r
Nosalty Logó

Klasszikus töltött káposzta

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojásmentes
Regnum
Klasszikus töltött káposzta
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 4% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 539 kcal
  • 4% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 4299 kcal
  • 4% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 98 kcal
  • 4% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    23.1 g

Zsír

  • Összesen
    36.3 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    64 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1665.2 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    66 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    42 mg
  • Foszfor
    216 mg
  • Nátrium
    1317 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    28.8 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    444.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    6 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    26 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    31 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    99 micro
  • Kolin:
    60 mg
  • Retinol - A vitamin:
    4 micro
  • α-karotin
    13 micro
  • β-karotin
    18 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    375 micro
Összesen 539 kcal
  • 4% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    184.9 g

Zsír

  • Összesen
    290.2 g
  • Telített zsírsav
    107 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    95 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    30 g
  • Koleszterin
    509 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    13321.4 g
  • Cink
    15 mg
  • Szelén
    144 mg
  • Kálcium
    526 mg
  • Vas
    28 mg
  • Magnézium
    333 mg
  • Foszfor
    1730 mg
  • Nátrium
    10539 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    230.8 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    40 mg

VÍZ

  • Összesen
    3555.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    49 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    210 mg
  • D vitamin:
    105 micro
  • K vitamin:
    246 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    48 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    789 micro
  • Kolin:
    484 mg
  • Retinol - A vitamin:
    31 micro
  • α-karotin
    100 micro
  • β-karotin
    145 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3002 micro
Összesen 4299 kcal
  • 4% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.2 g

Zsír

  • Összesen
    6.6 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    12 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    304.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    12 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    40 mg
  • Nátrium
    241 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.3 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    81.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    11 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    3 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    69 micro
Összesen 98 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A kolozsvári szalonnát csíkokra vágjuk, és száraz serpenyőben kisütjük.
  2. A kisült zsírban megpirítjuk a kockára vágott hagymát, amihez hozzáadjuk az apró szeletekre vágott fokhagymát is.
  3. Egy nagyobb keverőtálba rakjuk a darált sertéshúst, amihez hozzáadjuk a főtt rizst, az előzőleg megdinsztelt hagymát, sózzuk, borsozzuk, és az őrölt köménnyel meg a fűszerpaprikával fűszerezzük. Plusz belekeverjük a kisütött szalonnadarabokat. Majd kézzel jól összedolgozzuk, közben 1 dl vízzel lazítjuk a masszát.
  4. A savanyú káposztát egyszer átmossuk, majd egy nagy edény aljára szórunk belőle, amire még dobunk pár babérlevelet. Erre a rétegre még jöhet pár szelet kolbász is, és utolsó rétegnek még egy kevés savanyú káposzta.
  5. Ezután a savanyúkáposzta-levelekbe töltjük a tölteléket, és szépen egy sorba fektetjük egymás mellé.
  6. Erre jöhet egy újabb káposztás-babérleveles-kolbászréteg.
  7. Amennyiben maradna a töltelékünkből, amit már nem tudunk betekerni a káposztalevélbe. Azokból csináljunk gombócokat, és ezeket tegyük az egész tetejére.
  8. Egy utolsó réteg káposztával fedjük be az egészet, majd öntsük fel annyi vízzel, hogy ellepje az összes káposztát.
  9. Kis lángon 2 órán át főzzük. Majd a végén csinálunk egy rántást, ami a következőképpen néz ki. Egy evőkanál zsírt olvasszunk fel egy kis lábosban, erre szórjunk egy evőkanál lisztet, és habverővel keverjük jól össze. A tűzről levéve, egy teáskanál fűszerpaprikát keverjünk még hozzá, és azonnal öntsük a töltött káposzta tetejére.
  10. Egy fakanál segítségével óvatosan oszlassuk szét a rántást a káposztákon, és ezután fogyaszthatjuk is.
  11. Tálalásnál a töltött káposzták mellé szedjünk kolbászt és gombócokat is. A káposzta tetejére pedig halmozzunk tejfölt!
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 1374
  • Tegnapi nézettség: 4209
  • 7 napos nézettség: 105866
  • Össznézettség: 2139680
  • Feltöltés dátuma: 2016. november 17.

Receptkategóriák

további kategória: karácsony kategória: karácsonyi főételek

Receptjellemzők

A kolozsvári töltött káposzta nem csak karácsonykor esik ám jól...

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...