r
Nosalty Logó

Muszaka tál

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojásmentes
SPAR
Muszaka tál
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
  • 7% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 4% Zsír

padlizsán

hús

Összesen 611 kcal
  • 7% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 4% Zsír

padlizsán

hús

Összesen 2440 kcal
  • 7% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 4% Zsír

padlizsán

hús

Összesen 91 kcal
  • 7% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    45.1 g

Zsír

  • Összesen
    24.5 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    93 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1676.4 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    49 mg
  • Kálcium
    389 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    165 mg
  • Foszfor
    659 mg
  • Nátrium
    400 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    56.1 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

VÍZ

  • Összesen
    516.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    76 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    19 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    20 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    78 micro
  • Kolin:
    149 mg
  • Retinol - A vitamin:
    50 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    316 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    2745 micro
  • Lut-zea
    274 micro
Összesen 611 kcal
  • 7% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    180.3 g

Zsír

  • Összesen
    97.9 g
  • Telített zsírsav
    31 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    50 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    373 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6705.5 g
  • Cink
    28 mg
  • Szelén
    195 mg
  • Kálcium
    1555 mg
  • Vas
    24 mg
  • Magnézium
    658 mg
  • Foszfor
    2634 mg
  • Nátrium
    1600 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    9 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    224.3 g
  • Cukor
    42 mg
  • Élelmi rost
    58 mg

VÍZ

  • Összesen
    2065.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    304 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    23 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    75 mg
  • D vitamin:
    19 micro
  • K vitamin:
    81 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    50 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    311 micro
  • Kolin:
    596 mg
  • Retinol - A vitamin:
    201 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1264 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    10980 micro
  • Lut-zea
    1096 micro
Összesen 2440 kcal
  • 7% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    6.8 g

Zsír

  • Összesen
    3.7 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    14 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    254.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    59 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    25 mg
  • Foszfor
    100 mg
  • Nátrium
    61 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    8.5 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    78.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    12 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    23 mg
  • Retinol - A vitamin:
    8 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    48 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    416 micro
  • Lut-zea
    42 micro
Összesen 91 kcal

Hozzávalók

padlizsán

hús

Elkészítés

padlizsán

  1. A padlizsánokat felkarikázzuk, megsózzuk, majd hagyjuk állni 10 percet. Konyhai papírtörlővel felitatjuk róluk a vizet. Borsozzuk, megszórjuk oregánóval.
  2. Sütőpapírral bélelt tepsire tesszük, meglocsoljuk olívaolajjal, és a tetejét megszórjuk reszelt sajttal. 190 fokos sütőben aranybarnára sütjük.
  3. Az olajat felhevítjük, és megpirítjuk rajta a kockára vágott vöröshagymát. Hozzáadjuk a darált húst, szintén átpirítjuk, majd hozzáadjuk az aprított fokhagymát és a fűszereket. Alaposan átkeverjük, majd beleöntjük a paradicsomot, a bulgurt és a vizet, majd addig főzzük, amíg a bulgur teljesen meg nem puhul.
  4. A kész fűszeres ragut a sült padlizsánkarikákkal tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 190 °C
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Receptkönyvben: 217
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 18
  • Össznézettség: 21255
  • Feltöltés dátuma: 2018. június 06.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Muszaka újragondolva.

Hozzávalók

padlizsán

hús

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...