r
Nosalty Logó

Régimódi töltött káposzta

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Nosalty
Régimódi töltött káposzta
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
120 °C
római tál
  • 6% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 751 kcal
  • 6% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 4503 kcal
  • 6% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 105 kcal
  • 6% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    42.5 g

Zsír

  • Összesen
    51.7 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    21 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    169 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2000.2 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    53 mg
  • Kálcium
    109 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    75 mg
  • Foszfor
    473 mg
  • Nátrium
    1278 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    27.3 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    573.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    9 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    40 mg
  • D vitamin:
    104 micro
  • K vitamin:
    51 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    107 micro
  • Kolin:
    165 mg
  • Retinol - A vitamin:
    5 micro
  • α-karotin
    21 micro
  • β-karotin
    30 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    504 micro
Összesen 751 kcal
  • 6% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    255.1 g

Zsír

  • Összesen
    309.9 g
  • Telített zsírsav
    106 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    129 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    47 g
  • Koleszterin
    1015 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    12001.3 g
  • Cink
    36 mg
  • Szelén
    316 mg
  • Kálcium
    654 mg
  • Vas
    33 mg
  • Magnézium
    452 mg
  • Foszfor
    2836 mg
  • Nátrium
    7668 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    163.8 g
  • Cukor
    31 mg
  • Élelmi rost
    40 mg

VÍZ

  • Összesen
    3440 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    54 micro
  • B6 vitamin:
    9 mg
  • B12 Vitamin:
    8 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    241 mg
  • D vitamin:
    624 micro
  • K vitamin:
    304 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    7 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    5 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    75 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    643 micro
  • Kolin:
    992 mg
  • Retinol - A vitamin:
    33 micro
  • α-karotin
    125 micro
  • β-karotin
    177 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3024 micro
Összesen 4503 kcal
  • 6% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6 g

Zsír

  • Összesen
    7.3 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    24 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    282.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    15 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    67 mg
  • Nátrium
    181 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.9 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    81 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    23 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    4 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    71 micro
Összesen 105 kcal
  • Nosalty kipróbálta
  • Legnézettebb receptje

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A szalonnát kockára vágjuk, és kiolvasztjuk. Szűrőlapáttal eltávolítjuk a pörcöket, és félretesszük.
  2. A vöröshagymát nagyon finomra vágjuk, és 10 percig üvegesítjük a visszamaradt szalonnazsíron.
  3. Hozzáadjuk a megmosott és megszárított rizst, és újabb 5 percig kevergetve főzzük, míg a rizs is üveges lesz.
  4. Egy mélyebb tálba tesszük a kétfajta darált húst. Hozzáadjuk a hagymás rizst, a szalonnapörcöket, sózzuk, borsozzuk, és hozzáadunk még egy deci vizet, majd összedolgozzuk.
  5. A savanyú káposzta leveleit kiterítjük magunk elé. Ha vastagok lennének az erei, kicsit megcsapkodjuk húsklopfolóval. Beleteszünk egy adag tölteléket, behajtjuk a két oldalát, majd szorosan feltekerjük, hogy ki ne essen a töltelék a levélből.
  6. Egy nagyobb cserépfazék vagy öntöttvas fazék aljára teszünk egy adag savanyú káposztát, majd pár darab oldalast. Teszünk rá 3-4 tölteléket, majd befedjük káposztával és oldalassal. Addig folytatjuk a rétegezést, míg elfogynak a hozzávalók. A végén felöntjük annyi vízzel, hogy éppen csak ellepje. Ha cserépfazekat használunk, előtte áztassuk be!
  7. Az edényt tegyük sütőbe, majd kapcsoljuk 120 fokra, és süssük 4-5 órán át.
  • Sütés hőfoka: 120 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 240 perc
  • Elkészítettem: 4 alkalommal
  • Receptkönyvben: 182
  • Tegnapi nézettség: 55
  • 7 napos nézettség: 353
  • Össznézettség: 159751
  • Feltöltés dátuma: 2017. december 15.

Ajánló

fehér kenyér és tejföl

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Rengeteg féle töltött káposztát készítünk karácsonykor - ez egy egyszerű, rusztikus régi recept!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...