Olasz spenótos tésztatekercs (Rotolo di spinaci)
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Lakos Benedek
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
- 7% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 7% Zsír
A tésztához
-
33g finomliszt121 kcal
-
18g tojás23 kcal
A töltelékekhez
-
83g spenót14 kcal
-
1g fokhagyma1 kcal
-
3g olívaolaj24 kcal
-
42g ricotta63 kcal
-
8g grana padano33 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
Az összeállításhoz
-
2g fokhagyma3 kcal
-
4g olívaolaj35 kcal
-
28 kcal
-
0g bazsalikom0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
8g grana padano33 kcal
-
8g sajt29 kcal
Összesen
407
kcal
- 7% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 7% Zsír
A tésztához
-
200g finomliszt728 kcal
-
110g tojás138 kcal
A töltelékekhez
-
500g spenót83 kcal
-
6g fokhagyma8 kcal
-
16g olívaolaj141 kcal
-
250g ricotta375 kcal
-
50g grana padano196 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
Az összeállításhoz
-
12g fokhagyma16 kcal
-
24g olívaolaj212 kcal
-
168 kcal
-
0g bazsalikom0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
50g grana padano196 kcal
-
50g sajt176 kcal
Összesen
2437
kcal
- 7% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 7% Zsír
A tésztához
-
10.2g finomliszt37 kcal
-
5.6g tojás7 kcal
A töltelékekhez
-
25.4g spenót4 kcal
-
0.3g fokhagyma0 kcal
-
0.8g olívaolaj7 kcal
-
12.7g ricotta19 kcal
-
2.5g grana padano10 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
Az összeállításhoz
-
0.6g fokhagyma1 kcal
-
1.2g olívaolaj11 kcal
-
35.6g passzírozott paradicsom9 kcal
-
0g bazsalikom0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
2.5g grana padano10 kcal
-
2.5g sajt9 kcal
Összesen
124
kcal
- 7% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 74% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Likopin
-
Lut-zea
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 19.8 g
Zsír
-
Összesen 19.9 g
-
Telített zsírsav 8 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 9 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 102 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1810.4 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 25 mg
-
Kálcium 432 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 93 mg
-
Foszfor 343 mg
-
Nátrium 911 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 38.4 g
-
Cukor 5 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 218.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 444 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 26 mg
-
D vitamin: 22 micro
-
K vitamin: 298 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 148 micro
-
Kolin: 86 mg
-
Retinol - A vitamin: 134 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 3705 micro
-
β-crypt 5 micro
-
Likopin 16211 micro
-
Lut-zea 7434 micro
Összesen
407
kcal
- 7% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 74% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Likopin
-
Lut-zea
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 119 g
Zsír
-
Összesen 119.3 g
-
Telített zsírsav 49 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 52 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 10 g
-
Koleszterin 612 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 10862.3 g
-
Cink 12 mg
-
Szelén 152 mg
-
Kálcium 2592 mg
-
Vas 22 mg
-
Magnézium 555 mg
-
Foszfor 2057 mg
-
Nátrium 5464 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 6 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 230.6 g
-
Cukor 29 mg
-
Élelmi rost 24 mg
VÍZ
-
Összesen 1312 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2662 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 5 micro
-
E vitamin: 25 mg
-
C vitamin: 155 mg
-
D vitamin: 134 micro
-
K vitamin: 1789 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 13 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 885 micro
-
Kolin: 515 mg
-
Retinol - A vitamin: 805 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 22230 micro
-
β-crypt 30 micro
-
Likopin 97265 micro
-
Lut-zea 44606 micro
Összesen
2437
kcal
