r
Nosalty Logó

Céklakrémes dán nyitott szendvics

0,0

0 ÉRTÉKELÉS0 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Vénusz
Céklakrémes szendvics
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

céklakrém

összeállítás

260
Kalória
10.7g
Fehérje
23.1g
Szénhidrátok
13.6g
Zsír
72g
Víz
55g
Koleszterin
3.3g
Rost
3.5g
Cukor
  • 9% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 12% Zsír

céklakrém

összeállítás

Összesen 260 kcal
  • 9% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 12% Zsír

céklakrém

összeállítás

Összesen 2582 kcal
  • 9% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 12% Zsír

céklakrém

összeállítás

Összesen 191 kcal
  • 9% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.7 g

Zsír

  • Összesen
    13.6 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    55 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    751.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    132 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    37 mg
  • Foszfor
    179 mg
  • Nátrium
    382 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    23.1 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    72 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    190 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    92 micro
  • Kolin:
    40 mg
  • Retinol - A vitamin:
    150 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    56 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    70 micro
Összesen 260 kcal
  • 9% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    106.6 g

Zsír

  • Összesen
    136.5 g
  • Telített zsírsav
    63 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    46 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    19 g
  • Koleszterin
    550 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7511.3 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    166 mg
  • Kálcium
    1325 mg
  • Vas
    26 mg
  • Magnézium
    368 mg
  • Foszfor
    1790 mg
  • Nátrium
    3819 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    230.5 g
  • Cukor
    35 mg
  • Élelmi rost
    33 mg

Víz

  • Összesen
    720.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1896 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    96 mg
  • D vitamin:
    132 micro
  • K vitamin:
    58 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    21 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    923 micro
  • Kolin:
    404 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1501 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    561 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    704 micro
Összesen 2582 kcal
  • 9% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.9 g

Zsír

  • Összesen
    10.1 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    41 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    557.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    98 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    27 mg
  • Foszfor
    133 mg
  • Nátrium
    283 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    17.1 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    53.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    141 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    68 micro
  • Kolin:
    30 mg
  • Retinol - A vitamin:
    111 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    42 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    52 micro
Összesen 191 kcal

Elkészítés

céklakrém

  1. Ha nyers céklából készítjük a krémet, akkor a céklákat meghámozzuk és lereszeljük. Ha főzni szeretnénk a céklát, akkor hámozás után kockázzuk és vízben főzzük puhára.
  2. A reszelt céklát tegyük egy nagy tálba, és adjuk hozzá a kecskesajtot, a kaprot, valamint a fűszereket. Hogy még krémesebb legyen, adjunk hozzá pár kanál Vénusz Klasszik kenőmargarint is.
  3. Nagyteljesítményű robotgéppel vagy botturmix segítségével turmixoljuk az egészet selymessé. Ha szükséges, csorgassunk hozzá kevés vizet is, hogy könnyebben összeálljon a krémünk.

összeállítás

  1. A rozskenyeret vékonyan felszeleteljük, megkenjük Vénusz Klasszik kenőmargarinnal, majd 1-2 kanállal kenünk rá a céklakrémből is.
  2. A tetejét tetszés szerint díszítsük tojással, kockázott kecskesajttal, ecetes céklával és mikrozöldekkel.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 perc
  • Főzés módja: hidegkonyha

Lassan ismét itt a jó idő, így ideje elkezdenünk figyelni arra, mit eszünk. Amíg várjuk, hogy az első izgalmasabb szezonális zöldségek befussanak, nyugodtan forduljunk az olyan megbízható téli gyökérzöldségek felé, mint amilyen a cékla is. Nálunk is ez került most mennyei szendvicskrémbe, méghozzá kecskesajt társaságában - ha azonban nem pékárura kennénk ezt a színes kencét, úgy zöldségkrémként vagy akár tésztaszószként is megállja a helyét!

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Vegán melegszendvics

Laktató, fűszeres krémmel, buja sajtszósszal és egyszerre ropogós-szaftos kenyérszeletekkel támad az alábbi szendvics, ami minden falatjában vegán. Kompromisszumot természetesen nem ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

6 alapanyag, amit nem szabadna mogyoróvajjal párosítani

Manapság már itthon is egyre népszerűbb alapanyag a mogyoróvaj, amit általában zabkásába teszünk vagy dzsemmel szendvicset készítünk belőle. De nem minden párosítás ennyire szerencsés: mutatjuk, mivel nem érdemes kombinálni, hogy ne térjünk le a harmonikus ízek útjáról.

5 halsütöde, csárda vagy étterem, ahol kiemelkedőek a halételek

Bár nagyböjt negyven napját ma már sokan, sokféle lemondással töltik, a tradicionális böjt a gyakorlatban azonban a húsos ételek elhagyását jelenti. Aki kiskaput keres ebben az időszakban, az bátran nyúlhat a halas fogások után, úgyhogy most mutatunk néhány helyet, moderntől a tradicionálisig, fővárosit, tiszait, dunait, hogy mindenki kedvére válogathasson.

Top Receptek

Vadász-nokedli

A kedvenc német netes receptes oldalamon találtam ezt a receptet, amit egy osztrák hölgy tett fel.  Olyan igazi, téli, laktató tésztaétel.  Hogy miért vadász a címe? Mert így ...

Mennyei tojáskrém

Gyorsan és könnyen elkészíthető húsvéti fogás ez a tojáskrém, ami pont olyan krémes és légiesen könnyed, mint ahogy gyerekkorunkból emlékszünk rá! A majonézes torma és a tejföl ...

Tradicionális gulyásleves

Az igazi Hungarikum, amire igazán büszkék lehetünk. Vendéglátós lévén tapasztaltam, hogy a külföldi turisták, amikor betérnek az étterembe, az volt az első kérdésük, hogy "Gulász " ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!