Kápia paprika
Leírás
A kápia paprika egy élénkpiros színű, vastaghúsú kemény paprikafajta. Leszedése teljesen érett korában történik, nem hajlamos a fonnyadásra, sok ideig megőrzi rugalmasságát. Egyedülálló ízét és zamatát magas cukortartalmának köszönheti. A kápia sok c vitamint őriz magában, kitűnő választás grillezéshez és töltött paprika készítéshez..
Mikor vegyem
Tavasztól őszig, de nagyobb üzletekben egész évben beszerezhető.
hogyan tároljam
Hűtőszekrény zöldséges fiókjában.
100g Kápia paprika
fehérjetartalom
0.99 g
zsírtartalom
0.222 g
szénhidráttartalom
6.03 g
víztartalom
92.21 g
Top ásványi anyagok
Foszfor
26 mg
Magnézium
12 mg
Kalcium
7 mg
Nátrium
4 mg
Top vitaminok
B6 vitamin
0.291 g
C vitamin
127.7 mg
Kolin
5.6 mg
Béta-karotin
1624 µg
Tápanyagtartalom / 100 gramm
fehérje
0.99 g
Zsír
telített zsírsav
0.059 g
egyszeresen telített zsírsav
0.007 g
többszörösen telített zsírsav
0.156 g
ásványi anyagok
Kalcium
7 mg
Vas
0.43 mg
Magnézium
12 mg
Foszfor
26 mg
Nátrium
4 mg
Cink
0.25 mg
Réz
0.017 mg
Mangán
0.112 mg
Szelén
0.1 µg
szénhidrát
rost
2.1 g
cukor
4.2 g
víz
92.21 g
vitaminok
Tiamin - B1 vitamin
0.054 mg
Riboflavin - B2 vitamin
0.085 mg
Niacin - B3 vitamin
0.979 mg
Pantoténsav - B5 vitamin
0.317 mg
Folát
46 µg
Kolin
5.6 mg
Alfa-karotin
20 µg
Béta-karotin
1624 µg
Béta-kriptoxantin
490 µg
Lutein+zeaxantin
51 µg
E vitamin
1.58 mg
K vitamin
4.9 µg
A vitamin
157 µg
C vitamin
127.7 mg
B6 vitamin
0.291 g