r
Nosalty Logó

Baconös krémsajtos töltött gomba

0,0

0 ÉRTÉKELÉS0 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Simon Gábor
Baconös krémsajtos töltött gomba
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

Töltött gomba

446
Kalória
20.6g
Fehérje
11.3g
Szénhidrátok
36.3g
Zsír
256.1g
Víz
33.3g
Koleszterin
2.8g
Rost
5.1g
Cukor
  • 6% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 11% Zsír

Töltött gomba

Összesen 446 kcal
  • 6% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 11% Zsír

Töltött gomba

Összesen 1789 kcal
  • 6% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 11% Zsír

Töltött gomba

Összesen 118 kcal
  • 6% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    20.6 g

Zsír

  • Összesen
    36.3 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    33 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1259.4 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    33 mg
  • Kálcium
    176 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    38 mg
  • Foszfor
    366 mg
  • Nátrium
    641 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    11.3 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    256.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    77 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    20 mg
  • D vitamin:
    25 micro
  • K vitamin:
    187 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    59 micro
  • Kolin:
    64 mg
  • Retinol - A vitamin:
    29 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    577 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    626 micro
Összesen 446 kcal
  • 6% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    82.5 g

Zsír

  • Összesen
    145.4 g
  • Telített zsírsav
    29 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    39 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    133 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5037.8 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    132 mg
  • Kálcium
    703 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    153 mg
  • Foszfor
    1465 mg
  • Nátrium
    2564 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    45.4 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

Víz

  • Összesen
    1024.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    309 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    82 mg
  • D vitamin:
    101 micro
  • K vitamin:
    749 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    42 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    237 micro
  • Kolin:
    254 mg
  • Retinol - A vitamin:
    117 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2308 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2503 micro
Összesen 1789 kcal
  • 6% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.4 g

Zsír

  • Összesen
    9.6 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    9 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    331.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    46 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    96 mg
  • Nátrium
    169 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    67.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    20 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    49 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    17 mg
  • Retinol - A vitamin:
    8 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    152 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    165 micro
Összesen 118 kcal

Elkészítés

Töltött gomba

  1. Az apró kockákra vágott bacont kezdjük el lassan pirítani egy serpenyőben.
  2. A gombák tönkjét pattintsuk ki, vágjuk fel apróra, ami mehet a megpirult baconre két gerezd préselt fokhagyma társaságában. Pirítsuk tovább, amíg szép aranybarna lesz, majd húzzuk félre hűlni.
  3. Egy tálba tegyük a krémsajtot, a reszelt kemény sajtot, a finomra vágott petrezselymet és kakukkfüvet. Pici só és bors, majd a pirult baconös gomba, majd kavarjuk át a tölteléket.
  4. A gombákat tegyük egy sütőpapírral kibélelt tepsire, finoman sózzuk meg, locsoljuk meg olívaolajjal.
  5. Kanalazzuk a gombákra a tölteléket, ezután mehet a sütőbe 230°C-on kb 12 percre.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 perc
  • Sütés ideje: 12 perc
  • Sütés hőfoka: 230 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses

Tökéletes előételként vagy akár főételként is megállja a helyét. A gombafejeket krémsajttal, baconnel, a gomba saját tönkjével, petrezselyemmel és kakukkfűvel töltöttem meg. Az eredmény egy ízletes és szaftos töltött gomba, amely önmagában is fogyasztható, de egy jó krumplipürével tálalva igazi lakoma lehet.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Címlapról ajánljuk

5 medvehagyma-lelőhely országszerte, ha te magad szednéd

A medvehagyma igazi tavaszi csemege, ami remekül feldobja a már megszokott ízeket, ezért érdemes belecsempészni néhány ételbe, legalább kísérletező jelleggel. Március vége és április eleje hagyományosan a medvehagymaszezon legmeghatározóbbja, szóval irány az erdő, ha magad szednéd!

Top Receptek

Húsvéti vendégváró őzgerinc

Mostanában nincsenek túl jó napjaim. Arra gondoltam, hogy legalább összeállítom a húsvéti menüt, hátha ez feldob egy kicsit. Egyébként is épp itt is az ideje a tervezgetésnek, hisz ...

Zsidótojás

A zsidótojás egy hagyományos kóser étel, ami feltételezhetően Lengyelországból érkezett hazánkba, ezért lengyel tojás néven is ismert. Hagyományosan libazsírral készült, ami mellé ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!