Olasz rakott bab
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojásmentes
Gréti
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 5% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 13% Zsír
A rakott babhoz
-
83g zöldbab23 kcal
-
17g rozskenyér43 kcal
-
3 kcal
-
8g petrezselyem3 kcal
-
23 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
8g olívaolaj71 kcal
-
5g vaj33 kcal
-
17g bacon66 kcal
-
15g újhagyma3 kcal
Összesen
268
kcal
- 5% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 13% Zsír
A rakott babhoz
-
500g zöldbab136 kcal
-
100g rozskenyér259 kcal
-
20 kcal
-
45g petrezselyem16 kcal
-
139 kcal
-
2g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
48g olívaolaj424 kcal
-
28g vaj201 kcal
-
100g bacon393 kcal
-
92g újhagyma18 kcal
Összesen
1606
kcal
- 5% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 13% Zsír
A rakott babhoz
-
51.3g zöldbab14 kcal
-
10.3g rozskenyér27 kcal
-
0.5g parmezán sajt2 kcal
-
4.6g petrezselyem2 kcal
-
5.5g szárított paradicsom14 kcal
-
0.2g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
4.9g olívaolaj44 kcal
-
2.9g vaj21 kcal
-
10.3g bacon40 kcal
-
9.4g újhagyma2 kcal
Összesen
166
kcal
- 5% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 68% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Likopin
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 7 g
Zsír
-
Összesen 19.2 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 10 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 22 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 651.2 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 10 mg
-
Kálcium 78 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 51 mg
-
Foszfor 123 mg
-
Nátrium 385 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 19.4 g
-
Cukor 7 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 97.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 101 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 24 mg
-
D vitamin: 3 micro
-
K vitamin: 183 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 66 micro
-
Kolin: 34 mg
-
Retinol - A vitamin: 35 micro
-
α-karotin 51 micro
-
β-karotin 768 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 4131 micro
-
Lut-zea 1128 micro
Összesen
268
kcal
- 5% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 68% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Likopin
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 42.2 g
Zsír
-
Összesen 115.4 g
-
Telített zsírsav 35 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 60 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 14 g
-
Koleszterin 130 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3907.2 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 58 mg
-
Kálcium 470 mg
-
Vas 17 mg
-
Magnézium 304 mg
-
Foszfor 738 mg
-
Nátrium 2310 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 116.2 g
-
Cukor 41 mg
-
Élelmi rost 27 mg
VÍZ
-
Összesen 584.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 608 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 11 mg
-
C vitamin: 145 mg
-
D vitamin: 17 micro
-
K vitamin: 1097 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 17 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 397 micro
-
Kolin: 201 mg
-
Retinol - A vitamin: 209 micro
-
α-karotin 304 micro
-
β-karotin 4606 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 24787 micro
-
Lut-zea 6766 micro
Összesen
1606
kcal
- 5% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 68% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Likopin
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 4.3 g
Zsír
-
Összesen 11.9 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 13 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 401.1 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 6 mg
-
Kálcium 48 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 31 mg
-
Foszfor 76 mg
-
Nátrium 237 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 11.9 g
-
Cukor 4 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 60 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 62 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 15 mg
-
D vitamin: 2 micro
-
K vitamin: 113 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 41 micro
-
Kolin: 21 mg
-
Retinol - A vitamin: 21 micro
-
α-karotin 31 micro
-
β-karotin 473 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 2545 micro
-
Lut-zea 695 micro
Összesen
166
kcal
Hozzávalók
A rakott babhoz
-
500 g zöldbab
-
1 csokor petrezselyem
-
6 db szárított paradicsom
-
1 ízlés szerint só
-
1 ízlés szerint bors
-
6 ek olívaolaj
-
2 ek vaj
Elkészítés
A rakott babhoz
- A zöldbabot ha fagyasztott, várjuk meg, ameddig felolvad, vagy segítsünk neki egy gyors, meleg vizes fürdővel. Ha friss, akkor pucolás után pár percig blansírozzuk, tehát dobjuk forrásban lévő vízbe, majd hideg vízbe.
- Késes apróba forgassuk át a tisztított petrezselymet, akár a frissebb szárrészekkel együtt, plusz az újhagymát.
- Aztán dobjuk mellé a száraz kenyeret daráljuk ezzel is, de használhatunk korábban készített, lehetőleg teljeskiőrésű vagy rozskenyérből készült morzsát is.
- Dobjunk bele kisebb darabokra vágott szárított paradicsomot, reszelt parmezán vagy grana padanot, pár kanál olívaolajat, ha a szárított paradicsom olívaolajban eltett, akkor ebből is önthetünk, csak utána fűszerezzük sóval, borssal és opcionálisan egy pici chilivel.
- Ezután olajozzunk ki egy sütőformát, és rétegezzük a babot a morzsával.
- Előmelegített sütőben kb. 25 perc alatt süssük aranybarnára a tetejét.
- Kínálhatjuk sültek mellé vagy ehetjük magában. Ha nem sütjük túl, egyáltalán nem lesz száraz. Pirítsunk mellé külön bacon vagy sonkakockákat, ezzel szórjuk meg húsimádóknak. Jó étvágyat hozzá!
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 20x24x5
- Sütés ideje: 25 perc
- Elkészítettem: 5 alkalommal
- Receptkönyvben: 51
- Tegnapi nézettség: 3
- 7 napos nézettség: 15
- Össznézettség: 7185
- Feltöltés dátuma: 2023. július 04.
Ajánló
Magában vagy szelet hús, hal mellé köretnek nagyszerű.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- mikor:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Gréti
588 recept
Nem csak a házasság izgalmas olasz módra, hanem a zöldbab is, nézd meg ezt a nagyszerű, ízből ötös receptet!