r
Nosalty Logó

Töltött káposzta 2.

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Muci
Töltött káposzta 2.
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
római tál
  • 7% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 859 kcal
  • 7% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 5151 kcal
  • 7% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 127 kcal
  • 7% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    44.1 g

Zsír

  • Összesen
    53.8 g
  • Telített zsírsav
    21 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    242 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3442.1 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    55 mg
  • Kálcium
    209 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    93 mg
  • Foszfor
    545 mg
  • Nátrium
    2527 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    49.3 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    483.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    129 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    53 mg
  • D vitamin:
    106 micro
  • K vitamin:
    63 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    172 micro
  • Kolin:
    221 mg
  • Retinol - A vitamin:
    122 micro
  • α-karotin
    25 micro
  • β-karotin
    56 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    836 micro
Összesen 859 kcal
  • 7% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    264.6 g

Zsír

  • Összesen
    322.9 g
  • Telített zsírsav
    126 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    114 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    44 g
  • Koleszterin
    1450 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    20652.8 g
  • Cink
    31 mg
  • Szelén
    328 mg
  • Kálcium
    1254 mg
  • Vas
    43 mg
  • Magnézium
    558 mg
  • Foszfor
    3268 mg
  • Nátrium
    15163 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    295.9 g
  • Cukor
    56 mg
  • Élelmi rost
    59 mg

VÍZ

  • Összesen
    2900.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    775 micro
  • B6 vitamin:
    9 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    319 mg
  • D vitamin:
    639 micro
  • K vitamin:
    379 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    7 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    5 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    71 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1030 micro
  • Kolin:
    1327 mg
  • Retinol - A vitamin:
    734 micro
  • α-karotin
    150 micro
  • β-karotin
    336 micro
  • β-crypt
    14 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    5019 micro
Összesen 5151 kcal
  • 7% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.5 g

Zsír

  • Összesen
    8 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    36 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    509.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    31 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    81 mg
  • Nátrium
    374 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7.3 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    71.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    19 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    25 micro
  • Kolin:
    33 mg
  • Retinol - A vitamin:
    18 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    8 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    124 micro
Összesen 127 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A káposzta levéből egy bögrényit félreteszünk az esetleges utóízesítéshez, majd a káposztát felengedjük vízzel, átöblítjük, aztán kinyomkodjuk.
  2. A sertésoldalast a csontok mentén feldaraboljuk.
  3. A hagymát felkockázzuk és fakanálnyi zsíron megdinszteljük.
  4. A darálthúshoz hozzáadjuk a dinsztelt hagymát és a megmosott rizst, a tojásokat, a sót, a borsot és az őrölt paprika felét, majd jól összegyúrjuk.
  5. A káposztaleveleken lévő vastag eret elvékonyítjuk és megtöltjük a darálthúsos keverékkel. A levelek közepébe 1-1,5 púpos ek tölteléket helyezünk. Előbb a levél alsó részét, majd a két oldalát ráhajtjuk és szorosan feltekerjük.
  6. Egy nagy (kb. 8 literes) fazékba beleszórjuk az aprókáposzta 1/3 részét, ráhelyezzük a töltelékek és a feldarabolt oldalas felét, betakarjuk aprókáposztával. Aztán újból a töltelékeket, az oldalast tesszük rá és végül aprókáposzta következik.
  7. Felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje (kb. 2- 2,5 liter) és feltesszük főni.
  8. Kb. 2 óra múlva, amikor a káposzta és a töltelék is megpuhul, nagyon vékony rántással berántjuk. A rántáshoz a maradék zsíron a lisztet világos zsemleszínűre pirítjuk, a tűzről levéve hozzáadjuk az őrölt paprika másik felét és 2 dl hideg vízzel felengedjük, majd ráöntjük a káposztára, megpróbáljuk jól eloszlatni.
  9. A tejföl felét ráöntjük a káposztára és összeforraljuk.
  10. A tejföl másik felét tálaláskor kínáljuk.
  • Elkészítettem: 38 alkalommal
  • Receptkönyvben: 614
  • Tegnapi nézettség: 3
  • 7 napos nézettség: 23
  • Össznézettség: 129601
  • Feltöltés dátuma: 2009. március 10.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ezen a télen még nem készítettem töltött káposztát, csak vendégségben volt szerencsém hozzá. Úgy gondoltam, mivel mindjárt itt a tavasz, ideje főznöm egy jó adaggal. Én ezzel el is búcsúztattam a telet.  

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...