r
Nosalty Logó

Olasz spenótos tésztatekercs (Rotolo di spinaci)

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Lakos Benedek
Olasz spenótos tésztatekercs (Rotolo di spinaci)
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 7% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A tésztához

A töltelékekhez

Az összeállításhoz

Összesen 407 kcal
  • 7% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A tésztához

A töltelékekhez

Az összeállításhoz

Összesen 2437 kcal
  • 7% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A tésztához

A töltelékekhez

Az összeállításhoz

Összesen 124 kcal
  • 7% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    19.8 g

Zsír

  • Összesen
    19.9 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    102 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1810.4 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    25 mg
  • Kálcium
    432 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    93 mg
  • Foszfor
    343 mg
  • Nátrium
    911 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    38.4 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    218.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    444 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    26 mg
  • D vitamin:
    22 micro
  • K vitamin:
    298 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    148 micro
  • Kolin:
    86 mg
  • Retinol - A vitamin:
    134 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3705 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    16211 micro
  • Lut-zea
    7434 micro
Összesen 407 kcal
  • 7% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    119 g

Zsír

  • Összesen
    119.3 g
  • Telített zsírsav
    49 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    52 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    612 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    10862.3 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    152 mg
  • Kálcium
    2592 mg
  • Vas
    22 mg
  • Magnézium
    555 mg
  • Foszfor
    2057 mg
  • Nátrium
    5464 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    230.6 g
  • Cukor
    29 mg
  • Élelmi rost
    24 mg

VÍZ

  • Összesen
    1312 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2662 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    25 mg
  • C vitamin:
    155 mg
  • D vitamin:
    134 micro
  • K vitamin:
    1789 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    885 micro
  • Kolin:
    515 mg
  • Retinol - A vitamin:
    805 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    22230 micro
  • β-crypt
    30 micro
  • Likopin
    97265 micro
  • Lut-zea
    44606 micro
Összesen 2437 kcal
  • 7% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6 g

Zsír

  • Összesen
    6.1 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    31 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    551.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    132 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    28 mg
  • Foszfor
    105 mg
  • Nátrium
    278 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    11.7 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    66.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    135 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    91 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    45 micro
  • Kolin:
    26 mg
  • Retinol - A vitamin:
    41 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1130 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    4942 micro
  • Lut-zea
    2267 micro
Összesen 124 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékekhez

Az összeállításhoz

Elkészítés

A tésztához

  1. A lisztet egy deszka közepére szórjuk, a közepébe mélyedést csinálunk, amibe beleütjük a két tojást. Egy villával fokozatosan elkvezdjük felverni a tojásokat, közben pedig egyre több lisztet keverünk a masszába. Addig dolgozunk óvatosan, míg egy sűrűbb, ragacsosabb tésztát nem kapunk. Ekkor tovább dolgozzuk a kezünkkel, amíg fel nem veszi a maradék lisztet, és ruganyos, könnyen gyúrható gombóccá nem válik. A tésztát nagyjából 10 percig gyúrjuk, majd egy tállal letakarva pihenni hagyjuk legalább fél óráig.

A töltelékekhez

  1. A fokhagymát felaprítjuk, majd az olajon egy serpenyőben megdinszteljük 1-2 perc alatt. Hozzáadjuk a spenótot is, és addig pároljuk, míg össze nem esik. Ha nagyobb levelekkel dolgoztunk, a párolt spenótot késsel felaprítjuk: így könnyebb lesz elosztani a tésztán.
  2. A ricottát kikeverjük a sajttal, sóval, borssal és szerecsendióval.
  3. A pihentetett tésztát téglalap alakúra nyújtjuk: legyen olyan vékony, hogy lássuk rajta keresztül az alátett kezünket. A kinyújtott tésztára kenjük fel először a ricottát, majd a spenótot. Minden szélen hagyjunk egy ujjnyi üres tészt.
  4. A tésztát feltekerjük a hosszabbik oldalától, majd a két végét összenyomjuk. Tiszta (lehetőleg öblítőmentesen mosott) konyharuhába csavarjuk, a végeket pedig elkötjük spárgával. A tésztakígyót lobogó vízbe engedjük, és 20 percig főzzük.
  5. Amikor megfőtt, óvatosan kiemeljük, leszedjük róla a konyharuhát és a tekercset kétujjnyi vastag szeletekre vágjuk.

Az összeállításhoz

  1. A fokhagymát felaprítjuk, majd 1-2 perc alatt megdinszteljük az olajon. Hozzáöntjük a paradicsomot, majd fűszerezzük. Pár perc alatt összefőzzük.
  2. Egy nagyobb sütőtál aljába kanalazzuk a szósz felét, erre fektetjük a tésztatekercs szeleteit. A maradék szószt rákanalazzuk és megszórjuk a kétféle reszelt sajttal. 200 fokos sütőben nagyjából 10-15 perc alatt összesütjük, amíg a sajt aranybarna nem lesz.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Receptkönyvben: 29
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 8
  • Össznézettség: 1924
  • Feltöltés dátuma: 2023. május 11.

Receptkategóriák

Olasz spenótos tésztatekercs (Rotolo di spinaci)
Lakos Benedek 394 recept

Aki paradicsomos, sajtos, zöldséges, rakott olasz tésztára vágyik, de kivételesen kitörne a lasagne bűvköréből, annak van egy pont ilyen receptem – ráadásul nem is olyan sok macerával...na, jó, ez utóbbi nézőpont kérdése.

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékekhez

Az összeállításhoz

Címlapról ajánljuk

7 opció, ahonnan szilveszterre hidegtálat, kocsonyát vagy aprósütit rendelhetsz

A szilveszteri bulikat saját bevallása szerint senki nem szereti, de azért mindenki megy valahová. Ez is egy olyan nap, mint a többi, vélik sokan, de azért főznek lencsét, korhelylevest, és mindenkinek megvannak a kis babonái, amiktől szebb, jobb, boldogabb új évet remélnek. Ebben nem tudunk segíteni, de ha december 31-én vendégeket vártok, mutatjuk, honnan lehet rendelni aprósütit, hidegtálat, és hol találtok isteni kocsonyát, ha ahhoz van kedvetek.

Kormos Lili

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...