Marhalábszár
Leírás
A szarvasmarha (tehén, üsző, bika, bikaborjú, ökör, tinó) az őstuloktól származó párosujjú patás állat. A gépiesítés előtt a szarvasmarhának fontos igavonó szerepe volt, mára azonban szinte kizárólag húsáért és tejéért tartják. A marhahús vörös hús, nagy mennyiségben tartalmaz vasat. A marha lábszára a mellső és hátsó lábak alsó része, hátsó lábak esetén a nudli hús alatti rész. Harmadosztályú hús, mivel viszonylag inas, ezért hosszas főzési időt igényel. Pörköltek, levesek készítésére kiválóan alkalmas.
Mikor vegyem
Bármikor.
hogyan tároljam
Hűtőben.
100g Marhalábszár
fehérjetartalom
21.75 g
zsírtartalom
39003.19 g
szénhidráttartalom
0 g
víztartalom
73.03 g
Top ásványi anyagok
Foszfor
204 mg
Nátrium
63 mg
Kalcium
20 mg
Magnézium
14 mg
Top vitaminok
B6 vitamin
0.47 g
Niacin - B3 vitamin
5.74 mg
Pantoténsav - B5 vitamin
0.35 mg
Riboflavin - B2 vitamin
0.22 mg
Tápanyagtartalom / 100 gramm
fehérje
21.75 g
Zsír
telített zsírsav
1.28 g
egyszeresen telített zsírsav
1.76 g
többszörösen telített zsírsav
0.15 g
koleszterin
39 g
ásványi anyagok
Kalcium
20 mg
Vas
2.32 mg
Magnézium
14 mg
Foszfor
204 mg
Nátrium
63 mg
Cink
6.94 mg
Réz
0.071 mg
Mangán
0.014 mg
Szelén
17.7 µg
szénhidrát
víz
73.03 g
vitaminok
Tiamin - B1 vitamin
0.1 mg
Riboflavin - B2 vitamin
0.22 mg
Niacin - B3 vitamin
5.74 mg
Pantoténsav - B5 vitamin
0.35 mg
Folát
8 µg
B12 vitamin
3.33 µg
B6 vitamin
0.47 g