r
Nosalty Logó

Töltött káposzta cserépedényben

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojásmentes
Mucus
Töltött káposzta cserépedényben
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 7% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 21% Zsír
Összesen 915 kcal
  • 7% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 21% Zsír
Összesen 9150 kcal
  • 7% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 21% Zsír
Összesen 253 kcal
  • 7% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    26 g

Zsír

  • Összesen
    75 g
  • Telített zsírsav
    27 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    20 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1687.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    55 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    33 mg
  • Foszfor
    129 mg
  • Nátrium
    1452 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    33.9 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    219.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    26 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    32 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    50 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    115 micro
  • Kolin:
    38 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3 micro
  • α-karotin
    25 micro
  • β-karotin
    237 micro
  • β-crypt
    49 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    461 micro
Összesen 915 kcal
  • 7% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    259.8 g

Zsír

  • Összesen
    749.9 g
  • Telített zsírsav
    269 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    198 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    16878 g
  • Cink
    15 mg
  • Szelén
    136 mg
  • Kálcium
    551 mg
  • Vas
    36 mg
  • Magnézium
    328 mg
  • Foszfor
    1287 mg
  • Nátrium
    14517 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    339.1 g
  • Cukor
    36 mg
  • Élelmi rost
    53 mg

VÍZ

  • Összesen
    2197.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    264 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    321 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    498 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    30 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1152 micro
  • Kolin:
    384 mg
  • Retinol - A vitamin:
    33 micro
  • α-karotin
    254 micro
  • β-karotin
    2372 micro
  • β-crypt
    495 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    4613 micro
Összesen 9150 kcal
  • 7% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    7.2 g

Zsír

  • Összesen
    20.7 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    5 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    465.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    15 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    36 mg
  • Nátrium
    401 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    9.4 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    60.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    7 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    32 micro
  • Kolin:
    11 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    65 micro
  • β-crypt
    14 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    127 micro
Összesen 253 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A káposztát és a leveleket, ha szükséges, leöblítjük. A cserépedényt, ha nem mázas, beáztatjuk előre.
  2. A darált húst összedolgozzuk a megmosott rizzsel, sóval, borssal 1 ek paprikával és 1 ek liszttel. (Aki használ ételízesítőt, tehet bele, én nem szoktam.)
  3. Az edény alját beterítjük az apró káposzta felével, ráterítjük a füstölt hússzeleteket.
  4. Erre szépen rásorakoztatjuk a betöltött káposztákat. (A levelekbe begöngyöljük a husigombócokat, végeket bedugjuk, de nem szorosra, helyet hagyva a rizs dagadásának). Közben minden sort megszórunk egy kis paprikával és liszttel. (A maradék 1-1 ek elosztva.) Reszelünk rá egy kevés szerecsendiót is.
  5. Végén rászórjuk a többi apró kápsztát, és felönjük vízzel. Mehet a sütőbe. (A sütőt ekkor kapcsoljuk be).
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 120 perc
  • Elkészítettem: 100 alkalommal
  • Receptkönyvben: 270
  • Tegnapi nézettség: 264
  • 7 napos nézettség: 1122
  • Össznézettség: 125061
  • Feltöltés dátuma: 2011. december 20.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A család nagy töltött káposzta imádó. Jöhet télen, nyáron. Igen nyáron is, mert a savanykássága miatt akkor is kellemesen fogyasztható! Természetesen nem maradhat le a karácsonyi menüből sem. Nemrég Erdélyből hoztuk ezt a csodálatos edényt, ebbe még finomabb, mint hagyományosan. A sütőben kap egy kis sült ízt, és más karaktere van, mint a főzöttnek. Beteszem a sütőbe, és 2 óra múlva kikapcsolom, még hagyom fél órát, de lehet többet is, mert egy ideig még rotyog. Addig lehet mást csinálni, nem kell rázogatni, és Isteni illata jelzi, hogy kész. Igen az illata is más, mint a főzöttnek.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...