Káposztalevél

Kelkáposzta, vagy savanyított/nyers fejeskáposzta levele, amit főként töltött káposztához, vagy más káposztás ételekhez használunk fel. A káposzta rendkívül egészséges zöldség, magas a vitamintartalma, amit savanyítás után is megőriz. Töltött káposzta készítésénél azért van nagy jelentősége az egész levelek használatának, mert ebbe csomagoljuk a húsos tölteléket.
Bármikor.
Hűtőgép zöldséges fiókjában.
fehérjetartalom
1.28 g
zsírtartalom
0.068 g
szénhidráttartalom
5.8 g
víztartalom
92.18 g
Kalcium
40 mg
Foszfor
26 mg
Nátrium
18 mg
Magnézium
12 mg
B6 vitamin
0.124 g
C vitamin
36.6 mg
Kolin
10.7 mg
Niacin - B3 vitamin
0.234 mg
fehérje
1.28 g
Zsír
telített zsírsav
0.034 g
egyszeresen telített zsírsav
0.017 g
többszörösen telített zsírsav
0.017 g
ásványi anyagok
Kalcium
40 mg
Vas
0.47 mg
Magnézium
12 mg
Foszfor
26 mg
Nátrium
18 mg
Cink
0.18 mg
Réz
0.019 mg
Mangán
0.16 mg
Szelén
0.3 µg
szénhidrát
rost
2.5 g
cukor
3.2 g
víz
92.18 g
vitaminok
Tiamin - B1 vitamin
0.061 mg
Riboflavin - B2 vitamin
0.04 mg
Niacin - B3 vitamin
0.234 mg
Pantoténsav - B5 vitamin
0.212 mg
Folát
43 µg
Kolin
10.7 mg
Alfa-karotin
33 µg
Béta-karotin
42 µg
Lutein+zeaxantin
30 µg
E vitamin
0.15 mg
K vitamin
76 µg
A vitamin
5 µg
C vitamin
36.6 mg
B6 vitamin
0.124 g
Április 21-én, húsvéthétfőn hunyt el a katolikus egyház 266. pápája, Jorge Mario Bergoglio. Rá emlékezve összegyűjtöttük kedvenc ételeit, melyek között argentin és olasz fogások kaptak helyet. Mi így emlékezünk rá.
NosaltyMindent megmentünk, átalakítunk: a zöldségmaradék salátába, a húsvéti sonka palacsintába kerül, a száraz kalács pedig édes bundát kap!
NosaltySzinte lehetetlen kiküszöbölni, hogy a húsvéti dínom-dánom után ne legyen maradék, amivel nem tudunk mit kezdeni. E heti fogásaink segítő fakanalat nyújtanak, hogy minden, ami húsvéti alapanyag, méltó módon születhessen újjá!
NosaltyAz életkor csak egy szám. Ha a következő dolgokat meg tudod tenni, akkor pedig egészen biztos, hogy még hosszú élet vár rád – legalábbis a szakértők kutatási eredményei alapján!
Mai Napi Tippünk elárulja, mi az, amit szinte mind elrontunk, amikor brokkolival sütünk-főzünk.
Mindent megmentünk, átalakítunk: a zöldségmaradék salátába, a húsvéti sonka palacsintába kerül, a száraz kalács pedig édes bundát kap!
A húsvéti sonkaszezon befejező felvonása a sonkás tészta főzés. Lehet bármikor készíteni, de húsvéti sonkából a legfinomabb és a legpraktikusabb is. Ilyenkor igazi hagyományos ...
A TV-ben láttam ezt a receptet. Annyira gyors és egyszerű, szinte elronthatatlan.
A frankfurti virsliről elnevezett levest sokféleképpen készítik, nekünk ez az egyik kedvenc verziónk.
Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!