Töltött káposzta füstösen
cukormentes
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojásmentes
Dipankrin
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
- 6% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 7% Zsír
töltött káposzta
-
41 kcal
-
6g kolbász28 kcal
-
23g vöröshagyma8 kcal
-
3g fokhagyma4 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0 kcal
-
94g darált sertéshús171 kcal
-
0g majoranna1 kcal
-
0 kcal
-
22g rizs78 kcal
-
125g káposztalevél31 kcal
rétegezés
-
125g savanyú káposzta24 kcal
-
13g füstölt szalonna82 kcal
-
13g kolbász57 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
25g fehérbor21 kcal
-
38g víz0 kcal
-
13g tejföl25 kcal
-
6g petrezselyem2 kcal
Összesen
573
kcal
- 6% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 7% Zsír
töltött káposzta
-
328 kcal
-
50g kolbász226 kcal
-
180g vöröshagyma66 kcal
-
21g fokhagyma28 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0 kcal
-
750g darált sertéshús1365 kcal
-
3g majoranna8 kcal
-
0 kcal
-
175g rizs627 kcal
-
1000g káposztalevél250 kcal
rétegezés
-
1000g savanyú káposzta190 kcal
-
100g füstölt szalonna655 kcal
-
100g kolbász452 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
200g fehérbor164 kcal
-
300g víz0 kcal
-
100g tejföl198 kcal
-
45g petrezselyem16 kcal
Összesen
4573
kcal
- 6% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 7% Zsír
töltött káposzta
-
1.2g mangalica szalonna8 kcal
-
1.2g kolbász6 kcal
-
4.4g vöröshagyma2 kcal
-
0.5g fokhagyma1 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0 kcal
-
18.4g darált sertéshús34 kcal
-
0.1g majoranna0 kcal
-
0 kcal
-
4.3g rizs15 kcal
-
24.5g káposztalevél6 kcal
rétegezés
-
24.5g savanyú káposzta5 kcal
-
2.5g füstölt szalonna16 kcal
-
2.5g kolbász11 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
4.9g fehérbor4 kcal
-
7.4g víz0 kcal
-
2.5g tejföl5 kcal
-
1.1g petrezselyem0 kcal
Összesen
113
kcal
- 6% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 80% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 29.4 g
Zsír
-
Összesen 33.5 g
-
Telített zsírsav 12 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 11 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 83 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1816.5 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 24 mg
-
Kálcium 140 mg
-
Vas 5 mg
-
Magnézium 66 mg
-
Foszfor 325 mg
-
Nátrium 1252 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 34.4 g
-
Cukor 8 mg
-
Élelmi rost 8 mg
VÍZ
-
Összesen 395.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 53 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 74 mg
-
D vitamin: 17 micro
-
K vitamin: 206 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 8 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 149 micro
-
Kolin: 98 mg
-
Retinol - A vitamin: 20 micro
-
α-karotin 48 micro
-
β-karotin 368 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 728 micro
Összesen
573
kcal
- 6% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 80% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 235.2 g
Zsír
-
Összesen 267.6 g
-
Telített zsírsav 100 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 88 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 30 g
-
Koleszterin 667 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 14532.1 g
-
Cink 21 mg
-
Szelén 193 mg
-
Kálcium 1123 mg
-
Vas 39 mg
-
Magnézium 532 mg
-
Foszfor 2599 mg
-
Nátrium 10017 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 6 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 275.4 g
-
Cukor 63 mg
-
Élelmi rost 65 mg
VÍZ
-
Összesen 3161.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 428 micro
-
B6 vitamin: 7 mg
-
B12 Vitamin: 4 micro
-
E vitamin: 6 mg
-
C vitamin: 593 mg
-
D vitamin: 135 micro
-
K vitamin: 1650 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 6 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 4 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 61 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 1192 micro
-
Kolin: 782 mg
-
Retinol - A vitamin: 163 micro
-
α-karotin 380 micro
-
β-karotin 2946 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 5823 micro
Összesen
4573
kcal
- 6% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 80% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 5.8 g
Zsír
-
Összesen 6.6 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 16 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 356.7 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 5 mg
-
Kálcium 28 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 13 mg
-
Foszfor 64 mg
-
Nátrium 246 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 6.8 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 77.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 10 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 15 mg
-
D vitamin: 3 micro
-
K vitamin: 40 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 29 micro
-
Kolin: 19 mg
-
Retinol - A vitamin: 4 micro
-
α-karotin 9 micro
-
β-karotin 72 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 143 micro
Összesen
113
kcal
-
Nosalty kipróbálta
Hozzávalók
töltött káposzta
-
50 g mangalica szalonna
-
50 g kolbász
-
2 db vöröshagyma
-
7 gerezd fokhagyma
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
1 ek füstölt pirospaprika
-
750 g darált sertéshús
-
1 ek majoranna
-
1 ek őrölt fűszerkömény
-
175 g rizs
rétegezés
-
1 kg savanyú káposzta
-
10 dkg füstölt szalonna
-
10 dkg kolbász
-
3 db babérlevél
-
2 dl fehérbor
-
3 dl víz
-
100 g tejföl
-
1 csokor petrezselyem
Elkészítés
töltött káposzta
- Lepirítjuk az aprított szalonnát és a kolbászt, majd hozzáadjuk a reszelt hagymákat és fokhagymagerezdeket. Sózzuk, borsozzuk, lepirítjuk.
