r
Nosalty Logó

Babgulyás bográcsban Károly konyhájából

5,0

1 ÉRTÉKELÉS22 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Ligeti Károly
Babgulyás bográcsban Károly konyhájából
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
közepes

Hozzávalók

Gulyáshoz

Csipetkéhez

558
Kalória
46.9g
Fehérje
63g
Szénhidrátok
11.3g
Zsír
578.4g
Víz
99.4g
Koleszterin
13.2g
Rost
6.6g
Cukor
  • 7% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 2% Zsír

Gulyáshoz

Csipetkéhez

Összesen 558 kcal
  • 7% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 2% Zsír

Gulyáshoz

Csipetkéhez

Összesen 4474 kcal
  • 7% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 2% Zsír

Gulyáshoz

Csipetkéhez

Összesen 77 kcal
  • 7% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    46.9 g

Zsír

  • Összesen
    11.3 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    99 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1181.9 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    40 mg
  • Kálcium
    233 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    168 mg
  • Foszfor
    559 mg
  • Nátrium
    157 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    63 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

Víz

  • Összesen
    578.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    184 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    37 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    22 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    294 micro
  • Kolin:
    89 mg
  • Retinol - A vitamin:
    20 micro
  • α-karotin
    651 micro
  • β-karotin
    1652 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    643 micro
  • Lut-zea
    248 micro
Összesen 558 kcal
  • 7% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    375.4 g

Zsír

  • Összesen
    90.3 g
  • Telített zsírsav
    30 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    38 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    795 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9455 g
  • Cink
    94 mg
  • Szelén
    319 mg
  • Kálcium
    1862 mg
  • Vas
    84 mg
  • Magnézium
    1348 mg
  • Foszfor
    4475 mg
  • Nátrium
    1253 mg
  • Réz
    7 mg
  • Mangán
    13 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    504.3 g
  • Cukor
    53 mg
  • Élelmi rost
    105 mg

Víz

  • Összesen
    4627 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1474 micro
  • B6 vitamin:
    8 mg
  • B12 Vitamin:
    35 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    297 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    175 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    70 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    2353 micro
  • Kolin:
    713 mg
  • Retinol - A vitamin:
    156 micro
  • α-karotin
    5205 micro
  • β-karotin
    13213 micro
  • β-crypt
    26 micro
  • Likopin
    5147 micro
  • Lut-zea
    1985 micro
Összesen 4474 kcal
  • 7% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.4 g

Zsír

  • Összesen
    1.5 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    14 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    162.1 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    32 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    23 mg
  • Foszfor
    77 mg
  • Nátrium
    21 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    8.6 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    79.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    25 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    40 micro
  • Kolin:
    12 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3 micro
  • α-karotin
    89 micro
  • β-karotin
    227 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    88 micro
  • Lut-zea
    34 micro
Összesen 77 kcal

Elkészítés

Gulyáshoz

  1. A babot előző este beáztatjuk.
  2. A szalonnát felkockázzuk, és bográcsban kisütjük a zsírját, majd ezen megdinszteljük a kockára vágott vöröshagymát, az áttört fokhagymát és a feldarabolt paprikát.
  3. Ha kész, levesszük a tűzről, rászórjuk a pirospaprikát és borsot, elkeverjük, majd rátesszük a kockára vágott húst, beleaprítjuk a paradicsomot, sózzuk, aláöntjük a vörösbort, és 1 órán át főzzük. Néha megkeverjük, az elfőtt levet vízzel pótoljuk.
  4. 1 óra múlva felöntjük 2 liter vízzel, hozzáadjuk a babot (előtte az áztatóvizet leöntjük), a babérlevelet, az erős paprikát. Ha szükséges sózzuk, és még 1 órát főzzük.
  5. Közben megtisztítjuk a répákat, zellert, kockára vágjuk, és a második óra eltelte után a leveshez adjuk.
  6. A tojásból, lisztből, csipet sóval, közepes lágyságú tésztát gyúrunk. Ha már minden majdnem puha, a tésztát a levesbe csipkedjük.
  7. 10 perc forralás után tálaljuk. Friss kenyeret kínáljunk mellé.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 perc
  • Főzés ideje: 140 perc
  • Főzés módja: bográcsos

Babgulyás bográcsban egy idő- és munkaigényes étel, de ha kellő mennyiségű hideg fröccs vagy sör társaságában készítjük, úgy nem olyan veszélyes. Ha mindent előkészítünk, akkor a tűzrakás után már csak rakosgatni kell a bográcsba az alkatrészeket, persze mindent a megfelelő időben, és ha ügyesek vagyunk, a jutalom sem marad el. Elkészül a babgulyás! :)

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!