r
Nosalty Logó

Töltött pórélevelek

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Gréti
Töltött pórélevelek
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 3% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 7% Zsír

Szósz és hagyma

Töltelék

Tálalás és öntet

Összesen 413 kcal
  • 3% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 7% Zsír

Szósz és hagyma

Töltelék

Tálalás és öntet

Összesen 1659 kcal
  • 3% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 7% Zsír

Szósz és hagyma

Töltelék

Tálalás és öntet

Összesen 107 kcal
  • 3% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.6 g

Zsír

  • Összesen
    22.4 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    22 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    999.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    129 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    55 mg
  • Foszfor
    167 mg
  • Nátrium
    636 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    46.9 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    239.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    334 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    64 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    135 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    219 micro
  • Kolin:
    43 mg
  • Retinol - A vitamin:
    45 micro
  • α-karotin
    674 micro
  • β-karotin
    2994 micro
  • β-crypt
    121 micro
  • Likopin
    2659 micro
  • Lut-zea
    1339 micro
Összesen 413 kcal
  • 3% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    38.6 g

Zsír

  • Összesen
    89.4 g
  • Telített zsírsav
    24 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    48 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    89 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3997.7 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    22 mg
  • Kálcium
    515 mg
  • Vas
    18 mg
  • Magnézium
    221 mg
  • Foszfor
    667 mg
  • Nátrium
    2545 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    187.5 g
  • Cukor
    36 mg
  • Élelmi rost
    29 mg

VÍZ

  • Összesen
    957.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1334 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    15 mg
  • C vitamin:
    255 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    538 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    877 micro
  • Kolin:
    173 mg
  • Retinol - A vitamin:
    182 micro
  • α-karotin
    2697 micro
  • β-karotin
    11975 micro
  • β-crypt
    484 micro
  • Likopin
    10637 micro
  • Lut-zea
    5356 micro
Összesen 1659 kcal
  • 3% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.5 g

Zsír

  • Összesen
    5.7 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    6 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    256.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    33 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    43 mg
  • Nátrium
    164 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    12 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    61.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    86 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    16 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    35 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    56 micro
  • Kolin:
    11 mg
  • Retinol - A vitamin:
    12 micro
  • α-karotin
    173 micro
  • β-karotin
    769 micro
  • β-crypt
    31 micro
  • Likopin
    683 micro
  • Lut-zea
    344 micro
Összesen 107 kcal

Hozzávalók

Szósz és hagyma

Töltelék

Tálalás és öntet

Elkészítés

Szósz és hagyma

  1. Egy nagy lábas vizet teszünk forrni.
  2. A póréhagyma végeket levágjuk, külső héját lehúzzuk, mossuk és az egyik felén, hosszában, a hagyma közepéig végigvágjuk. Így ki lehet hajtani majd egy széles csíkba. Minél nagyobb pórét választunk, annál jobban tudjuk majd hajtogatni!
  3. A külső, széles rétegeket a forró vízbe tesszük egy-két percre, hogy megpuhuljanak, és könnyebb legyen a hajtogatás. A belső, keskenyebb részeket aprítjuk és félretesszük, több helyre is fel fogjuk használni.
  4. Ha nincs maradék főtt rizsünk, akkor főzzünk frissen legalább egy fél bögrényit. Lencséből használhatunk előre pároltat, konzerveset, vagy a zöldségekkel együtt is megpárolhatjuk.

Töltelék

  1. Az apró kockákra vágott hagymát megpirítjuk, hozzáadjuk a hasonló méretre vágott sárgarépát, zellerszárat, és kápiát, ezekkel pirítjuk tovább, majd a magjaitól és belső részétől (amit nem dobunk ki) megszabadított paradicsomkockákat is hozzápároljuk. A zöldségalapot sóval, borssal, római köménnyel, füstöltpaprika őrleménnyel, fűszerpaprikával, friss rozmaringgal fűszerezzük ízlés szerint.
  2. A tölteléket úgy keverjük be, hogy 1 adag főtt rizshez, 1 adag párolt lencse és 2 adag zöldségkeverék jusson, ha kell, még további fűszereket is adunk hozzá. Ez lehet, hogy kicsit nagyobb mennyiség lesz, és marad belőle, ez a levelek befogadóképességétől függ.
  3. Közben egy másik, kisebb edényben elkészítjük a szószt. A póréhagyma összevágott belsejének nagyobb részét olívaolajon megpároljuk, hozzáadjuk a paradicsomokból kivágott kocsonyás-magos részt, sózzuk, borsozzuk, egy rozmaringágat teszünk hozzá és összeforraljuk.

Tálalás és öntet

  1. A sütőt előmelegítjük 180 fokra.
  2. A kifektetett, hajlékony póréhagyma leveleket egyenkét betöltjük a zöldséges-rizses-lencsés keverékkel, és háromszög vagy más formában feltekerjük, a hagyma végét visszahajtva fixáljuk.
  3. Egy közepes sütőedénybe olívaolajat locsolunk, erre egy kis szósz öntünk, ráfektetjük a töltelékeket, lelocsoljuk a maradék szósszal, és mehet a sütőbe úgy 35-40 percre.
  4. Egy kisebb tálba tesszük a maradék póréhagymát, hozzáaprítunk egy kevés petrezselymet, és tejföllel, egy-két kanál citromlével, olívaolajjal, sóval, borssal összeturmixoljuk.
  5. Tálaláskor öntünk egy kicsit a fűszeres tejfölből a tányér aljára, erre fektetjük a töltelékeket, 2-3 tölteléket per fő, kevés paradicsomos szószt kanalazunk rá, és mehet a tejfölből is, megszórjuk petrezselyemmel, esetleg póréhagymacsírát szórunk rá, jó étvágyat hozzá!
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Receptkönyvben: 1
  • Tegnapi nézettség: 8
  • 7 napos nézettség: 47
  • Össznézettség: 431
  • Feltöltés dátuma: 2024. szeptember 26.

Receptkategóriák

további kategória: mentes receptek kategória: vegetáriánus receptek

Receptjellemzők

Sokféle zöldséget töltöttél már biztosan, de póréhagyma levelét még lehet, hogy nem, itt az ideje kipróbálni.

Hozzávalók

Szósz és hagyma

Töltelék

Tálalás és öntet

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...