r
Nosalty Logó

Spenót bundás kenyérrel

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Petra
Spenót bundás kenyérrel
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 7% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 27% Zsír

A spenóthoz

A bundáskenyérhez

Összesen 737 kcal
  • 7% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 27% Zsír

A spenóthoz

A bundáskenyérhez

Összesen 2942 kcal
  • 7% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 27% Zsír

A spenóthoz

A bundáskenyérhez

Összesen 157 kcal
  • 7% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    15.7 g

Zsír

  • Összesen
    58.6 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    25 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    19 g
  • Koleszterin
    90 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1001.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    382 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    87 mg
  • Foszfor
    137 mg
  • Nátrium
    369 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    33.5 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    112.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    461 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    23 mg
  • C vitamin:
    26 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    438 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    216 micro
  • Kolin:
    94 mg
  • Retinol - A vitamin:
    39 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    5064 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    11116 micro
Összesen 737 kcal
  • 7% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    62.9 g

Zsír

  • Összesen
    234.4 g
  • Telített zsírsav
    39 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    98 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    77 g
  • Koleszterin
    360 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4005.1 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    80 mg
  • Kálcium
    1526 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    347 mg
  • Foszfor
    550 mg
  • Nátrium
    1477 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    134.2 g
  • Cukor
    42 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

VÍZ

  • Összesen
    448.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1843 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    92 mg
  • C vitamin:
    103 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    1751 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    866 micro
  • Kolin:
    374 mg
  • Retinol - A vitamin:
    155 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    20258 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    44463 micro
Összesen 2942 kcal
  • 7% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    3.4 g

Zsír

  • Összesen
    12.6 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    19 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    215 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    82 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    30 mg
  • Nátrium
    79 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7.2 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    24.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    99 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    94 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    46 micro
  • Kolin:
    20 mg
  • Retinol - A vitamin:
    8 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1087 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2387 micro
Összesen 157 kcal

Hozzávalók

A spenóthoz

A bundáskenyérhez

Elkészítés

A spenóthoz

  1. A spenótlevelek szárát lecsipkedjük, a leveleket alaposan megmossuk.
  2. Sós, forrásban lévő vízben 10 perc alatt megfőzzük, majd lecsöpögtetjük róla a vizet és apróra összevagdossuk. A tej felével felöntjük, beletesszük a zúzott fokhagymát, 10 percig főzzük, aztán berántjuk. (Rántás készítése: lisztet világosbarnára pirítjuk az olajon, a maradék hideg tejjel felengedjük.)
  3. A bundás kenyérhez 2 tojást 1 dl tejjel lazán felverünk, sózzuk, beleforgatjuk a kenyérszeleteket és forró olajban kisütjük.
  • Elkészítettem: 20 alkalommal
  • Receptkönyvben: 206
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 9
  • Össznézettség: 54830
  • Feltöltés dátuma: 2007. november 14.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Kevés olyan embert ismerek, aki a spenótot és a sóskát egyaránt és egyformán szereti. Talán nem is létezik ilyen. Részemről abszolút sóskapárti voltam, míg meg nem kóstoltam a spenótot az alább elkészített módon. Ezt a receptet bátran ajánlom mindenkinek, aki megkísérel a gyermekkorban beivódott „pfuj spenót” előítéletétől megszabadulni.

Hozzávalók

A spenóthoz

A bundáskenyérhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...