- Húzzuk le a tűzről, szórjuk meg füstölt pirospaprikával, picit forgassuk át, majd tegyük félre hűlni.
- Tegyük egy nagy tálba a darált sertéshúst és az átmosott, kerekszemű rizst, majd szórjuk meg majorannával, köménnyel, sóval és borssal. Jöhet hozzá a lehűtött hagymás alap, majd az egészet gyúrjuk össze alaposan. (Érdemes a gyúráshoz kesztyűt húzni, ha nem akarjuk, hogy az elején koncentrált fűszerpaprikás hagyma megfogja a kezünket.)
- A savanyított káposztaleveleknek érdemes ékalakban kivágni a középső, száras részét. A töltelékből gyúrjunk akkora rudakat, ami a káposztalevelek kb. kétharmadának felelnek meg.
- Tegyük a tölteléket a káposztalevelekre, majd csavarjuk fel őket. Ha nagyobb göngyölegeket szeretnénk, használjunk egész káposztalevelet és nagyobb porciójú tölteléket, ha kisebbeket, akkor felezzük meg a leveleket és a töltelékgombócokat is. Készíthetjük vegyesen is a kétféle méretet, pláne ha úgy jön ki a káposztalevél, hiszen a levelek befelé haladva csökkenő méretűek. Mérettől függően 20-30 töltött káposztalevelünk lesz.
rétegezés
- Vegyünk elő egy nagy sütőedényt, majd teregessük szét az alján a savanyú káposzta negyedét - ha nagyon savanyú a káposzta, érdemes átmosni előzőleg.
- Erre jöhet a karikázott kolbász és a szeletelt füstölt szalonna fele, és érdemes beletenni pár babérlevelet. Ezt borítsuk be egy adag káposztával, majd mehet rá a kolbász és a szalonna másik fele, amit újabb réteg káposztával fedünk le.
- Ha így megágyaztunk a sok jósággal, ideje rápakolni a töltött káposztagöngyölegeket. A roládok mehetnek egy, kettő vagy három sorba, a sütőtál méretétől és formájától függően. Érdemes megtartani a szalonna héját és a káposzta közé berejteni, ebből így további remek ízeket nyerhetünk ki.
- Mikor minden töltött káposzta a helyére került, fedjük le az egész tetejét a maradék savanyú káposztával. Öntsünk egy kevés fehérbort a káposztára, majd adjunk hozzá annyi vizet is, amennyi ellepi a töltött káposztaleveleket. (A bort el is hagyhatjuk, ez esetben több vízre lesz szükség.)
- Fedjük le az edényt, majd süssük 200 fokon 2 órát.
- A kész töltött káposztát tálaljuk melegen, kevés tejfölt rákanalazva és ízlés szerint petrezselyemmel megszórva.
- Sütés hőfoka: 200 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Sütés ideje: 120 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 30
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 2
- Össznézettség: 973
- Feltöltés dátuma: 2023. március 29.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- maradékból:
-
- mikor:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Dipankrin
5 recept
Igazi, klasszikus töltött káposztát készítettünk, amiből a füstölt húsokat sem spóroltuk ki! Skorbutosak már biztos nem leszünk, de nem csak ez a jó ebben a kiadós, magyaros fogásban: a töltött káposzta ugyanis nemcsak azon melegében, hanem hidegen, sőt, másnaposan is remekül esik (pláne ha nem csak a káposzta másnapos).