r
Nosalty Logó

Töltött káposzta füstösen

0,0

0 ÉRTÉKELÉS0 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Dipankrin
Töltött káposzta füstösen
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

573
Kalória
29.4g
Fehérje
34.4g
Szénhidrátok
33.5g
Zsír
395.2g
Víz
83.3g
Koleszterin
8.1g
Rost
7.8g
Cukor
  • 6% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 7% Zsír

töltött káposzta

rétegezés

Összesen 573 kcal
  • 6% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 7% Zsír

töltött káposzta

rétegezés

Összesen 4573 kcal
  • 6% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 7% Zsír

töltött káposzta

rétegezés

Összesen 113 kcal
  • 6% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    29.4 g

Zsír

  • Összesen
    33.5 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    83 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1816.5 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    24 mg
  • Kálcium
    140 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    66 mg
  • Foszfor
    325 mg
  • Nátrium
    1252 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    34.4 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

Víz

  • Összesen
    395.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    53 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    74 mg
  • D vitamin:
    17 micro
  • K vitamin:
    206 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    149 micro
  • Kolin:
    98 mg
  • Retinol - A vitamin:
    20 micro
  • α-karotin
    48 micro
  • β-karotin
    368 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    728 micro
Összesen 573 kcal
  • 6% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    235.2 g

Zsír

  • Összesen
    267.6 g
  • Telített zsírsav
    100 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    88 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    30 g
  • Koleszterin
    667 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    14532.1 g
  • Cink
    21 mg
  • Szelén
    193 mg
  • Kálcium
    1123 mg
  • Vas
    39 mg
  • Magnézium
    532 mg
  • Foszfor
    2599 mg
  • Nátrium
    10017 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    275.4 g
  • Cukor
    63 mg
  • Élelmi rost
    65 mg

Víz

  • Összesen
    3161.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    428 micro
  • B6 vitamin:
    7 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    593 mg
  • D vitamin:
    135 micro
  • K vitamin:
    1650 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    6 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    61 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1192 micro
  • Kolin:
    782 mg
  • Retinol - A vitamin:
    163 micro
  • α-karotin
    380 micro
  • β-karotin
    2946 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    5823 micro
Összesen 4573 kcal
  • 6% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.8 g

Zsír

  • Összesen
    6.6 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    16 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    356.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    28 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    64 mg
  • Nátrium
    246 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.8 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    77.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    10 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    15 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    40 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    29 micro
  • Kolin:
    19 mg
  • Retinol - A vitamin:
    4 micro
  • α-karotin
    9 micro
  • β-karotin
    72 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    143 micro
Összesen 113 kcal

Elkészítés

töltött káposzta

  1. Lepirítjuk az aprított szalonnát és a kolbászt, majd hozzáadjuk a reszelt hagymákat és fokhagymagerezdeket. Sózzuk, borsozzuk, lepirítjuk.
  2. Húzzuk le a tűzről, szórjuk meg füstölt pirospaprikával, picit forgassuk át, majd tegyük félre hűlni.
  3. Tegyük egy nagy tálba a darált sertéshúst és az átmosott, kerekszemű rizst, majd szórjuk meg majorannával, köménnyel, sóval és borssal. Jöhet hozzá a lehűtött hagymás alap, majd az egészet gyúrjuk össze alaposan. (Érdemes a gyúráshoz kesztyűt húzni, ha nem akarjuk, hogy az elején koncentrált fűszerpaprikás hagyma megfogja a kezünket.)
  4. A savanyított káposztaleveleknek érdemes ékalakban kivágni a középső, száras részét. A töltelékből gyúrjunk akkora rudakat, ami a káposztalevelek kb. kétharmadának felelnek meg.
  5. Tegyük a tölteléket a káposztalevelekre, majd csavarjuk fel őket. Ha nagyobb göngyölegeket szeretnénk, használjunk egész káposztalevelet és nagyobb porciójú tölteléket, ha kisebbeket, akkor felezzük meg a leveleket és a töltelékgombócokat is. Készíthetjük vegyesen is a kétféle méretet, pláne ha úgy jön ki a káposztalevél, hiszen a levelek befelé haladva csökkenő méretűek. Mérettől függően 20-30 töltött káposztalevelünk lesz.

rétegezés

  1. Vegyünk elő egy nagy sütőedényt, majd teregessük szét az alján a savanyú káposzta negyedét - ha nagyon savanyú a káposzta, érdemes átmosni előzőleg.
  2. Erre jöhet a karikázott kolbász és a szeletelt füstölt szalonna fele, és érdemes beletenni pár babérlevelet. Ezt borítsuk be egy adag káposztával, majd mehet rá a kolbász és a szalonna másik fele, amit újabb réteg káposztával fedünk le.
  3. Ha így megágyaztunk a sok jósággal, ideje rápakolni a töltött káposztagöngyölegeket. A roládok mehetnek egy, kettő vagy három sorba, a sütőtál méretétől és formájától függően. Érdemes megtartani a szalonna héját és a káposzta közé berejteni, ebből így további remek ízeket nyerhetünk ki.
  4. Mikor minden töltött káposzta a helyére került, fedjük le az egész tetejét a maradék savanyú káposztával. Öntsünk egy kevés fehérbort a káposztára, majd adjunk hozzá annyi vizet is, amennyi ellepi a töltött káposztaleveleket. (A bort el is hagyhatjuk, ez esetben több vízre lesz szükség.)
  5. Fedjük le az edényt, majd süssük 200 fokon 2 órát.
  6. A kész töltött káposztát tálaljuk melegen, kevés tejfölt rákanalazva és ízlés szerint petrezselyemmel megszórva.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 45 perc
  • Sütés ideje: 120 perc
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses

Igazi, klasszikus töltött káposztát készítettünk, amiből a füstölt húsokat sem spóroltuk ki! Skorbutosak már biztos nem leszünk, de nem csak ez a jó ebben a kiadós, magyaros fogásban: a töltött káposzta ugyanis nemcsak azon melegében, hanem hidegen, sőt, másnaposan is remekül esik (pláne ha nem csak a káposzta másnapos).

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!