Erdélyi lucskos töltött káposzta
cukormentes
laktózmentes
gluténmentes
tejmentes
tojást tartalmaz
Dávid
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 7% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 9% Zsír
A töltelékhez
-
13g füstölt szalonna82 kcal
-
11g vöröshagyma4 kcal
-
125g darált sertéshús228 kcal
-
31g füstölt szalonna205 kcal
-
13g rizs45 kcal
-
7g tojás9 kcal
-
0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g fokhagyma1 kcal
A káposztához
-
50g savanyú káposzta10 kcal
-
36g káposztalevél9 kcal
-
25g füstölt oldalas66 kcal
-
23g kapor10 kcal
-
0g borsikafű0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
25g fehérbor21 kcal
-
188g víz0 kcal
Összesen
690
kcal
- 7% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 9% Zsír
A töltelékhez
-
100g füstölt szalonna655 kcal
-
90g vöröshagyma33 kcal
-
1000g darált sertéshús1820 kcal
-
250g füstölt szalonna1638 kcal
-
100g rizs358 kcal
-
55g tojás69 kcal
-
0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
3g fokhagyma4 kcal
A káposztához
-
400g savanyú káposzta76 kcal
-
285g káposztalevél71 kcal
-
200g füstölt oldalas526 kcal
-
180g kapor77 kcal
-
0g borsikafű0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
200g fehérbor164 kcal
-
1500g víz0 kcal
Összesen
5491
kcal
- 7% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 9% Zsír
A töltelékhez
-
2.3g füstölt szalonna15 kcal
-
2.1g vöröshagyma1 kcal
-
22.9g darált sertéshús42 kcal
-
5.7g füstölt szalonna38 kcal
-
2.3g rizs8 kcal
-
1.3g tojás2 kcal
-
0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0.1g fokhagyma0 kcal
A káposztához
-
9.2g savanyú káposzta2 kcal
-
6.5g káposztalevél2 kcal
-
4.6g füstölt oldalas12 kcal
-
4.1g kapor2 kcal
-
0g borsikafű0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
4.6g fehérbor4 kcal
-
34.4g víz0 kcal
Összesen
128
kcal
- 7% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 81% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 35.2 g
Zsír
-
Összesen 50.3 g
-
Telített zsírsav 18 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 22 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 7 g
-
Koleszterin 160 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1114.1 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 35 mg
-
Kálcium 111 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 62 mg
-
Foszfor 407 mg
-
Nátrium 490 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 17.4 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 432.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 106 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 40 mg
-
D vitamin: 49 micro
-
K vitamin: 34 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 11 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 95 micro
-
Kolin: 130 mg
-
Retinol - A vitamin: 17 micro
-
α-karotin 14 micro
-
β-karotin 19 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 189 micro
Összesen
690
kcal
- 7% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 81% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 281.7 g
Zsír
-
Összesen 402.5 g
-
Telített zsírsav 140 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 179 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 59 g
-
Koleszterin 1277 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 8912.6 g
-
Cink 30 mg
-
Szelén 278 mg
-
Kálcium 888 mg
-
Vas 34 mg
-
Magnézium 499 mg
-
Foszfor 3257 mg
-
Nátrium 3920 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 5 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 139.5 g
-
Cukor 22 mg
-
Élelmi rost 27 mg
VÍZ
-
Összesen 3462 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 851 micro
-
B6 vitamin: 8 mg
-
B12 Vitamin: 8 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 323 mg
-
D vitamin: 393 micro
-
K vitamin: 270 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 8 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 5 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 90 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 763 micro
-
Kolin: 1038 mg
-
Retinol - A vitamin: 138 micro
-
α-karotin 114 micro
-
β-karotin 153 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1513 micro
Összesen
5491
kcal
- 7% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 81% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 6.5 g
Zsír
-
Összesen 9.2 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 29 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 204.3 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 6 mg
-
Kálcium 20 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 11 mg
-
Foszfor 75 mg
-
Nátrium 90 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 3.2 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 79.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 20 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 7 mg
-
D vitamin: 9 micro
-
K vitamin: 6 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 17 micro
-
Kolin: 24 mg
-
Retinol - A vitamin: 3 micro
-
α-karotin 3 micro
-
β-karotin 3 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 35 micro
Összesen
128
kcal
Hozzávalók
A töltelékhez
-
10 dkg füstölt szalonna
-
1 közepes db vöröshagyma
-
10 dkg rizs
-
1 db tojás
-
1 teáskanál fűszerpaprika
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
1 gerezd fokhagyma
A káposztához
-
40 dkg savanyú káposzta
-
15 közepes db káposztalevél
-
20 dkg füstölt oldalas
-
1 csokor kapor
-
borsikafű ízlés szerint
-
10 szem bors
-
3 db babérlevél
-
2 dl fehérbor
-
1.5 l víz
Elkészítés
A töltelékhez
- Kérjük meg a hentest, hogy a combot és a füstölt szalonnát együtt darálja össze. (Vagy mi magunk így csináljuk otthon.)
- A 10 dkg füstölt szalonnát felkockázzuk, és száraz serpenyőben zsírjára pirítjuk, majd szűrőlapáttal kivesszük őket.
- Nagyjából 2-3 evőkanál zsírt hagyunk a serpenyőben, és ebben pirítjuk meg az apróra vágott vöröshagymát, majd a húshoz adjuk.
- A húst az összes többi hozzávalóval együtt alaposan elkeverjük.
A káposztához
- Kóstoljuk meg a káposztát, ha nagyon savanyú lenne, akkor érdemes előtte átmosni!
- A káposztaleveleket kiterítjük, és mindegyiket megtöltjük másfél evőkanál töltelékkel, majd feltekerjük őket, a végeiket alaposan bedugdossuk.
- Egy nagyobb edény aljára tesszük a vágott káposzta felét, és az előzőleg megpirított szalonna felét is (plusz a szalonnabőrt, ha maradt). Kevés kaprot, borsikafüvet szórunk rá. Jöhet még néhány szem fekete bors és babérlevél, majd a füstölt oldalas fele.
- A vágott káposztára tesszük az elkészített töltött leveleket, majd erre is jöhet egy kis kapor, borsikafű és az oldalas másik fele.
- Ha az összes töltelék benne van, akkor mehet rá a maradék vágott káposzta és a fűszerek.
- Felöntjük a fehérborral és annyi hideg vízzel, hogy ellepje.
- Nagy lángon felforraljuk, majd ha felforrt, akkor kisebbre vesszük, és alacsony lángon legalább két órát főzzük.
- Receptkönyvben: 231
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 29
- Össznézettség: 41829
- Feltöltés dátuma: 2014. december 21.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- mikor:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Dávid
350 recept
Az igazi karakterét a kapor, a csombor, a fehérbor, valamint a füstölt hús adja meg. Nem ajánlatos egyikkel sem spórolni!