r
Nosalty Logó

Rókagombás rizottó

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Évi néni
Rókagombás rizottó
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 5% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 9% Zsír

Rizottóhoz

Gombához

Összesen 597 kcal
  • 5% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 9% Zsír

Rizottóhoz

Gombához

Összesen 2390 kcal
  • 5% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 9% Zsír

Rizottóhoz

Gombához

Összesen 114 kcal
  • 5% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.1 g

Zsír

  • Összesen
    21.5 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    39 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1537.2 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    179 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    46 mg
  • Foszfor
    240 mg
  • Nátrium
    1042 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    79.5 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    130.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    128 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    188 micro
  • K vitamin:
    30 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    213 micro
  • Kolin:
    8 mg
  • Retinol - A vitamin:
    119 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    107 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    85 micro
Összesen 597 kcal
  • 5% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    48.5 g

Zsír

  • Összesen
    85.9 g
  • Telített zsírsav
    40 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    35 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    154 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6148.7 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    74 mg
  • Kálcium
    718 mg
  • Vas
    29 mg
  • Magnézium
    182 mg
  • Foszfor
    960 mg
  • Nátrium
    4169 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    318 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    25 mg

VÍZ

  • Összesen
    521.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    513 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    16 mg
  • D vitamin:
    752 micro
  • K vitamin:
    119 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    29 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    851 micro
  • Kolin:
    30 mg
  • Retinol - A vitamin:
    476 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    427 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    339 micro
Összesen 2390 kcal
  • 5% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.3 g

Zsír

  • Összesen
    4.1 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    7 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    292.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    34 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    46 mg
  • Nátrium
    198 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    15.1 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    24.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    24 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    36 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    41 micro
  • Kolin:
    1 mg
  • Retinol - A vitamin:
    23 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    20 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    16 micro
Összesen 114 kcal

Hozzávalók

Rizottóhoz

Gombához

Elkészítés

Rizottóhoz

  1. A salottahagymát apróra felvágjuk, és dinszteljük az olíva-vaj keveréken úgy, hogy ne barnuljon meg.
  2. Ha a hagyma megdinsztelődött, hozzáadjuk a rizst, és lassú tűzön 2-3 percig kevergetve pirítjuk.
  3. Ha a rizs kezd átlátszóvá válni, hozzáöntjük a bort, a sáfrányt, és azzal pároljuk tovább.
  4. Fokozatosan, mindig csak kis adagokban adjuk hozzá a tűzön lévő forró alaplevet, folyamatosan kevergetve, megvárva, hogy a rizs felszívja a folyadékot, s csak akkor hozzáadva az újabb adag alaplét.
  5. Közben egy serpenyőben az olívás-vajas keveréken a darabokra tépett rókagombát kis tűzön pirítgatjuk, sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk az összezúzott fokhagymát, borókabogyót, petrezselymet.
  6. Ha már elsült az összes leve, akkor hozzáadjuk a megfőtt rizottóhoz. Még egy kanál vajat és az 50 g reszeltparmezánt belekeverjük, és máris tálalhatjuk. Tetejére még kevés parmezánt reszelünk.
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 73
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 13119
  • Feltöltés dátuma: 2012. július 26.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Rókagombás rizottó
Évi néni 1830 recept

Hűtőpakolászás közben találtam egy csomag rókagombát. Naná, hogy elkészítettem ezt a finom, illatos, krémes  rizottót belőle.

Hozzávalók

Rizottóhoz

Gombához

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...