Csírák
Leírás
A különféle csírák értékes táplálékok: magas rosttartalmuk mellett, koncentráltan találhatók meg bennük a létfontosságú fehérjék, vitaminok, antioxidánsok és ásványi anyagok. A gabonák, olajos magvak, gyógynövények és fűfélék csíráit nyersen érdemes fogyasztani (pl. salátákba téve), míg a hüvelyesek csíráit (a bab-és borsócsírákat) párolva, főzve fogyasszuk, különben mérgező fehérjék maradhatnak bennük.
Mikor vegyem
Bármikor.
hogyan tároljam
Mielőbb fogyasszuk el, felhasználásig hűtőszekrényben tartsuk.
100g Csírák
fehérjetartalom
3.81 g
zsírtartalom
2.327 g
szénhidráttartalom
3.6 g
víztartalom
90.07 g
Top ásványi anyagok
Foszfor
113 mg
Kalcium
51 mg
Magnézium
44 mg
Nátrium
6 mg
Top vitaminok
B6 vitamin
0.285 g
C vitamin
28.9 mg
Niacin - B3 vitamin
2.853 mg
Pantoténsav - B5 vitamin
0.733 mg
Tápanyagtartalom / 100 gramm
fehérje
3.81 g
Zsír
telített zsírsav
0.767 g
egyszeresen telített zsírsav
0.419 g
többszörösen telített zsírsav
1.141 g
ásványi anyagok
Kalcium
51 mg
Vas
0.86 mg
Magnézium
44 mg
Foszfor
113 mg
Nátrium
6 mg
Cink
0.56 mg
Réz
0.12 mg
Mangán
0.26 mg
Szelén
0.6 µg
szénhidrát
víz
90.07 g
vitaminok
Tiamin - B1 vitamin
0.102 mg
Riboflavin - B2 vitamin
0.103 mg
Niacin - B3 vitamin
2.853 mg
Pantoténsav - B5 vitamin
0.733 mg
Folát
95 µg
A vitamin
20 µg
C vitamin
28.9 mg
B6 vitamin
0.285 g