r
Nosalty Logó

Kínai omlós szezámmagos csirke, zöldséges pirított tésztával

cukrot taratalmaz laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojásmentes
SweetSzenilla
Kínai omlós szezámmagos csirke, zöldséges pirított tésztával
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 10% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A zöldséges pirított tészta

A tésztabunda + csirke

A máz

Összesen 742 kcal
  • 10% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A zöldséges pirított tészta

A tésztabunda + csirke

A máz

Összesen 4443 kcal
  • 10% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A zöldséges pirított tészta

A tésztabunda + csirke

A máz

Összesen 177 kcal
  • 10% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    37 g

Zsír

  • Összesen
    21 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    85 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2155.1 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    64 mg
  • Kálcium
    239 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    92 mg
  • Foszfor
    616 mg
  • Nátrium
    1137 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    102.9 g
  • Cukor
    42 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    209.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    121 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    33 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    16 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    141 micro
  • Kolin:
    117 mg
  • Retinol - A vitamin:
    11 micro
  • α-karotin
    418 micro
  • β-karotin
    1120 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    2413 micro
  • Lut-zea
    201 micro
Összesen 742 kcal
  • 10% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    221.8 g

Zsír

  • Összesen
    126 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    54 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    41 g
  • Koleszterin
    511 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    12930.3 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    384 mg
  • Kálcium
    1434 mg
  • Vas
    23 mg
  • Magnézium
    549 mg
  • Foszfor
    3697 mg
  • Nátrium
    6822 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    617.4 g
  • Cukor
    250 mg
  • Élelmi rost
    24 mg

VÍZ

  • Összesen
    1256.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    727 micro
  • B6 vitamin:
    7 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    41 mg
  • C vitamin:
    64 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    197 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    94 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    847 micro
  • Kolin:
    699 mg
  • Retinol - A vitamin:
    63 micro
  • α-karotin
    2506 micro
  • β-karotin
    6719 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    14475 micro
  • Lut-zea
    1203 micro
Összesen 4443 kcal
  • 10% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    8.8 g

Zsír

  • Összesen
    5 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    20 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    516 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    57 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    22 mg
  • Foszfor
    148 mg
  • Nátrium
    272 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    24.6 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    50.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    29 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    34 micro
  • Kolin:
    28 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3 micro
  • α-karotin
    100 micro
  • β-karotin
    268 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    578 micro
  • Lut-zea
    48 micro
Összesen 177 kcal
  • Legnézettebb receptje

    Legnézettebb receptje

    Legnézettebb receptje

    Legnézettebb receptje

    Legnézettebb receptje

    Legnézettebb receptje

    Legnézettebb receptje

    Legnézettebb receptje

    Legnézettebb receptje

Hozzávalók

A zöldséges pirított tészta

A tésztabunda + csirke

A máz

Elkészítés

A zöldséges pirított tészta

  1. A hozzávalókból a palacsintatésztánál sűrűbb tésztát készítünk. Legalább 20 percet pihentetjük, hogy dolgozzon a liszt és a folyadék. (Itt megjegyezném, hogy tojás szándékosan nincs benne, mert enélkül marad ropogós sülés után a tésztabunda.)
  2. Közben a csirkét 2-3 cm-es kockákra vágjuk, majd sózzuk, és hagyjuk állni kicsit.

A tésztabunda + csirke

  1. Először feldaraboljuk a zöldségeket, hogy minden kéznél legyen. A sárgarépát 3-4 cm-es lapokra, a vöröshagymát először keresztben félbe, majd hosszában 4-6 cikkre. A zöldhagymát is felkarikázzuk szárral együtt, majd a káposztaleveleket is 3-4 cm-es négyzetekre.
  2. A tésztát 3 darabba törjük, és egy nagy serpenyőben olívaolajon jól megpirítjuk, kiszedjük, majd a visszamaradt olajon megdinszteljük a répát, hogy kissé roppanós maradjon, kiszedjük, majd ezután beletesszük a káposztát, hagymát, majd pár perccel később a zöldhagymakarikákat is. Sózzuk, borsozzuk (én nem sajnáltam a borsot), visszatesszük a sárgarépát is a serpenyőbe.
  3. Közben lobogó sós vízben kifőzzük a tésztát, majd leszűrjük, és a zöldségekre szedjük. Visszatesszük a tűzre, majd meglocsoljuk a szójaszósszal. Alaposan átforgatjuk, miközben összefőnek az ízek. Lefedjük, és lehúzzuk a tűzről.

A máz

  1. Olajat hevítünk, majd egyesével belemártjuk a tésztamasszába a csirkemelldarabokat, és szép pirosra sütjük az összeset, és konyhai papírtörlőre kiszedjük.
  2. Az így kapott ropogós bundájú csirkemellfalatokat egyesével beleforgatjuk a mázba (a hozzávalókat csak alaposan össze kell keverni), és a zöldséges pirított tésztával tálaljuk.
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 2141
  • Tegnapi nézettség: 193
  • 7 napos nézettség: 1857
  • Össznézettség: 958284
  • Feltöltés dátuma: 2019. május 04.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Kínai omlós szezámmagos csirke, zöldséges pirított tésztával
SweetSzenilla 57 recept

Lányom nagy kedvence. Mindig ezt kell hoznom neki a kínai gyorsétteremből, de csak ezt. Gondoltam, elkészítem neki itthon. Sok receptet és receptvideót néztem meg a neten, és ez lett belőle. Azt mondta, hogy nem biztos, hogy rájött volna, ha nem tudja, hogy ezt nem a kínaiból hoztam. Azt hiszem, ez a megnyilvánulása önmagáért beszél.

Hozzávalók

A zöldséges pirított tészta

A tésztabunda + csirke

A máz

Címlapról ajánljuk

7 opció, ahonnan szilveszterre hidegtálat, kocsonyát vagy aprósütit rendelhetsz

A szilveszteri bulikat saját bevallása szerint senki nem szereti, de azért mindenki megy valahová. Ez is egy olyan nap, mint a többi, vélik sokan, de azért főznek lencsét, korhelylevest, és mindenkinek megvannak a kis babonái, amiktől szebb, jobb, boldogabb új évet remélnek. Ebben nem tudunk segíteni, de ha december 31-én vendégeket vártok, mutatjuk, honnan lehet rendelni aprósütit, hidegtálat, és hol találtok isteni kocsonyát, ha ahhoz van kedvetek.

Kormos Lili

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...