r
Nosalty Logó

Sűrű marhagulyás

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
witch
Sűrű marhagulyás
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 9% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 410 kcal
  • 9% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 2461 kcal
  • 9% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 102 kcal
  • 9% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    32.7 g

Zsír

  • Összesen
    17 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    67 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1424.1 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    25 mg
  • Kálcium
    63 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    54 mg
  • Foszfor
    370 mg
  • Nátrium
    897 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    21.4 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    290 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    288 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    52 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    43 micro
  • Kolin:
    20 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1 micro
  • α-karotin
    1053 micro
  • β-karotin
    2886 micro
  • β-crypt
    81 micro
  • Likopin
    2644 micro
  • Lut-zea
    157 micro
Összesen 410 kcal
  • 9% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    196.4 g

Zsír

  • Összesen
    102.2 g
  • Telített zsírsav
    36 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    47 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    402 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8544.5 g
  • Cink
    59 mg
  • Szelén
    150 mg
  • Kálcium
    380 mg
  • Vas
    27 mg
  • Magnézium
    325 mg
  • Foszfor
    2217 mg
  • Nátrium
    5383 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    128.6 g
  • Cukor
    34 mg
  • Élelmi rost
    22 mg

VÍZ

  • Összesen
    1739.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1729 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    27 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    311 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    56 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    60 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    259 micro
  • Kolin:
    123 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3 micro
  • α-karotin
    6321 micro
  • β-karotin
    17316 micro
  • β-crypt
    488 micro
  • Likopin
    15867 micro
  • Lut-zea
    943 micro
Összesen 2461 kcal
  • 9% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    8.1 g

Zsír

  • Összesen
    4.2 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    17 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    350.8 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    16 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    91 mg
  • Nátrium
    221 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.3 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    71.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    71 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    5 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    259 micro
  • β-karotin
    711 micro
  • β-crypt
    20 micro
  • Likopin
    651 micro
  • Lut-zea
    39 micro
Összesen 102 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A szalonna zsírját kiolvasztjuk, szűrőlapáttal kiszedjük.
  2. A felkockázott húst 2-3 részletben megpirítjuk minden oldalról, szintén kiszedjük egy tányérra. (Én nem sózom, mert levet ereszt, és akkor nem pirul.)
  3. A visszamaradt zsíron megdinszteljük a kockára vágott vöröshagymát, majd hozzáadjuk a finomra vágott fokhagymát, hagyjuk kicsit illatozni (néhány másodperc). Belekeverjük a pirospaprikát, visszaöntjük a szalonnát meg a húst.
  4. Felöntjük a levessel, borral, elkeverjük a sűrített paradicsommal. Sózzuk, hozzáadjuk a köménymagot, a paradicsomot meg a paprikákat félbevágva. Felforraljuk, majd kis lángon főzzük, amíg a hús már majdnem teljesen puha.
  5. Végül belerakjuk a karikára vágott sárgarépát a burgonyával egyszerre, és készre főzzük.
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 239
  • Tegnapi nézettség: 19
  • 7 napos nézettség: 167
  • Össznézettség: 106122
  • Feltöltés dátuma: 2013. május 13.

Ajánló

Főzhetünk bele csipetkét vagy nokedlit. Petrezselyemmel megszórva tálaljuk.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Óriási dilemmában vagyok, hogy most a gulyás az leves vagy sem? Ti hogy tudjátok? Itt Amerikában szinte ölre megyek mindenkivel, hogy az leves. Akiket ismerek, és szóba jön a "gulash", azt mondják: Óóóó, azt ismerem. Darált hús sűrített paradicsommal, meg zöld kaliforniai paprikával főzve órákig, és makarónival vagy vajas fodros metélttel tálalva. Hát elhihetitek, amilyen rosszul hangzik, az íze olyan borzasztó is, mert egyszer kíváncsiságból megkóstoltam. Persze lehet, hogy nekem azért nem ízlett, mert én a leveshez vagyok hozzászokva. Aztán összetalálkoztam ezzel a változattal egy itteni magyar étteremben. Meg is voltam lepődve, hogy ilyen sűrű, és nokedlire volt tálalva. A wikipédián megnéztem, hogy mit mondanak?! Szerintük a sűrű változat az eredeti, a zöldségek az osztrák konyhából kerültek bele. A vörösbort én álmodtam hozzá, mert biztos vagyok benne, hogy egy kis itóka volt azért a butykosban. Anélkül nagyon unalmas lett volna az állatok terelgetése. 

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...