Klasszikus töltött káposzta
cukormentes
laktózmentes
glutént tartalmaz
tejmentes
tojásmentes
Regnum
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 4% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 7% Zsír
-
125g savanyú káposzta24 kcal
-
19g káposztalevél5 kcal
-
63g darált sertéshús114 kcal
-
164 kcal
-
25g kolbász113 kcal
-
11g vöröshagyma4 kcal
-
25g rizs90 kcal
-
1g fokhagyma1 kcal
-
0 kcal
-
0 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
2g finomliszt7 kcal
-
2g sertészsír17 kcal
-
250g víz0 kcal
-
0g só0 kcal
Összesen
539
kcal
- 4% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 7% Zsír
-
1000g savanyú káposzta190 kcal
-
152g káposztalevél38 kcal
-
500g darált sertéshús910 kcal
-
200g kolozsvári szalonna1310 kcal
-
200g kolbász904 kcal
-
90g vöröshagyma33 kcal
-
200g rizs716 kcal
-
6g fokhagyma8 kcal
-
0 kcal
-
0 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
15g finomliszt55 kcal
-
15g sertészsír135 kcal
-
2000g víz0 kcal
-
0g só0 kcal
Összesen
4299
kcal
- 4% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 7% Zsír
-
22.8g savanyú káposzta4 kcal
-
3.5g káposztalevél1 kcal
-
11.4g darált sertéshús21 kcal
-
4.6g kolozsvári szalonna30 kcal
-
4.6g kolbász21 kcal
-
2.1g vöröshagyma1 kcal
-
4.6g rizs16 kcal
-
0.1g fokhagyma0 kcal
-
0 kcal
-
0 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
0.3g finomliszt1 kcal
-
0.3g sertészsír3 kcal
-
45.7g víz0 kcal
-
0g só0 kcal
Összesen
98
kcal
- 4% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 83% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 23.1 g
Zsír
-
Összesen 36.3 g
-
Telített zsírsav 13 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 12 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 64 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1665.2 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 18 mg
-
Kálcium 66 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 42 mg
-
Foszfor 216 mg
-
Nátrium 1317 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 28.8 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 444.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 6 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 26 mg
-
D vitamin: 13 micro
-
K vitamin: 31 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 6 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 99 micro
-
Kolin: 60 mg
-
Retinol - A vitamin: 4 micro
-
α-karotin 13 micro
-
β-karotin 18 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 375 micro
Összesen
539
kcal
- 4% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 83% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 184.9 g
Zsír
-
Összesen 290.2 g
-
Telített zsírsav 107 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 95 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 30 g
-
Koleszterin 509 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 13321.4 g
-
Cink 15 mg
-
Szelén 144 mg
-
Kálcium 526 mg
-
Vas 28 mg
-
Magnézium 333 mg
-
Foszfor 1730 mg
-
Nátrium 10539 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 230.8 g
-
Cukor 26 mg
-
Élelmi rost 40 mg
VÍZ
-
Összesen 3555.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 49 micro
-
B6 vitamin: 5 mg
-
B12 Vitamin: 4 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 210 mg
-
D vitamin: 105 micro
-
K vitamin: 246 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 5 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 48 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 789 micro
-
Kolin: 484 mg
-
Retinol - A vitamin: 31 micro
-
α-karotin 100 micro
-
β-karotin 145 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 3002 micro
Összesen
4299
kcal
- 4% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 83% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 4.2 g
Zsír
-
Összesen 6.6 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 12 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 304.3 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 3 mg
-
Kálcium 12 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 8 mg
-
Foszfor 40 mg
-
Nátrium 241 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 5.3 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 81.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 5 mg
-
D vitamin: 2 micro
-
K vitamin: 6 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 18 micro
-
Kolin: 11 mg
-
Retinol - A vitamin: 1 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 3 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 69 micro
Összesen
98
kcal
-
Nosalty kipróbálta
-
Legnézettebb receptje
Legnézettebb receptje
Legnézettebb receptje
Legnézettebb receptje
Legnézettebb receptje
Hozzávalók
-
1 kg savanyú káposzta
-
0.5 kg darált sertéshús
-
20 dkg kolozsvári szalonna
-
20 dkg kolbász
-
1 közepes db vöröshagyma
-
2 gerezd fokhagyma
-
3 teáskanál fűszerpaprika
-
1 teáskanál őrölt fűszerkömény
-
5 db babérlevél
-
1 evőkanál finomliszt
-
1 ek sertészsír
-
só ízlés szerint
Elkészítés
- A kolozsvári szalonnát csíkokra vágjuk, és száraz serpenyőben kisütjük.
- A kisült zsírban megpirítjuk a kockára vágott hagymát, amihez hozzáadjuk az apró szeletekre vágott fokhagymát is.
- Egy nagyobb keverőtálba rakjuk a darált sertéshúst, amihez hozzáadjuk a főtt rizst, az előzőleg megdinsztelt hagymát, sózzuk, borsozzuk, és az őrölt köménnyel meg a fűszerpaprikával fűszerezzük. Plusz belekeverjük a kisütött szalonnadarabokat. Majd kézzel jól összedolgozzuk, közben 1 dl vízzel lazítjuk a masszát.
- A savanyú káposztát egyszer átmossuk, majd egy nagy edény aljára szórunk belőle, amire még dobunk pár babérlevelet. Erre a rétegre még jöhet pár szelet kolbász is, és utolsó rétegnek még egy kevés savanyú káposzta.
- Ezután a savanyúkáposzta-levelekbe töltjük a tölteléket, és szépen egy sorba fektetjük egymás mellé.
- Erre jöhet egy újabb káposztás-babérleveles-kolbászréteg.
- Amennyiben maradna a töltelékünkből, amit már nem tudunk betekerni a káposztalevélbe. Azokból csináljunk gombócokat, és ezeket tegyük az egész tetejére.
- Egy utolsó réteg káposztával fedjük be az egészet, majd öntsük fel annyi vízzel, hogy ellepje az összes káposztát.
- Kis lángon 2 órán át főzzük. Majd a végén csinálunk egy rántást, ami a következőképpen néz ki. Egy evőkanál zsírt olvasszunk fel egy kis lábosban, erre szórjunk egy evőkanál lisztet, és habverővel keverjük jól össze. A tűzről levéve, egy teáskanál fűszerpaprikát keverjünk még hozzá, és azonnal öntsük a töltött káposzta tetejére.
- Egy fakanál segítségével óvatosan oszlassuk szét a rántást a káposztákon, és ezután fogyaszthatjuk is.
- Tálalásnál a töltött káposzták mellé szedjünk kolbászt és gombócokat is. A káposzta tetejére pedig halmozzunk tejfölt!
- Elkészítettem: 3 alkalommal
- Receptkönyvben: 1374
- Tegnapi nézettség: 4209
- 7 napos nézettség: 105866
- Össznézettség: 2139680
- Feltöltés dátuma: 2016. november 17.
Receptkategóriák
-
- főkategória:
-
- kategória:
további kategória:
karácsony
kategória:
karácsonyi főételek
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Regnum
10 recept
A kolozsvári töltött káposzta nem csak karácsonykor esik ám jól...