r
Nosalty Logó

Eredeti olasz pizza

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Bunette
Eredeti olasz pizza
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
300 °C
  • 12% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 12% Zsír

pizzatészta

paradicsomszósz

feltétek, sütés

Összesen 3805 kcal
  • 12% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 12% Zsír

pizzatészta

paradicsomszósz

feltétek, sütés

Összesen 3805 kcal
  • 12% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 12% Zsír

pizzatészta

paradicsomszósz

feltétek, sütés

Összesen 280 kcal
  • 12% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Likopin
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    162 g

Zsír

  • Összesen
    158.4 g
  • Telített zsírsav
    65 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    50 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    23 g
  • Koleszterin
    266 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    11741 g
  • Cink
    15 mg
  • Szelén
    244 mg
  • Kálcium
    2563 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    245 mg
  • Foszfor
    2251 mg
  • Nátrium
    6409 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    424.2 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

VÍZ

  • Összesen
    568 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    708 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    7 micro
  • E vitamin:
    24 mg
  • C vitamin:
    15 mg
  • D vitamin:
    59 micro
  • K vitamin:
    22 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    377 micro
  • Kolin:
    137 mg
  • Retinol - A vitamin:
    636 micro
  • α-karotin
    20 micro
  • β-karotin
    839 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    20135 micro
  • Lut-zea
    93 micro
Összesen 3805 kcal
  • 12% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Likopin
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    162 g

Zsír

  • Összesen
    158.4 g
  • Telített zsírsav
    65 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    50 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    23 g
  • Koleszterin
    266 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    11741 g
  • Cink
    15 mg
  • Szelén
    244 mg
  • Kálcium
    2563 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    245 mg
  • Foszfor
    2251 mg
  • Nátrium
    6409 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    424.2 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

VÍZ

  • Összesen
    568 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    708 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    7 micro
  • E vitamin:
    24 mg
  • C vitamin:
    15 mg
  • D vitamin:
    59 micro
  • K vitamin:
    22 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    377 micro
  • Kolin:
    137 mg
  • Retinol - A vitamin:
    636 micro
  • α-karotin
    20 micro
  • β-karotin
    839 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    20135 micro
  • Lut-zea
    93 micro
Összesen 3805 kcal
  • 12% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Likopin
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.9 g

Zsír

  • Összesen
    11.7 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    20 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    863.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    189 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    166 mg
  • Nátrium
    472 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    31.2 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    41.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    52 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    28 micro
  • Kolin:
    10 mg
  • Retinol - A vitamin:
    47 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    62 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1482 micro
  • Lut-zea
    7 micro
Összesen 280 kcal

Hozzávalók

pizzatészta

paradicsomszósz

feltétek, sütés

Elkészítés

pizzatészta

  1. A langyos vízhez hozzáadjuk a cukrot, majd ebben felfuttatjuk a friss élesztőt (a szárított élesztőnél ez nem szükséges, azt csak egyszerűen elkeverjük). A felfutott élesztőhöz hozzáadjuk az olajat.
  2. A lisztet egy nagy tálba kimérjük, hozzáadjuk a sót és az élesztős keveréket is, közben folyamatosan gyúrva-dagasztva. A tészta állaga akkor jó, ha puha, rugalmas, könnyen nyúlik, viszont nem ragad.
  3. A tészta tetejét megkenjük nagyon vékonyan olajjal, hogy ne száradjon ki, majd letakarjuk és 1-2 órán át kelesztjük. Amikor már a duplájára nőtt, érdemes újra átgyúrni, majd újabb 1-2 órát keleszteni, de idő hiányában ez a lépés kihagyható.
  4. A kelesztett tésztát 4 egyenlő gombócra osztjuk, majd egyesével, körkörös mozdulatokkal elkezdjük a levegőben kinyújtani. Egyik kézből adjuk a másikba, mindig fordítunk rajta és egy picit szélesebbre húzzuk. Érdemes a peremét kicsit vastagabbra hagyni, a pizzalap közepe lehet egészen vékony. A méret a vastagságtól függ, vékonyra nyújtva kb. 20-25 cm átmérőjű pizzákat fogunk kapni.
  5. Ha azt szeretnénk, hogy kicsit ropogósabb legyen a pizza széle, forgatás közben a szélét mártsuk bele réteslisztbe (ami kicsit szemcsésebb a hagyományos lisztnél).

paradicsomszósz

  1. A szószhoz összekeverjük a hozzávalókat egy kis tálban, majd ízlés szerint fűszerezzük. Mint a legtöbb olasz ételnél, itt is érvényes a "kevesebb néha több" szabály, nem érdemes túlbonyolítani. A paradicsom íze az oregánóval és egy jobb minőségű olívaolajjal már garantálja a pizza autentikus ízét, én legfeljebb egy csipet sót szoktam hozzáadni, ha szükséges.
  2. A kinyújtott pizzákra mehet a szósz, középre teszünk egy nagyobb kanállal, majd körkörös mozdulatokkal elkenjük középről kifelé haladva, a peremet üresen hagyva. Ne használjunk túl sokat, nem kell, hogy ússzon a tészta.

feltétek, sütés

  1. A szósszal megkent tésztára mehet a sajt, alapvetően mozzarella és olasz keménysajt keveréke (parmezán, grana padano), de helyettesíthető más, minőségi sajttal is. Itt nem érdemes spórolni, mivel a sajt adja az íz nagy részét.
  2. A sajt tetejére kerülhet bármilyen feltét, én vékonyra karikázott kolbászt szoktam használni, de mehet rá sonka, gomba is, vagy hagyhatjuk csak sajtosan.
  3. A sütőt a lehető legmagasabb hőfokra melegítjük elő, hőlégkeverésre, ez normál sütők esetében kb. 250-300 fok körül van. Ha bemelegedett, középre betesszük a pizzát és addig sütjük, míg a sajt és a tészta széle aranybarna lesz, iyenkor már kellően ropogós, de még nincs kiszárítva. 300 fok körül kb. 5-7 perc elég.
  4. Tálaláskor ízlés szerint még forrón friss bazsalikom levelet szórhatunk rá.
  • Sütés hőfoka: 300 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Receptkönyvben: 41
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 5
  • Össznézettség: 1178
  • Feltöltés dátuma: 2023. január 05.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Eredeti olasz pizza
Bunette 3 recept

Hozzávalók

pizzatészta

paradicsomszósz

feltétek, sütés

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...