r
Nosalty Logó

Olaszos rizottó

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
SPAR
Olaszos rizottó
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 7% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 737 kcal
  • 7% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 2952 kcal
  • 7% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 165 kcal
  • 7% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    26.9 g

Zsír

  • Összesen
    29.1 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    70 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2055.8 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    22 mg
  • Kálcium
    404 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    66 mg
  • Foszfor
    380 mg
  • Nátrium
    1173 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    84.3 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    256.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    245 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    29 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    34 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    267 micro
  • Kolin:
    30 mg
  • Retinol - A vitamin:
    195 micro
  • α-karotin
    13 micro
  • β-karotin
    600 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2017 micro
Összesen 737 kcal
  • 7% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    107.8 g

Zsír

  • Összesen
    116.4 g
  • Telített zsírsav
    64 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    34 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    282 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8223.4 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    86 mg
  • Kálcium
    1618 mg
  • Vas
    22 mg
  • Magnézium
    265 mg
  • Foszfor
    1521 mg
  • Nátrium
    4693 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    337.4 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    27 mg

VÍZ

  • Összesen
    1027.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    979 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    116 mg
  • D vitamin:
    23 micro
  • K vitamin:
    137 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    21 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1066 micro
  • Kolin:
    122 mg
  • Retinol - A vitamin:
    778 micro
  • α-karotin
    53 micro
  • β-karotin
    2400 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    8067 micro
Összesen 2952 kcal
  • 7% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6 g

Zsír

  • Összesen
    6.5 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    16 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    460.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    91 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    85 mg
  • Nátrium
    263 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    18.9 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    57.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    55 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    60 micro
  • Kolin:
    7 mg
  • Retinol - A vitamin:
    44 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    134 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    452 micro
Összesen 165 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A vaj felét és az olívaolajat felolvasztjuk egy mélyebb serpenyőben, majd hozzáadjuk az apróra vágott hagymát, illetve zellert. Alacsony lángon 10-12 perc alatt megpároljuk. Fontos, hogy ne kapjon színt.
  2. Hozzáadjuk a rizst, egy-két percig pirítjuk, majd felöntjük a borral, és további 3-4 percig főzzük, amíg az alkohol elpárolog. Finoman sózzuk, és hozzáadunk két merőkanál langyos alaplevet (annyit, ami pont ellepi), és alacsony lángon, sűrűn kavargatva főzzük. Ha rizs felszívta a folyadékot, akkor pótoljuk, és egészen addig főzzük, amíg a rizsszemek kívül puhák lesznek, de belül még fogkemények maradnak. Az utolsó adag alaplével együtt hozzáadjuk a zöldborsót és a felkockázott sonkát.
  3. Végül hozzáadjuk a reszelt parmezán sajtot, a citromlevet és a maradék vajat, majd addig főzzük, amíg a vaj és sajt el nem olvad. Azonnal, forrón tálaljuk!
  • Receptkönyvben: 272
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 14
  • Össznézettség: 37613
  • Feltöltés dátuma: 2018. április 13.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ínycsiklandó, olasz egytálétel a tavasz jegyében.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...