r
Nosalty Logó

Erdélyi csorbaleves

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojást tartalmaz
NS
Erdélyi csorbaleves
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 5% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A húsgombóc

A leves

Összesen 785 kcal
  • 5% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A húsgombóc

A leves

Összesen 3918 kcal
  • 5% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A húsgombóc

A leves

Összesen 66 kcal
  • 5% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 87% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    55.7 g

Zsír

  • Összesen
    42.1 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    171 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1801.9 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    49 mg
  • Kálcium
    161 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    104 mg
  • Foszfor
    587 mg
  • Nátrium
    890 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    45 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    943.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    436 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    83 mg
  • D vitamin:
    44 micro
  • K vitamin:
    168 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    216 micro
  • Kolin:
    200 mg
  • Retinol - A vitamin:
    26 micro
  • α-karotin
    1530 micro
  • β-karotin
    4088 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    333 micro
Összesen 785 kcal
  • 5% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 87% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    278.6 g

Zsír

  • Összesen
    210.5 g
  • Telített zsírsav
    74 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    63 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    27 g
  • Koleszterin
    855 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9009.3 g
  • Cink
    23 mg
  • Szelén
    243 mg
  • Kálcium
    803 mg
  • Vas
    22 mg
  • Magnézium
    521 mg
  • Foszfor
    2937 mg
  • Nátrium
    4452 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    224.8 g
  • Cukor
    49 mg
  • Élelmi rost
    45 mg

VÍZ

  • Összesen
    4717.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2178 micro
  • B6 vitamin:
    8 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    414 mg
  • D vitamin:
    220 micro
  • K vitamin:
    839 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    7 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    70 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1081 micro
  • Kolin:
    998 mg
  • Retinol - A vitamin:
    129 micro
  • α-karotin
    7650 micro
  • β-karotin
    20441 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    3 micro
  • Lut-zea
    1663 micro
Összesen 3918 kcal
  • 5% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 87% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.8 g

Zsír

  • Összesen
    3.6 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    15 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    155.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    14 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    51 mg
  • Nátrium
    77 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.9 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    81.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    38 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    17 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2 micro
  • α-karotin
    132 micro
  • β-karotin
    353 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    29 micro
Összesen 66 kcal
  • Legnézettebb receptje

Hozzávalók

A húsgombóc

A leves

Elkészítés

A húsgombóc

  1. Mindent egy tálba teszünk. (A zellerlevelet apróra vágva.)
  2. Alaposan összekeverjük a hozzávalókat.
  3. Diónyi gombócokat formálunk, félretesszük addig, amíg nem forr a levesünk.

A leves

  1. A szalonnát apró kockákra vágva megpirítjuk, rátesszük a vörös és a fokhagymát, 10 percig dinszteljük.
  2. A káposztákat mossuk meg (a savanyút ne!), szedjük leveleire, torzsáit vegyük ki, vágjuk őket apró csíkokra. Ha ez kész, 5 percre dobjuk a leveleket forrásban levő vízbe, majd szűrjük le. Így nem fog puffasztani a leves!
  3. Mossuk meg, karikázzuk fel a répát.
  4. Vágjuk apróra a zöld leveleket (kapor, zeller zöldje, petrezselyem zöldje).
  5. Tegyük a káposztákat (itt már a savanyút is), a répát és a zöldeket a szalonnás, hagymás alapra, s alaposan keverjük el. Lassú tűzön, fedővel pároljuk mindezt 10 percig.
  6. Öntsük fel a zöldségeket kb. 2,5 liter vízzel!
  7. Vegyünk ki egy szedőkanálnyi főzőlevet, tegyük bele a fűszereket! (só, bors, paprika, kömény, cukor) Alaposan kavarjuk el. Adjuk hozzá a leveshez, keverjük össze.
  8. Mikor forrni kezd a leves, óvatosan adjuk hozzá a húsgombócokat. Főzzük a levest 80 percen át, lassú tűzön.
  9. Adjuk hozzá a citromlevet, illetve kolbászokat, karikára vágva, felezve. Főzzük így 10 percig.
  • Elkészítettem: 15 alkalommal
  • Receptkönyvben: 169
  • Tegnapi nézettség: 123
  • 7 napos nézettség: 891
  • Össznézettség: 311485
  • Feltöltés dátuma: 2015. október 26.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A csorbaleves egy nagyon tartalmas, főételnek tekinthető étel. Annak ellenére, hogy nagyon sok összetevőből áll, elkészítése egyáltalán nem bonyolult! Ezt a receptet én "fejlesztettem ki", több másik recept, illetve saját tapasztalat alapján. Az eredmény mindig nagyon sikeres :) ! Tipp: Ha problémás, hogy puffaszt a káposzta, egy nagyon jó ötlet: mikor megmostuk és felvágtuk a káposztákat, tegyük 5 percre forró vízbe, majd szűrjük le! A következő lében így már garantáltan nem fog puffasztani!

Hozzávalók

A húsgombóc

A leves

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...