Szerecsendiós sárgaborsó-krémleves
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojásmentes
NS
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 5% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 4% Zsír
-
63g felesborsó228 kcal
-
49 kcal
-
5g sertésbőrke33 kcal
-
25g burgonya14 kcal
-
23g vöröshagyma8 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
2g fokhagyma3 kcal
-
0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fehér bors0 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
-
300g víz0 kcal
-
25g rozskenyér65 kcal
-
25g sajt88 kcal
Összesen
488
kcal
- 5% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 4% Zsír
-
250g felesborsó910 kcal
-
30g füstölt szalonna197 kcal
-
20g sertésbőrke131 kcal
-
100g burgonya58 kcal
-
90g vöröshagyma33 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
9g fokhagyma12 kcal
-
0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fehér bors0 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
-
1200g víz0 kcal
-
100g rozskenyér259 kcal
-
100g sajt352 kcal
Összesen
1952
kcal
- 5% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 4% Zsír
-
13.2g felesborsó48 kcal
-
1.6g füstölt szalonna10 kcal
-
1.1g sertésbőrke7 kcal
-
5.3g burgonya3 kcal
-
4.7g vöröshagyma2 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
0.5g fokhagyma1 kcal
-
0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fehér bors0 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
-
63.2g víz0 kcal
-
5.3g rozskenyér14 kcal
-
5.3g sajt19 kcal
Összesen
104
kcal
- 5% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 78% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 24.1 g
Zsír
-
Összesen 19.1 g
-
Telített zsírsav 8 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 7 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 42 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 988.3 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 19 mg
-
Kálcium 230 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 66 mg
-
Foszfor 360 mg
-
Nátrium 305 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 56.6 g
-
Cukor 4 mg
-
Élelmi rost 16 mg
VÍZ
-
Összesen 362.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 84 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 7 mg
-
D vitamin: 5 micro
-
K vitamin: 11 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 48 micro
-
Kolin: 110 mg
-
Retinol - A vitamin: 79 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 64 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 16 micro
Összesen
488
kcal
- 5% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 78% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 96.2 g
Zsír
-
Összesen 76.2 g
-
Telített zsírsav 31 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 29 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 8 g
-
Koleszterin 168 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3953.1 g
-
Cink 13 mg
-
Szelén 75 mg
-
Kálcium 918 mg
-
Vas 16 mg
-
Magnézium 262 mg
-
Foszfor 1442 mg
-
Nátrium 1219 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 226.4 g
-
Cukor 16 mg
-
Élelmi rost 64 mg
VÍZ
-
Összesen 1451.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 334 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 28 mg
-
D vitamin: 21 micro
-
K vitamin: 45 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 3 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 16 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 193 micro
-
Kolin: 438 mg
-
Retinol - A vitamin: 315 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 257 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 65 micro
Összesen
1952
kcal
- 5% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 78% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 5.1 g
Zsír
-
Összesen 4 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 9 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 208.2 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 4 mg
-
Kálcium 48 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 14 mg
-
Foszfor 76 mg
-
Nátrium 64 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 11.9 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 76.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 18 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 1 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 10 micro
-
Kolin: 23 mg
-
Retinol - A vitamin: 17 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 14 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 3 micro
Összesen
104
kcal
Hozzávalók
-
25 dkg felesborsó
-
3 dkg füstölt szalonna
-
1 közepes db burgonya
-
1 közepes fej vöröshagyma
-
2 db babérlevél
-
3 gerezd fokhagyma
-
1 kávéskanál őrölt fűszerkömény
-
só ízlés szerint
-
fehér bors ízlés szerint
Elkészítés
- A sárgaborsót kiválogatjuk, átmossuk, majd bő hideg vízben áztatjuk minimum 4 órán át.
- A szalonnát apróra vágjuk, majd kisütve a zsírját, eltávolítjuk a fazékból.
- A hátramaradt zsírján megdinszteljük a felaprított hagymát, majd beletesszük a sárgaborsót, felöntjük vízzel vagy alaplével, beletesszük a babért, megsózzuk, hozzáadjuk a fehérborsot, a köményt és egy darabka füstölt szalonna bőrkét vagy füstölt húst, majd fedő alatt puhára főzzük.
- Mielőtt még teljesen megpuhulna a borsó, előtte még hozzáadjuk a megtisztított, felkockázott burgonyát és a fokhagymát is beletörjük.
- Mikor kellően megpuhult a borsó és a burgonya is, kivesszük a babérleveleket, a füstöltet, és az egészet botmixerrel pépesítjük.
- Ha valaki szereti, adhat hozzá egy kevés tejszínt vagy tejfölt.
- A kenyérszeleteket keskeny csíkokra vágjuk, megszórjuk reszelt sajttal, és a sütőben vagy grill alatt megpirítjuk őket. A leves tálalásakor a sajtos kenyér rudak mellé a leves tetejére szerecsendiót reszelünk. A sajtos kenyér rudakat is ízesíthetjük szerecsendióval.
- Elkészítettem: 3 alkalommal
- Receptkönyvben: 603
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 10
- Össznézettség: 23424
- Feltöltés dátuma: 2012. november 06.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- mikor:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
Sokan nem kedvelik a sárgaborsót, aminek valószínű okai a hajdani, iskolai menzás emlékekben keresendő. Viszont ha finoman elkészítjük, újra a rajongóivá válhatunk. Hűvösebb őszi estén kiváló melegítő étel. Nem utolsó sorban pedig pénztárcakímélő fogás.