Eredeti olasz pizza
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojásmentes
Bunette
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
300 °C
- 12% Fehérje
- 32% Szénhidrát
- 12% Zsír
pizzatészta
-
500g finomliszt1820 kcal
-
8g só0 kcal
-
48g napraforgó olaj424 kcal
-
300g víz0 kcal
-
29 kcal
-
5g cukor19 kcal
-
15g rétesliszt55 kcal
paradicsomszósz
feltétek, sütés
-
250g mozzarella748 kcal
-
100g grana padano392 kcal
-
50g kolbász226 kcal
-
0g bazsalikom0 kcal
Összesen
3805
kcal
- 12% Fehérje
- 32% Szénhidrát
- 12% Zsír
pizzatészta
-
500g finomliszt1820 kcal
-
8g só0 kcal
-
48g napraforgó olaj424 kcal
-
300g víz0 kcal
-
29 kcal
-
5g cukor19 kcal
-
15g rétesliszt55 kcal
paradicsomszósz
feltétek, sütés
-
250g mozzarella748 kcal
-
100g grana padano392 kcal
-
50g kolbász226 kcal
-
0g bazsalikom0 kcal
Összesen
3805
kcal
- 12% Fehérje
- 32% Szénhidrát
- 12% Zsír
pizzatészta
-
36.8g finomliszt134 kcal
-
0.6g só0 kcal
-
3.5g napraforgó olaj31 kcal
-
22.1g víz0 kcal
-
0.7g instant élesztő2 kcal
-
0.4g cukor1 kcal
-
1.1g rétesliszt4 kcal
paradicsomszósz
-
5.2g sűrített paradicsom4 kcal
-
0g oregánó0 kcal
-
0.3g olívaolaj3 kcal
-
0g só0 kcal
feltétek, sütés
-
18.4g mozzarella55 kcal
-
7.4g grana padano29 kcal
-
3.7g kolbász17 kcal
-
0g bazsalikom0 kcal
Összesen
280
kcal
- 12% Fehérje
- 32% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 43% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Likopin
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 162 g
Zsír
-
Összesen 158.4 g
-
Telített zsírsav 65 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 50 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 23 g
-
Koleszterin 266 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 11741 g
-
Cink 15 mg
-
Szelén 244 mg
-
Kálcium 2563 mg
-
Vas 10 mg
-
Magnézium 245 mg
-
Foszfor 2251 mg
-
Nátrium 6409 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 424.2 g
-
Cukor 15 mg
-
Élelmi rost 19 mg
VÍZ
-
Összesen 568 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 708 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 7 micro
-
E vitamin: 24 mg
-
C vitamin: 15 mg
-
D vitamin: 59 micro
-
K vitamin: 22 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 13 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 377 micro
-
Kolin: 137 mg
-
Retinol - A vitamin: 636 micro
-
α-karotin 20 micro
-
β-karotin 839 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 20135 micro
-
Lut-zea 93 micro
Összesen
3805
kcal
- 12% Fehérje
- 32% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 43% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Likopin
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 162 g
Zsír
-
Összesen 158.4 g
-
Telített zsírsav 65 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 50 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 23 g
-
Koleszterin 266 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 11741 g
-
Cink 15 mg
-
Szelén 244 mg
-
Kálcium 2563 mg
-
Vas 10 mg
-
Magnézium 245 mg
-
Foszfor 2251 mg
-
Nátrium 6409 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 424.2 g
-
Cukor 15 mg
-
Élelmi rost 19 mg
VÍZ
-
Összesen 568 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 708 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 7 micro
-
E vitamin: 24 mg
-
C vitamin: 15 mg
-
D vitamin: 59 micro
-
K vitamin: 22 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 13 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 377 micro
-
Kolin: 137 mg
-
Retinol - A vitamin: 636 micro
-
α-karotin 20 micro
-
β-karotin 839 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 20135 micro
-
Lut-zea 93 micro
Összesen
3805
kcal
- 12% Fehérje
- 32% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 43% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Likopin
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 11.9 g
Zsír
-
Összesen 11.7 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 20 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 863.9 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 18 mg
-
Kálcium 189 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 18 mg
-
Foszfor 166 mg
-
Nátrium 472 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 31.2 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 41.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 52 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 4 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 28 micro
-
Kolin: 10 mg
-
Retinol - A vitamin: 47 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 62 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 1482 micro
-
Lut-zea 7 micro
Összesen
280
kcal
Hozzávalók
pizzatészta
-
2 kk só
-
6 ek napraforgó olaj
-
300 ml víz
-
1 ek rétesliszt
paradicsomszósz
feltétek, sütés
-
250 g mozzarella
-
50 g kolbász
-
bazsalikom ízlés szerint
Elkészítés
pizzatészta
- A langyos vízhez hozzáadjuk a cukrot, majd ebben felfuttatjuk a friss élesztőt (a szárított élesztőnél ez nem szükséges, azt csak egyszerűen elkeverjük). A felfutott élesztőhöz hozzáadjuk az olajat.
