r
Nosalty Logó

Mexikói csirkés egytál

0,0

0 ÉRTÉKELÉS0 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Gerzsenyi Flóra
Mexikói csirkés egytál
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

5197
Kalória
326.5g
Fehérje
621.1g
Szénhidrátok
173.1g
Zsír
1796.3g
Víz
523g
Koleszterin
152.9g
Rost
62.9g
Cukor
  • 11% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 5197 kcal
  • 11% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 5197 kcal
  • 11% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 166 kcal
  • 11% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    326.5 g

Zsír

  • Összesen
    173.1 g
  • Telített zsírsav
    47 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    79 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    27 g
  • Koleszterin
    523 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    10629 g
  • Cink
    35 mg
  • Szelén
    215 mg
  • Kálcium
    2294 mg
  • Vas
    69 mg
  • Magnézium
    1642 mg
  • Foszfor
    4914 mg
  • Nátrium
    1440 mg
  • Réz
    7 mg
  • Mangán
    12 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    621.1 g
  • Cukor
    63 mg
  • Élelmi rost
    153 mg

Víz

  • Összesen
    1796.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    2
  • A vitamin (RAE):
    1053 micro
  • B6 vitamin:
    9 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    25 mg
  • C vitamin:
    464 mg
  • D vitamin:
    29 micro
  • K vitamin:
    244 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    7 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    74 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    3335 micro
  • Kolin:
    1078 mg
  • Retinol - A vitamin:
    496 micro
  • α-karotin
    221 micro
  • β-karotin
    5914 micro
  • β-crypt
    1357 micro
  • Likopin
    10980 micro
  • Lut-zea
    4237 micro
Összesen 5197 kcal
  • 11% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    326.5 g

Zsír

  • Összesen
    173.1 g
  • Telített zsírsav
    47 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    79 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    27 g
  • Koleszterin
    523 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    10629 g
  • Cink
    35 mg
  • Szelén
    215 mg
  • Kálcium
    2294 mg
  • Vas
    69 mg
  • Magnézium
    1642 mg
  • Foszfor
    4914 mg
  • Nátrium
    1440 mg
  • Réz
    7 mg
  • Mangán
    12 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    621.1 g
  • Cukor
    63 mg
  • Élelmi rost
    153 mg

Víz

  • Összesen
    1796.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    2
  • A vitamin (RAE):
    1053 micro
  • B6 vitamin:
    9 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    25 mg
  • C vitamin:
    464 mg
  • D vitamin:
    29 micro
  • K vitamin:
    244 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    7 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    74 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    3335 micro
  • Kolin:
    1078 mg
  • Retinol - A vitamin:
    496 micro
  • α-karotin
    221 micro
  • β-karotin
    5914 micro
  • β-crypt
    1357 micro
  • Likopin
    10980 micro
  • Lut-zea
    4237 micro
Összesen 5197 kcal
  • 11% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    10.3 g

Zsír

  • Összesen
    5.5 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    17 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    336.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    73 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    52 mg
  • Foszfor
    156 mg
  • Nátrium
    46 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    19.7 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

Víz

  • Összesen
    56.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    33 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    15 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    106 micro
  • Kolin:
    34 mg
  • Retinol - A vitamin:
    16 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    187 micro
  • β-crypt
    43 micro
  • Likopin
    348 micro
  • Lut-zea
    134 micro
Összesen 166 kcal

Elkészítés

  1. Egy nagy serpenyőben vagy lábasban felforrósítjuk az olívaolajat közepes lángon. Rádobjuk a csirkemellkockákat, jó alaposan sózzuk, borsozzuk, és alaposan lepirítjuk, majd kivesszük a serpenyőből, és félretesszük.
  2. Ugyanebben a serpenyőben újból olajat hevítünk, rádobjuk a hagymát, és üvegesre pirítjuk (kb. 3-4 perc alatt). Ezután hozzáadjuk a fokhagymát, és pirítjuk még 1-2 percig.
  3. Szórjuk meg az egészet fűszerekkel. Adjuk hozzá a paprikákat, és pároljuk további 3-4 percig, amíg a paprika kissé megpuhul.
  4. Öntsük hozzá a konzerv paradicsomot, a fekete babot, a kukoricát, a köményt, a chiliport, és keverjük jól össze. Ízesítsük sóval és borssal.
  5. Hagyjuk felforrni, majd fedjük le, és főzzük alacsony hőmérsékleten kb. 15-20 percig, amíg az ízek jól összeérnek.
  6. Tálaljuk tejföllel, friss korianderrel lime-mal és chilivel megszórva, tortillachips-szel és avokádószeletekkel az oldalán.
  7. Ez az egytálétel nemcsak ízletes, hanem laktató is, és remekül variálható zöldségekkel is. Jó étvágyat hozzá!

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 perc
  • Főzés ideje: 30 perc

A mexikói csirkés egytálétel, vagyis a "pollo a la mexicana" története szorosan összefonódik Mexikó gazdag gasztronómiai hagyományaival. A mexikói konyha sokféleségét a különböző régiók, kultúrák és történelmi hatások formálták, és a csirkeételek is nagy népszerűségnek örvendenek az országban. Mi ezt a receptet kicsit magyarosítottuk, és babbal, kukoricával gazdagítottuk.

A csirke, mint alapanyag, Mexikóban (Is) régóta kedvelt húsféle: már a Kolumbusz előtti időszakban is fogyasztották, később pedig elterjedt az egész kontinensen. A spanyol hódítások után a helyi alapanyagok és fűszerek, mint például a chili, a koriander és a fokhagyma, keveredtek az európai konyhák elemeivel, így alakult ki a mai mexikói konyha.

Mexikói csirkés egytál / Recept a képre kattintva nyílik!

A "pollo a la mexicana" hagyományosan csirkemellből, paradicsomból, hagymából és zöld paprikából készül. Az összetevőket általában apróra vágják, majd együttesen pirítják őket, amitől gazdag és karakteres íze lesz az ételnek. Sokféleképpen variálható, és régiónként eltérő fűszerezéssel és elkészítési módszerekkel találkozhatunk. Mi babbal, kukoricával gazdagítottuk.

Mexikói csirkés egytál / Recept a képre kattintva nyílik!

A mexikói konyha egyik legfőbb jellegzetessége az ételek színes és ízletes összetevőiben rejlik, így ez a csirkés étel is vibráló és gazdag ízélményt nyújt. Tejföllel, friss korianderrel és chilivel megszórva tálalják, tortillachips-szel és avokádószeletekkel az oldalán. A mexikói ételek világszerte népszerűek, és sok helyi változatuk létezik. Összességében ez a csirkés egytálétel az európai kulturális hatások keveredéséből, autentikus mexikói alapanyagok felhasználásával született.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Kárpátok-krémes

A lengyel cukrászat nagy kedvenc süteménye, a karpatka két réteg égetett tésztából és egy nagy adag, lágy vaníliakrémből áll. A torta hullámos felszínét porcukorral behintve kapjuk ...

Egyszerű sajttekercs

A vendégségek koronázatlan királynője a hidegtál. Mindenféle húskészítményt, sajtokat és kencéket szervírozhatunk egy tálcán. A sajttekercs egy keveréke ezeknek, hiszen sajt, sonka, ...

Olasz tejbegríztorta (Migliaccio)

Olaszország Campania régiójában és Nápoly környékén elterjedt, farsangi édesség ez, amelynek alapját citrushéjjal ízesített tejbegríz adja. A kisült végeredmény olyan krémes, hogy ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!