Babgulyás bográcsban Károly konyhájából
cukormentes
laktózmentes
glutént tartalmaz
tejmentes
tojást tartalmaz
Ligeti Károly
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
bográcsos
- 7% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 2% Zsír
Gulyáshoz
-
63g fejtett bab208 kcal
-
41 kcal
-
43g vöröshagyma15 kcal
-
2g fokhagyma2 kcal
-
38g paprika6 kcal
-
0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
125g marhalábszár160 kcal
-
25g paradicsom5 kcal
-
0g só0 kcal
-
25g vörösbor21 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
0g chili0 kcal
-
20g sárgarépa7 kcal
-
23g fehérrépa14 kcal
-
20g zeller7 kcal
-
313g víz0 kcal
Csipetkéhez
-
14g tojás17 kcal
-
15g rétesliszt55 kcal
Összesen
558
kcal
- 7% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 2% Zsír
Gulyáshoz
-
500g fejtett bab1665 kcal
-
50g füstölt szalonna328 kcal
-
340g vöröshagyma124 kcal
-
12g fokhagyma16 kcal
-
300g paprika49 kcal
-
0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
1000g marhalábszár1280 kcal
-
200g paradicsom36 kcal
-
0g só0 kcal
-
200g vörösbor170 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
0g chili0 kcal
-
160g sárgarépa58 kcal
-
180g fehérrépa115 kcal
-
160g zeller58 kcal
-
2500g víz0 kcal
Csipetkéhez
-
110g tojás138 kcal
-
120g rétesliszt437 kcal
Összesen
4474
kcal
- 7% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 2% Zsír
Gulyáshoz
-
8.6g fejtett bab29 kcal
-
0.9g füstölt szalonna6 kcal
-
5.8g vöröshagyma2 kcal
-
0.2g fokhagyma0 kcal
-
5.1g paprika1 kcal
-
0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
17.1g marhalábszár22 kcal
-
3.4g paradicsom1 kcal
-
0g só0 kcal
-
3.4g vörösbor3 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
0g chili0 kcal
-
2.7g sárgarépa1 kcal
-
3.1g fehérrépa2 kcal
-
2.7g zeller1 kcal
-
42.9g víz0 kcal
Csipetkéhez
-
1.9g tojás2 kcal
-
2.1g rétesliszt7 kcal
Összesen
77
kcal
- 7% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 2% Zsír
- 83% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 46.9 g
Zsír
-
Összesen 11.3 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 99 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1181.9 g
-
Cink 12 mg
-
Szelén 40 mg
-
Kálcium 233 mg
-
Vas 11 mg
-
Magnézium 168 mg
-
Foszfor 559 mg
-
Nátrium 157 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 63 g
-
Cukor 7 mg
-
Élelmi rost 13 mg
VÍZ
-
Összesen 578.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 184 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 4 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 37 mg
-
D vitamin: 10 micro
-
K vitamin: 22 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 9 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 294 micro
-
Kolin: 89 mg
-
Retinol - A vitamin: 20 micro
-
α-karotin 651 micro
-
β-karotin 1652 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 643 micro
-
Lut-zea 248 micro
Összesen
558
kcal
- 7% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 2% Zsír
- 83% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 375.4 g
Zsír
-
Összesen 90.3 g
-
Telített zsírsav 30 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 38 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 11 g
-
Koleszterin 795 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 9455 g
-
Cink 94 mg
-
Szelén 319 mg
-
Kálcium 1862 mg
-
Vas 84 mg
-
Magnézium 1348 mg
-
Foszfor 4475 mg
-
Nátrium 1253 mg
-
Réz 7 mg
-
Mangán 13 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 504.3 g
-
Cukor 53 mg
-
Élelmi rost 105 mg
VÍZ
-
Összesen 4627 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1474 micro
-
B6 vitamin: 8 mg
-
B12 Vitamin: 35 micro
-
E vitamin: 8 mg
-
C vitamin: 297 mg
-
D vitamin: 79 micro
-
K vitamin: 175 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 4 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 4 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 70 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 2353 micro
-
Kolin: 713 mg
-
Retinol - A vitamin: 156 micro
-
α-karotin 5205 micro
-
β-karotin 13213 micro
-
β-crypt 26 micro
-
Likopin 5147 micro
-
Lut-zea 1985 micro
Összesen
4474
kcal
- 7% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 2% Zsír
- 83% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 6.4 g
Zsír
-
Összesen 1.5 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 14 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 162.1 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 5 mg
-
Kálcium 32 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 23 mg
-
Foszfor 77 mg
-
Nátrium 21 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 8.6 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 79.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 25 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 5 mg
-
D vitamin: 1 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 40 micro
-
Kolin: 12 mg
-
Retinol - A vitamin: 3 micro
-
α-karotin 89 micro
-
β-karotin 227 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 88 micro
-
Lut-zea 34 micro
Összesen
77
kcal
Hozzávalók
Gulyáshoz
-
5 dkg füstölt szalonna
-
2 nagy db vöröshagyma
-
4 gerezd fokhagyma
-
3 közepes db paprika
-
2 teáskanál fűszerpaprika
-
2 közepes db paradicsom
-
só ízlés szerint
-
2 dl vörösbor
-
4 db babérlevél
-
1 db chili
-
2 közepes db sárgarépa
-
2 közepes db fehérrépa
-
1 kis db zeller
-
2.5 l víz
Csipetkéhez
-
2 db tojás
-
6 púpozott ek rétesliszt
Elkészítés
Gulyáshoz
- A babot előző este beáztatjuk.
- A szalonnát felkockázzuk, és bográcsban kisütjük a zsírját, majd ezen megdinszteljük a kockára vágott vöröshagymát, az áttört fokhagymát és a feldarabolt paprikát.
- Ha kész, levesszük a tűzről, rászórjuk a pirospaprikát és borsot, elkeverjük, majd rátesszük a kockára vágott húst, beleaprítjuk a paradicsomot, sózzuk, aláöntjük a vörösbort, és 1 órán át főzzük. Néha megkeverjük, az elfőtt levet vízzel pótoljuk.
- 1 óra múlva felöntjük 2 liter vízzel, hozzáadjuk a babot (előtte az áztatóvizet leöntjük), a babérlevelet, az erős paprikát. Ha szükséges sózzuk, és még 1 órát főzzük.
- Közben megtisztítjuk a répákat, zellert, kockára vágjuk, és a második óra eltelte után a leveshez adjuk.
- A tojásból, lisztből, csipet sóval, közepes lágyságú tésztát gyúrunk. Ha már minden majdnem puha, a tésztát a levesbe csipkedjük.
- 10 perc forralás után tálaljuk. Friss kenyeret kínáljunk mellé.
- Elkészítettem: 10 alkalommal
- Receptkönyvben: 584
- Tegnapi nézettség: 37
- 7 napos nézettség: 528
- Össznézettség: 670018
- Feltöltés dátuma: 2014. június 17.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- konyhatechnológia:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Ligeti Károly
129 recept
Babgulyás bográcsban egy idő- és munkaigényes étel, de ha kellő mennyiségű hideg fröccs vagy sör társaságában készítjük, úgy nem olyan veszélyes. Ha mindent előkészítünk, akkor a tűzrakás után már csak rakosgatni kell a bográcsba az alkatrészeket, persze mindent a megfelelő időben, és ha ügyesek vagyunk, a jutalom sem marad el. Elkészül a babgulyás! :)