r
Nosalty Logó

Töltött savanyú káposzta tejföllel

0,0

0 ÉRTÉKELÉS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Alexandra
Töltött savanyú káposzta tejföllel
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
nehéz

Hozzávalók

A káposztához és a töltelékhez

Az alapléhez

958
Kalória
59.8g
Fehérje
31.1g
Szénhidrátok
65.6g
Zsír
920.2g
Víz
413.6g
Koleszterin
10.4g
Rost
10.8g
Cukor
  • 6% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A káposztához és a töltelékhez

Az alapléhez

Összesen 958 kcal
  • 6% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A káposztához és a töltelékhez

Az alapléhez

Összesen 3827 kcal
  • 6% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A káposztához és a töltelékhez

Az alapléhez

Összesen 88 kcal
  • 6% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 85% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    59.8 g

Zsír

  • Összesen
    65.6 g
  • Telített zsírsav
    24 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    27 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    414 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3080.5 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    68 mg
  • Kálcium
    215 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    109 mg
  • Foszfor
    738 mg
  • Nátrium
    1937 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    31.1 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

Víz

  • Összesen
    920.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    118 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    60 mg
  • D vitamin:
    118 micro
  • K vitamin:
    70 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    15 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    137 micro
  • Kolin:
    395 mg
  • Retinol - A vitamin:
    111 micro
  • α-karotin
    36 micro
  • β-karotin
    63 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    981 micro
Összesen 958 kcal
  • 6% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 85% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    239.2 g

Zsír

  • Összesen
    262.3 g
  • Telített zsírsav
    97 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    110 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    40 g
  • Koleszterin
    1654 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    12321.9 g
  • Cink
    23 mg
  • Szelén
    273 mg
  • Kálcium
    861 mg
  • Vas
    27 mg
  • Magnézium
    435 mg
  • Foszfor
    2953 mg
  • Nátrium
    7747 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    124.5 g
  • Cukor
    43 mg
  • Élelmi rost
    41 mg

Víz

  • Összesen
    3680.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    474 micro
  • B6 vitamin:
    7 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    240 mg
  • D vitamin:
    472 micro
  • K vitamin:
    280 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    6 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    62 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    548 micro
  • Kolin:
    1579 mg
  • Retinol - A vitamin:
    444 micro
  • α-karotin
    143 micro
  • β-karotin
    254 micro
  • β-crypt
    27 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3922 micro
Összesen 3827 kcal
  • 6% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 85% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.5 g

Zsír

  • Összesen
    6 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    38 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    282 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    20 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    68 mg
  • Nátrium
    177 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2.8 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    84.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    11 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    36 mg
  • Retinol - A vitamin:
    10 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    6 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    90 micro
Összesen 88 kcal

Elkészítés

A káposztához és a töltelékhez

  1. A savanyú káposztát kimossuk, ha nagyon savanyú.
  2. A húshoz hozzáadjuk a 4 tojássárgáját, a beáztatott kenyeret, a sót és a borsot.
  3. Ezeket összegyúrjuk, és kis gombócokat formálunk belőle, amiket a megtisztított káposztalevélbe csavarunk.
  4. Egy nagy fazekat kizsírozunk, és az aljára teszünk káposztát. Majd rátesszük a töltéseket. Majd ismét káposzta, és addig folytatjuk, míg el nem fogy.
  5. Az alapléhez a hagymát kockákra vágjuk, és a zsíron üvegesre pároljuk. Majd teszünk bele 1 evőkanál lisztet és pirospaprikát.
  6. 1,5 l vizet ráöntünk, és jól felforraljuk. Mikor felforrt, ráöntjük a káposztára a levet.
  7. A káposztát addig főzzük, míg a káposzta is és a hús is puha lesz.
  8. Forrón tálaljuk tejföllel.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 perc
  • Főzés ideje: 90 perc

Nagyimtól tanultam ezt az ételt. Nálunk minden ünnepen ez van az asztalon.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Egyszerű tojásfasírt

Nem feltétlenül kell hús a szaftos fasírthoz: erre kiváló példa az alábbi recept, amelyben tojás, zsemle és egy nagy csokor zöldfűszer alakul aranybarna és ízes pogácsákká. ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Bécsi krémes

Lajos Mari Házi sütemények című szakácskönyvből készítettem el, most első alkalommal. Nagyon finom lett. Egy kicsit változtattam a hozzávalóknál. Ajánlom mindenkinek!

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!