r
Nosalty Logó

Töltött káposzta 2.

0,0

0 ÉRTÉKELÉS15 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Muci
Töltött káposzta 2.
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

859
Kalória
44.1g
Fehérje
49.3g
Szénhidrátok
53.8g
Zsír
483.4g
Víz
241.7g
Koleszterin
9.8g
Rost
9.4g
Cukor
  • 7% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 859 kcal
  • 7% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 5151 kcal
  • 7% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 127 kcal
  • 7% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    44.1 g

Zsír

  • Összesen
    53.8 g
  • Telített zsírsav
    21 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    242 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3442.1 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    55 mg
  • Kálcium
    209 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    93 mg
  • Foszfor
    545 mg
  • Nátrium
    2527 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    49.3 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

Víz

  • Összesen
    483.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    129 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    53 mg
  • D vitamin:
    106 micro
  • K vitamin:
    63 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    172 micro
  • Kolin:
    221 mg
  • Retinol - A vitamin:
    122 micro
  • α-karotin
    25 micro
  • β-karotin
    56 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    836 micro
Összesen 859 kcal
  • 7% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    264.6 g

Zsír

  • Összesen
    322.9 g
  • Telített zsírsav
    126 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    114 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    44 g
  • Koleszterin
    1450 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    20652.8 g
  • Cink
    31 mg
  • Szelén
    328 mg
  • Kálcium
    1254 mg
  • Vas
    43 mg
  • Magnézium
    558 mg
  • Foszfor
    3268 mg
  • Nátrium
    15163 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    295.9 g
  • Cukor
    56 mg
  • Élelmi rost
    59 mg

Víz

  • Összesen
    2900.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    775 micro
  • B6 vitamin:
    9 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    319 mg
  • D vitamin:
    639 micro
  • K vitamin:
    379 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    7 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    5 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    71 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1030 micro
  • Kolin:
    1327 mg
  • Retinol - A vitamin:
    734 micro
  • α-karotin
    150 micro
  • β-karotin
    336 micro
  • β-crypt
    14 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    5019 micro
Összesen 5151 kcal
  • 7% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.5 g

Zsír

  • Összesen
    8 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    36 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    509.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    31 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    81 mg
  • Nátrium
    374 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7.3 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    71.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    19 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    25 micro
  • Kolin:
    33 mg
  • Retinol - A vitamin:
    18 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    8 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    124 micro
Összesen 127 kcal

Elkészítés

  1. A káposzta levéből egy bögrényit félreteszünk az esetleges utóízesítéshez, majd a káposztát felengedjük vízzel, átöblítjük, aztán kinyomkodjuk.
  2. A sertésoldalast a csontok mentén feldaraboljuk.
  3. A hagymát felkockázzuk és fakanálnyi zsíron megdinszteljük.
  4. A darálthúshoz hozzáadjuk a dinsztelt hagymát és a megmosott rizst, a tojásokat, a sót, a borsot és az őrölt paprika felét, majd jól összegyúrjuk.
  5. A káposztaleveleken lévő vastag eret elvékonyítjuk és megtöltjük a darálthúsos keverékkel. A levelek közepébe 1-1,5 púpos ek tölteléket helyezünk. Előbb a levél alsó részét, majd a két oldalát ráhajtjuk és szorosan feltekerjük.
  6. Egy nagy (kb. 8 literes) fazékba beleszórjuk az aprókáposzta 1/3 részét, ráhelyezzük a töltelékek és a feldarabolt oldalas felét, betakarjuk aprókáposztával. Aztán újból a töltelékeket, az oldalast tesszük rá és végül aprókáposzta következik.
  7. Felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje (kb. 2- 2,5 liter) és feltesszük főni.
  8. Kb. 2 óra múlva, amikor a káposzta és a töltelék is megpuhul, nagyon vékony rántással berántjuk. A rántáshoz a maradék zsíron a lisztet világos zsemleszínűre pirítjuk, a tűzről levéve hozzáadjuk az őrölt paprika másik felét és 2 dl hideg vízzel felengedjük, majd ráöntjük a káposztára, megpróbáljuk jól eloszlatni.
  9. A tejföl felét ráöntjük a káposztára és összeforraljuk.
  10. A tejföl másik felét tálaláskor kínáljuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 60 perc
  • Főzés ideje: 130 perc
  • Főzés módja: római tál

Ezen a télen még nem készítettem töltött káposztát, csak vendégségben volt szerencsém hozzá. Úgy gondoltam, mivel mindjárt itt a tavasz, ideje főznöm egy jó adaggal. Én ezzel el is búcsúztattam a telet.  

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Rakott karfiol sajttal

A rakott karfiol egy igazán kiadós étel, hiszen van benne zöldség, hús, rizs, tejföl és sajt. Mindemellett nagyon finom és természetesen ízlés szerint még sok mást is csempészhetünk ...

Hankusz Sára

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Croque monsieur

Éljen a sajtos szendvics! Sajtos szendvics és sajtos szendvics közt óriási különbség lehet. Főként, ha a mérleg egyik oldalán a croque monsieur áll. A francia bisztrókban és bárokban ...

Slambuc

Alföldi pásztor étel. Fogyókúrázóknak nem ajánlom. Elkészítése nagyon munkaigényes, a rázogatós része kemény fizikai munka. Nőknek nem ajánlom. Ezt nálunk apósom készíti.

Legfinomabb limonádé

Ki ne imádná a limonádét, az első nyáriasan meleg napokon pedig semmi sem esik jobban, mint egy nagy pohár jeges frissítő ebből a citromos kedvencből! Ebben a verzióban egész citromokat ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!