- 7% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 74% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Likopin
-
Lut-zea
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 6 g
Zsír
-
Összesen 6.1 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 31 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 551.9 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 8 mg
-
Kálcium 132 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 28 mg
-
Foszfor 105 mg
-
Nátrium 278 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 11.7 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 66.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 135 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 8 mg
-
D vitamin: 7 micro
-
K vitamin: 91 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 45 micro
-
Kolin: 26 mg
-
Retinol - A vitamin: 41 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 1130 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 4942 micro
-
Lut-zea 2267 micro
Összesen
124
kcal
Hozzávalók
A tésztához
-
200 g finomliszt
-
2 db tojás
A töltelékekhez
-
500 g spenót
-
2 gerezd fokhagyma
-
2 ek olívaolaj
-
250 g ricotta
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
szerecsendió ízlés szerint
Az összeállításhoz
-
4 gerezd fokhagyma
-
3 ek olívaolaj
-
70 dkg passzírozott paradicsom
-
10 levél bazsalikom
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
50 g grana padano
Elkészítés
A tésztához
- A lisztet egy deszka közepére szórjuk, a közepébe mélyedést csinálunk, amibe beleütjük a két tojást. Egy villával fokozatosan elkvezdjük felverni a tojásokat, közben pedig egyre több lisztet keverünk a masszába. Addig dolgozunk óvatosan, míg egy sűrűbb, ragacsosabb tésztát nem kapunk. Ekkor tovább dolgozzuk a kezünkkel, amíg fel nem veszi a maradék lisztet, és ruganyos, könnyen gyúrható gombóccá nem válik. A tésztát nagyjából 10 percig gyúrjuk, majd egy tállal letakarva pihenni hagyjuk legalább fél óráig.
A töltelékekhez
- A fokhagymát felaprítjuk, majd az olajon egy serpenyőben megdinszteljük 1-2 perc alatt. Hozzáadjuk a spenótot is, és addig pároljuk, míg össze nem esik. Ha nagyobb levelekkel dolgoztunk, a párolt spenótot késsel felaprítjuk: így könnyebb lesz elosztani a tésztán.
- A ricottát kikeverjük a sajttal, sóval, borssal és szerecsendióval.
- A pihentetett tésztát téglalap alakúra nyújtjuk: legyen olyan vékony, hogy lássuk rajta keresztül az alátett kezünket. A kinyújtott tésztára kenjük fel először a ricottát, majd a spenótot. Minden szélen hagyjunk egy ujjnyi üres tészt.
- A tésztát feltekerjük a hosszabbik oldalától, majd a két végét összenyomjuk. Tiszta (lehetőleg öblítőmentesen mosott) konyharuhába csavarjuk, a végeket pedig elkötjük spárgával. A tésztakígyót lobogó vízbe engedjük, és 20 percig főzzük.
- Amikor megfőtt, óvatosan kiemeljük, leszedjük róla a konyharuhát és a tekercset kétujjnyi vastag szeletekre vágjuk.
Az összeállításhoz
- A fokhagymát felaprítjuk, majd 1-2 perc alatt megdinszteljük az olajon. Hozzáöntjük a paradicsomot, majd fűszerezzük. Pár perc alatt összefőzzük.
- Egy nagyobb sütőtál aljába kanalazzuk a szósz felét, erre fektetjük a tésztatekercs szeleteit. A maradék szószt rákanalazzuk és megszórjuk a kétféle reszelt sajttal. 200 fokos sütőben nagyjából 10-15 perc alatt összesütjük, amíg a sajt aranybarna nem lesz.
- Sütés hőfoka: 200 °C
- Sütés ideje: 15 perc
- Receptkönyvben: 29
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 8
- Össznézettség: 1924
- Feltöltés dátuma: 2023. május 11.
Receptkategóriák
-
- főkategória:
-
- kategória:
további kategória:
húsvét
kategória:
húsmentes ünnepi és böjti ételek
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- mikor:
-
- vegetáriánus:
-
-
alkalom:
- valentin-nap ,
- márton-nap ,
- vasárnapi ebéd ,
- anyák napja ,
- születésnap ,
- farsang ,
- szüret ,
- buli receptek
-
alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Lakos Benedek
394 recept
Aki paradicsomos, sajtos, zöldséges, rakott olasz tésztára vágyik, de kivételesen kitörne a lasagne bűvköréből, annak van egy pont ilyen receptem – ráadásul nem is olyan sok macerával...na, jó, ez utóbbi nézőpont kérdése.