r
Nosalty Logó

Olasz spenótos tésztatekercs (Rotolo di spinaci)

Lakos Benedek
Olasz spenótos tésztatekercs (Rotolo di spinaci)
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékekhez

Az összeállításhoz

407
Kalória
19.8g
Fehérje
38.4g
Szénhidrátok
19.9g
Zsír
218.7g
Víz
102g
Koleszterin
4g
Rost
4.8g
Cukor
  • 7% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A tésztához

A töltelékekhez

Az összeállításhoz

Összesen 407 kcal
  • 7% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A tésztához

A töltelékekhez

Az összeállításhoz

Összesen 2437 kcal
  • 7% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A tésztához

A töltelékekhez

Az összeállításhoz

Összesen 124 kcal
  • 7% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    19.8 g

Zsír

  • Összesen
    19.9 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    102 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1810.4 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    25 mg
  • Kálcium
    432 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    93 mg
  • Foszfor
    343 mg
  • Nátrium
    911 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    38.4 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    218.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    444 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    26 mg
  • D vitamin:
    22 micro
  • K vitamin:
    298 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    148 micro
  • Kolin:
    86 mg
  • Retinol - A vitamin:
    134 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3705 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    16211 micro
  • Lut-zea
    7434 micro
Összesen 407 kcal
  • 7% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    119 g

Zsír

  • Összesen
    119.3 g
  • Telített zsírsav
    49 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    52 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    612 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    10862.3 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    152 mg
  • Kálcium
    2592 mg
  • Vas
    22 mg
  • Magnézium
    555 mg
  • Foszfor
    2057 mg
  • Nátrium
    5464 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    230.6 g
  • Cukor
    29 mg
  • Élelmi rost
    24 mg

Víz

  • Összesen
    1312 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2662 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    25 mg
  • C vitamin:
    155 mg
  • D vitamin:
    134 micro
  • K vitamin:
    1789 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    885 micro
  • Kolin:
    515 mg
  • Retinol - A vitamin:
    805 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    22230 micro
  • β-crypt
    30 micro
  • Likopin
    97265 micro
  • Lut-zea
    44606 micro
Összesen 2437 kcal
  • 7% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6 g

Zsír

  • Összesen
    6.1 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    31 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    551.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    132 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    28 mg
  • Foszfor
    105 mg
  • Nátrium
    278 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    11.7 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    66.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    135 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    91 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    45 micro
  • Kolin:
    26 mg
  • Retinol - A vitamin:
    41 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1130 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    4942 micro
  • Lut-zea
    2267 micro
Összesen 124 kcal

Elkészítés

A tésztához

  1. A lisztet egy deszka közepére szórjuk, a közepébe mélyedést csinálunk, amibe beleütjük a két tojást. Egy villával fokozatosan elkvezdjük felverni a tojásokat, közben pedig egyre több lisztet keverünk a masszába. Addig dolgozunk óvatosan, míg egy sűrűbb, ragacsosabb tésztát nem kapunk. Ekkor tovább dolgozzuk a kezünkkel, amíg fel nem veszi a maradék lisztet, és ruganyos, könnyen gyúrható gombóccá nem válik. A tésztát nagyjából 10 percig gyúrjuk, majd egy tállal letakarva pihenni hagyjuk legalább fél óráig.

A töltelékekhez

  1. A fokhagymát felaprítjuk, majd az olajon egy serpenyőben megdinszteljük 1-2 perc alatt. Hozzáadjuk a spenótot is, és addig pároljuk, míg össze nem esik. Ha nagyobb levelekkel dolgoztunk, a párolt spenótot késsel felaprítjuk: így könnyebb lesz elosztani a tésztán.
  2. A ricottát kikeverjük a sajttal, sóval, borssal és szerecsendióval.
  3. A pihentetett tésztát téglalap alakúra nyújtjuk: legyen olyan vékony, hogy lássuk rajta keresztül az alátett kezünket. A kinyújtott tésztára kenjük fel először a ricottát, majd a spenótot. Minden szélen hagyjunk egy ujjnyi üres tészt.
  4. A tésztát feltekerjük a hosszabbik oldalától, majd a két végét összenyomjuk. Tiszta (lehetőleg öblítőmentesen mosott) konyharuhába csavarjuk, a végeket pedig elkötjük spárgával. A tésztakígyót lobogó vízbe engedjük, és 20 percig főzzük.
  5. Amikor megfőtt, óvatosan kiemeljük, leszedjük róla a konyharuhát és a tekercset kétujjnyi vastag szeletekre vágjuk.

Az összeállításhoz

  1. A fokhagymát felaprítjuk, majd 1-2 perc alatt megdinszteljük az olajon. Hozzáöntjük a paradicsomot, majd fűszerezzük. Pár perc alatt összefőzzük.
  2. Egy nagyobb sütőtál aljába kanalazzuk a szósz felét, erre fektetjük a tésztatekercs szeleteit. A maradék szószt rákanalazzuk és megszórjuk a kétféle reszelt sajttal. 200 fokos sütőben nagyjából 10-15 perc alatt összesütjük, amíg a sajt aranybarna nem lesz.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 perc
  • Főzés ideje: 30 perc
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Sütés hőfoka: 200 °C

Aki paradicsomos, sajtos, zöldséges, rakott olasz tésztára vágyik, de kivételesen kitörne a lasagne bűvköréből, annak van egy pont ilyen receptem – ráadásul nem is olyan sok macerával...na, jó, ez utóbbi nézőpont kérdése.

További receptek

Címlapról ajánljuk

8 tökéletesen fűszeres magyaros főétel a nemzeti ünnepre

Mi is egy igazi, autentikus, magyaros főétel ismérve? Hogy általában fűszeres, hagymás-borsos-paprikás, legtöbbször piros színvilágú, laktató és húsos. Ja, és jár hozzá kinek-kinek a kedvenc körete: a párolt rizs, hagymás krumpli, nokedli, tarhonya vagy főtt tészta. És a savanyúság! Nemzeti ünnepekre pedig különösen ajánljuk őket.

Top Receptek

Tradicionális gulyásleves

Az igazi Hungarikum, amire igazán büszkék lehetünk. Vendéglátós lévén tapasztaltam, hogy a külföldi turisták, amikor betérnek az étterembe, az volt az első kérdésük, hogy "Gulász " ...