autentikus ízét, én legfeljebb egy csipet sót szoktam hozzáadni, ha szükséges.
  2. A kinyújtott pizzákra mehet a szósz, középre teszünk egy nagyobb kanállal, majd körkörös mozdulatokkal elkenjük középről kifelé haladva, a peremet üresen hagyva. Ne használjunk túl sokat, nem kell, hogy ússzon a tészta.

feltétek, sütés

  1. A szósszal megkent tésztára mehet a sajt, alapvetően mozzarella és olasz keménysajt keveréke (parmezán, grana padano), de helyettesíthető más, minőségi sajttal is. Itt nem érdemes spórolni, mivel a sajt adja az íz nagy részét.
  2. A sajt tetejére kerülhet bármilyen feltét, én vékonyra karikázott kolbászt szoktam használni, de mehet rá sonka, gomba is, vagy hagyhatjuk csak sajtosan.
  3. A sütőt a lehető legmagasabb hőfokra melegítjük elő, hőlégkeverésre, ez normál sütők esetében kb. 250-300 fok körül van. Ha bemelegedett, középre betesszük a pizzát és addig sütjük, míg a sajt és a tészta széle aranybarna lesz, iyenkor már kellően ropogós, de még nincs kiszárítva. 300 fok körül kb. 5-7 perc elég.
  4. Tálaláskor ízlés szerint még forrón friss bazsalikom levelet szórhatunk rá.
  • Sütés hőfoka: 300 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Receptkönyvben: 39
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 5
  • Össznézettség: 1170
  • Feltöltés dátuma: 2023. január 05.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Eredeti olasz pizza
Bunette 3 recept

Hozzávalók

pizzatészta

paradicsomszósz

feltétek, sütés

Címlapról ajánljuk