- A lisztet egy nagy tálba kimérjük, hozzáadjuk a sót és az élesztős keveréket is, közben folyamatosan gyúrva-dagasztva. A tészta állaga akkor jó, ha puha, rugalmas, könnyen nyúlik, viszont nem ragad.
- A tészta tetejét megkenjük nagyon vékonyan olajjal, hogy ne száradjon ki, majd letakarjuk és 1-2 órán át kelesztjük. Amikor már a duplájára nőtt, érdemes újra átgyúrni, majd újabb 1-2 órát keleszteni, de idő hiányában ez a lépés kihagyható.
- A kelesztett tésztát 4 egyenlő gombócra osztjuk, majd egyesével, körkörös mozdulatokkal elkezdjük a levegőben kinyújtani. Egyik kézből adjuk a másikba, mindig fordítunk rajta és egy picit szélesebbre húzzuk. Érdemes a peremét kicsit vastagabbra hagyni, a pizzalap közepe lehet egészen vékony. A méret a vastagságtól függ, vékonyra nyújtva kb. 20-25 cm átmérőjű pizzákat fogunk kapni.
- Ha azt szeretnénk, hogy kicsit ropogósabb legyen a pizza széle, forgatás közben a szélét mártsuk bele réteslisztbe (ami kicsit szemcsésebb a hagyományos lisztnél).
paradicsomszósz
- A szószhoz összekeverjük a hozzávalókat egy kis tálban, majd ízlés szerint fűszerezzük. Mint a legtöbb olasz ételnél, itt is érvényes a "kevesebb néha több" szabály, nem érdemes túlbonyolítani. A paradicsom íze az oregánóval és egy jobb minőségű olívaolajjal már garantálja a pizza autentikus ízét, én legfeljebb egy csipet sót szoktam hozzáadni, ha szükséges.
- A kinyújtott pizzákra mehet a szósz, középre teszünk egy nagyobb kanállal, majd körkörös mozdulatokkal elkenjük középről kifelé haladva, a peremet üresen hagyva. Ne használjunk túl sokat, nem kell, hogy ússzon a tészta.
feltétek, sütés
- A szósszal megkent tésztára mehet a sajt, alapvetően mozzarella és olasz keménysajt keveréke (parmezán, grana padano), de helyettesíthető más, minőségi sajttal is. Itt nem érdemes spórolni, mivel a sajt adja az íz nagy részét.
- A sajt tetejére kerülhet bármilyen feltét, én vékonyra karikázott kolbászt szoktam használni, de mehet rá sonka, gomba is, vagy hagyhatjuk csak sajtosan.
- A sütőt a lehető legmagasabb hőfokra melegítjük elő, hőlégkeverésre, ez normál sütők esetében kb. 250-300 fok körül van. Ha bemelegedett, középre betesszük a pizzát és addig sütjük, míg a sajt és a tészta széle aranybarna lesz, iyenkor már kellően ropogós, de még nincs kiszárítva. 300 fok körül kb. 5-7 perc elég.
- Tálaláskor ízlés szerint még forrón friss bazsalikom levelet szórhatunk rá.
- Sütés hőfoka: 300 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Sütés ideje: 25 perc
- Receptkönyvben: 39
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 5
- Össznézettség: 1170
- Feltöltés dátuma: 2023. január 05.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Bunette
3 recept