Rozskenyér

Rozsliszt felhasználásával készülő kenyérfajta, amely kenyérsütőgéppel otthon is elkészíthető. Tárkonyos ragulevest és hagymalevest is szoktak rozscipóban tálalni. A rozscipót sokféleképpen meg lehet sütni, nagyon elterjedt a bajor rozskenyér. A rozsliszt gazdag B-vitaminban, jelentős kalcium, magnézium és folsav tartalma van, valamint nagy mennyiségű rostot is tartalmaz.
Bármikor.
Száraz helyen.
fehérjetartalom
8.5 g
zsírtartalom
2.736 g
szénhidráttartalom
48.3 g
víztartalom
37.3 g
Nátrium
603 mg
Foszfor
125 mg
Kalcium
73 mg
Magnézium
40 mg
B6 vitamin
0.075 g
Kolin
14.6 mg
Niacin - B3 vitamin
3.805 mg
Pantoténsav - B5 vitamin
0.44 mg
fehérje
8.5 g
Zsír
telített zsírsav
0.626 g
egyszeresen telített zsírsav
1.311 g
többszörösen telített zsírsav
0.799 g
ásványi anyagok
Kalcium
73 mg
Vas
2.83 mg
Magnézium
40 mg
Foszfor
125 mg
Nátrium
603 mg
Cink
1.14 mg
Réz
0.186 mg
Mangán
0.824 mg
Szelén
30.9 µg
szénhidrát
rost
5.8 g
cukor
3.85 g
víz
37.3 g
vitaminok
Tiamin - B1 vitamin
0.434 mg
Riboflavin - B2 vitamin
0.335 mg
Niacin - B3 vitamin
3.805 mg
Pantoténsav - B5 vitamin
0.44 mg
Folát
110 µg
Folsav
59 µg
Kolin
14.6 mg
Béta-karotin
4 µg
Béta-kriptoxantin
1 µg
Lutein+zeaxantin
54 µg
E vitamin
0.33 mg
K vitamin
1.2 µg
C vitamin
0.4 mg
B6 vitamin
0.075 g
Bár a százszorszép látványa igen kellemes, ennek ellenére nem biztos, hogy jó jel, ha tucatjával jelenik meg a kertben.
NosaltyMa krémlevessel kedveskedünk, hátha maradt még sárgarépa, amit nem rágott el a nyuszi húsvétkor, és egy könnyed citrusos tésztasalátát kínálunk főételnek, garnélával. A desszertnek is hagyjunk időt és helyet, mert narancsos palacsintára szavaztunk.
NosaltyHatalmas érvágás ennek az országnak, hiszen évente több millió tonna rizs fogy náluk.
NosaltyBár a százszorszép látványa igen kellemes, ennek ellenére nem biztos, hogy jó jel, ha tucatjával jelenik meg a kertben.
Az életkor csak egy szám. Ha a következő dolgokat meg tudod tenni, akkor pedig egészen biztos, hogy még hosszú élet vár rád – legalábbis a szakértők kutatási eredményei alapján!
A húsvéti sonkaszezon befejező felvonása a sonkás tészta főzés. Lehet bármikor készíteni, de húsvéti sonkából a legfinomabb és a legpraktikusabb is. Ilyenkor igazi hagyományos ...
Ezt a receptet nagyjából magamtól találtam ki. Egyszer ettem vendégségben hasonlót, és annyira ízlett, hogy otthon kikísérleteztem. (Ahelyett, hogy elkértem volna a receptet:).)
Nyírségi - hajdúsági étel, nálunk húsvéti hagyomány. Mióta eszemet tudom, ismerem ezt a finomságot... :) A templomi szentelésnél a sonka, a kolbász, a kalács és a bor mellett ez az ...
Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!