- 9% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 5% Zsír
-
17g füstölt szalonna109 kcal
-
133g marhalábszár171 kcal
-
28g vöröshagyma10 kcal
-
1g fokhagyma1 kcal
-
50g vörösbor43 kcal
-
7 kcal
-
2g só0 kcal
-
0g köménymag0 kcal
-
13g paradicsom2 kcal
-
20g kápia paprika4 kcal
-
33g sárgarépa12 kcal
-
83g burgonya48 kcal
-
17g zöldpaprika3 kcal
- 9% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 5% Zsír
-
100g füstölt szalonna655 kcal
-
800g marhalábszár1024 kcal
-
170g vöröshagyma62 kcal
-
6g fokhagyma8 kcal
-
300g vörösbor255 kcal
-
39 kcal
-
12g só0 kcal
-
0g köménymag0 kcal
-
80g paradicsom14 kcal
-
120g kápia paprika26 kcal
-
200g sárgarépa73 kcal
-
500g burgonya289 kcal
-
100g zöldpaprika16 kcal
- 9% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 5% Zsír
-
4.1g füstölt szalonna27 kcal
-
32.8g marhalábszár42 kcal
-
7g vöröshagyma3 kcal
-
0.2g fokhagyma0 kcal
-
12.3g vörösbor10 kcal
-
2 kcal
-
0.5g só0 kcal
-
0g köménymag0 kcal
-
3.3g paradicsom1 kcal
-
4.9g kápia paprika1 kcal
-
8.2g sárgarépa3 kcal
-
20.5g burgonya12 kcal
-
4.1g zöldpaprika1 kcal
- 9% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 80% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
Likopin
Fehérje
-
Összesen 32.7 g
Zsír
-
Összesen 17 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 8 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 67 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1424.1 g
-
Cink 10 mg
-
Szelén 25 mg
-
Kálcium 63 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 54 mg
-
Foszfor 370 mg
-
Nátrium 897 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 21.4 g
-
Cukor 6 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 290 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 288 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 5 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 52 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 9 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 10 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 43 micro
-
Kolin: 20 mg
-
Retinol - A vitamin: 1 micro
-
α-karotin 1053 micro
-
β-karotin 2886 micro
-
β-crypt 81 micro
-
Likopin 2644 micro
-
Lut-zea 157 micro
- 9% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 80% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
Likopin
Fehérje
-
Összesen 196.4 g
Zsír
-
Összesen 102.2 g
-
Telített zsírsav 36 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 47 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 10 g
-
Koleszterin 402 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 8544.5 g
-
Cink 59 mg
-
Szelén 150 mg
-
Kálcium 380 mg
-
Vas 27 mg
-
Magnézium 325 mg
-
Foszfor 2217 mg
-
Nátrium 5383 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 128.6 g
-
Cukor 34 mg
-
Élelmi rost 22 mg
VÍZ
-
Összesen 1739.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1729 micro
-
B6 vitamin: 6 mg
-
B12 Vitamin: 27 micro
-
E vitamin: 6 mg
-
C vitamin: 311 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 56 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 60 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 259 micro
-
Kolin: 123 mg
-
Retinol - A vitamin: 3 micro
-
α-karotin 6321 micro
-
β-karotin 17316 micro
-
β-crypt 488 micro
-
Likopin 15867 micro
-
Lut-zea 943 micro
- 9% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 80% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
Likopin
Fehérje
-
Összesen 8.1 g
Zsír
-
Összesen 4.2 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 17 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 350.8 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 6 mg
-
Kálcium 16 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 13 mg
-
Foszfor 91 mg
-
Nátrium 221 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 5.3 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 71.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 71 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 13 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 11 micro
-
Kolin: 5 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 259 micro
-
β-karotin 711 micro
-
β-crypt 20 micro
-
Likopin 651 micro
-
Lut-zea 39 micro
Hozzávalók
-
10 dkg füstölt szalonna
-
80 dkg marhalábszár
-
1 nagy db vöröshagyma
-
2 gerezd fokhagyma
-
3 dl vörösbor
-
3 ek sűrített paradicsom
-
2 teáskanál só
-
1 teáskanál köménymag
-
1 kis db paradicsom
-
1 közepes db kápia paprika
-
20 dkg sárgarépa
-
50 dkg burgonya
Elkészítés
- A szalonna zsírját kiolvasztjuk, szűrőlapáttal kiszedjük.
- A felkockázott húst 2-3 részletben megpirítjuk minden oldalról, szintén kiszedjük egy tányérra. (Én nem sózom, mert levet ereszt, és akkor nem pirul.)
- A visszamaradt zsíron megdinszteljük a kockára vágott vöröshagymát, majd hozzáadjuk a finomra vágott fokhagymát, hagyjuk kicsit illatozni (néhány másodperc). Belekeverjük a pirospaprikát, visszaöntjük a szalonnát meg a húst.
- Felöntjük a levessel, borral, elkeverjük a sűrített paradicsommal. Sózzuk, hozzáadjuk a köménymagot, a paradicsomot meg a paprikákat félbevágva. Felforraljuk, majd kis lángon főzzük, amíg a hús már majdnem teljesen puha.
- Végül belerakjuk a karikára vágott sárgarépát a burgonyával egyszerre, és készre főzzük.
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 244
- Tegnapi nézettség: 40
- 7 napos nézettség: 248
- Össznézettség: 106861
- Feltöltés dátuma: 2013. május 13.
Ajánló
Főzhetünk bele csipetkét vagy nokedlit. Petrezselyemmel megszórva tálaljuk.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Óriási dilemmában vagyok, hogy most a gulyás az leves vagy sem? Ti hogy tudjátok? Itt Amerikában szinte ölre megyek mindenkivel, hogy az leves. Akiket ismerek, és szóba jön a "gulash", azt mondják: Óóóó, azt ismerem. Darált hús sűrített paradicsommal, meg zöld kaliforniai paprikával főzve órákig, és makarónival vagy vajas fodros metélttel tálalva. Hát elhihetitek, amilyen rosszul hangzik, az íze olyan borzasztó is, mert egyszer kíváncsiságból megkóstoltam. Persze lehet, hogy nekem azért nem ízlett, mert én a leveshez vagyok hozzászokva. Aztán összetalálkoztam ezzel a változattal egy itteni magyar étteremben. Meg is voltam lepődve, hogy ilyen sűrű, és nokedlire volt tálalva. A wikipédián megnéztem, hogy mit mondanak?! Szerintük a sűrű változat az eredeti, a zöldségek az osztrák konyhából kerültek bele. A vörösbort én álmodtam hozzá, mert biztos vagyok benne, hogy egy kis itóka volt azért a butykosban. Anélkül nagyon unalmas lett volna az állatok terelgetése.