Hagyományos babgulyás
cukormentes
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojásmentes
Dipankrin
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
bográcsos
- 5% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 3% Zsír
-
5g libazsír45 kcal
-
58 kcal
-
28g vöröshagyma10 kcal
-
0 kcal
-
0 kcal
-
2g fokhagyma3 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
83g marhalábszár107 kcal
-
17g tv-paprika3 kcal
-
30g paradicsom5 kcal
-
1 kcal
-
50g fejtett bab167 kcal
-
2 kcal
-
27g sárgarépa10 kcal
-
30g fehérrépa19 kcal
-
27g zeller10 kcal
-
67g burgonya39 kcal
-
0g petrezselyem0 kcal
-
13g tejföl26 kcal
-
250g víz0 kcal
Összesen
505
kcal
- 5% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 3% Zsír
-
30g libazsír270 kcal
-
50g kenyérszalonna349 kcal
-
170g vöröshagyma62 kcal
-
0 kcal
-
0 kcal
-
12g fokhagyma16 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
500g marhalábszár640 kcal
-
100g tv-paprika16 kcal
-
180g paradicsom32 kcal
-
6 kcal
-
300g fejtett bab999 kcal
-
13 kcal
-
160g sárgarépa58 kcal
-
180g fehérrépa115 kcal
-
160g zeller58 kcal
-
400g burgonya231 kcal
-
0g petrezselyem0 kcal
-
80g tejföl158 kcal
-
1500g víz0 kcal
Összesen
3023
kcal
- 5% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 3% Zsír
-
0.8g libazsír7 kcal
-
1.3g kenyérszalonna9 kcal
-
4.4g vöröshagyma2 kcal
-
0 kcal
-
0 kcal
-
0.3g fokhagyma0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
12.9g marhalábszár17 kcal
-
2.6g tv-paprika0 kcal
-
4.7g paradicsom1 kcal
-
0.7g hegyes erős paprika0 kcal
-
7.8g fejtett bab26 kcal
-
0.4g sűrített paradicsom0 kcal
-
4.1g sárgarépa2 kcal
-
4.7g fehérrépa3 kcal
-
4.1g zeller1 kcal
-
10.3g burgonya6 kcal
-
0g petrezselyem0 kcal
-
2.1g tejföl4 kcal
-
38.8g víz0 kcal
Összesen
78
kcal
- 5% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 83% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
Likopin
Fehérje
-
Összesen 33.3 g
Zsír
-
Összesen 17.9 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 45 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 955.2 g
-
Cink 8 mg
-
Szelén 23 mg
-
Kálcium 206 mg
-
Vas 8 mg
-
Magnézium 146 mg
-
Foszfor 435 mg
-
Nátrium 126 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 54 g
-
Cukor 7 mg
-
Élelmi rost 12 mg
VÍZ
-
Összesen 499.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 232 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 39 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 26 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 7 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 245 micro
-
Kolin: 52 mg
-
Retinol - A vitamin: 16 micro
-
α-karotin 861 micro
-
β-karotin 2164 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 1539 micro
-
Lut-zea 151 micro
Összesen
505
kcal
- 5% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 83% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
Likopin
Fehérje
-
Összesen 199.9 g
Zsír
-
Összesen 107.6 g
-
Telített zsírsav 37 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 30 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 7 g
-
Koleszterin 272 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 5731.4 g
-
Cink 50 mg
-
Szelén 138 mg
-
Kálcium 1233 mg
-
Vas 50 mg
-
Magnézium 878 mg
-
Foszfor 2613 mg
-
Nátrium 758 mg
-
Réz 4 mg
-
Mangán 8 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 323.8 g
-
Cukor 44 mg
-
Élelmi rost 74 mg
VÍZ
-
Összesen 2994.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1395 micro
-
B6 vitamin: 6 mg
-
B12 Vitamin: 17 micro
-
E vitamin: 8 mg
-
C vitamin: 232 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 159 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 3 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 39 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 1468 micro
-
Kolin: 311 mg
-
Retinol - A vitamin: 97 micro
-
α-karotin 5164 micro
-
β-karotin 12987 micro
-
β-crypt 7 micro
-
Likopin 9235 micro
-
Lut-zea 905 micro
Összesen
3023
kcal
- 5% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 83% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
Likopin
Fehérje
-
Összesen 5.2 g
Zsír
-
Összesen 2.8 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 7 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 148.3 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 4 mg
-
Kálcium 32 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 23 mg
-
Foszfor 68 mg
-
Nátrium 20 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 8.4 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 77.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 36 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 6 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 38 micro
-
Kolin: 8 mg
-
Retinol - A vitamin: 3 micro
-
α-karotin 134 micro
-
β-karotin 336 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 239 micro
-
Lut-zea 23 micro
Összesen
78
kcal
-
Nosalty kipróbálta
Hozzávalók
-
2 ek libazsír
-
50 g kenyérszalonna
-
1 nagy fej vöröshagyma
-
1 ek füstölt pirospaprika
-
1 tk őrölt fűszerkömény
-
4 gerezd fokhagyma
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
3 db babérlevél
-
500 g marhalábszár
-
1 közepes db tv-paprika
-
1 nagy db paradicsom
-
0.5 db hegyes erős paprika
-
1 ek sűrített paradicsom
-
2 közepes db sárgarépa
-
1 nagy db fehérrépa
-
1 kis db zeller
-
4 közepes db burgonya
Elkészítés
- A felkockázott szalonnát 2 evőkanál felhevített zsíron megpirítjuk, majd jöhet rá a felaprított hagyma és a fokhagyma. Kissé megdinszteljük, majd megszórjuk a füstölt fűszerpaprikával, őrölt köménnyel, valamint hozzákanalazzuk a paradicsompürét. Enyhén lepirítjuk, ügyelve, hogy oda ne kapjon a paprika.
- Ezután jöhet bele a felkockázott paprika és erős paprika is. Pár percig rotyogtatjuk az alapot, majd sózzuk-borsozzuk.
- Hozzáadjuk a felkockázott marhahúst, és összepirítjuk az alappal. Majd mehet bele a kockázott paradicsom, a beáztatott bab, és felöntjük kb. egy fél liter vízzel. Belekeverünk 3 darab babérlevelet, majd lefedjük, és 60 percet közepes lángon, időnként megkevergetve főzzük.
- Amikor a bab már félpuha, jöhet a levesbe a kis kocákra vágott répa, fehérrépa, zeller és burgonya (ezt nagyobb darabokban hagyjuk.)
- Felöntjük annyi vízzel, amennyi ellepi, és további 40-45 percet főzzük. Közben időnként megkevergethetjük, és szükség szerint önthetünk hozzá még vizet., utólag pedig ízesíthetjük még sóval, borssal, csípőssel.
- A levest melegen, tejföllel, petrezselyemmel és friss kenyérrel tálaljuk.
- Elkészítettem: 13 alkalommal
- Receptkönyvben: 156
- Tegnapi nézettség: 299
- 7 napos nézettség: 2415
- Össznézettség: 52058
- Feltöltés dátuma: 2023. március 14.
Receptkategóriák
további kategória:
húsvét
kategória:
ünnepi főételek és köretek
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- konyhatechnológia:
-
- maradékból:
-
- mikor:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Dipankrin
5 recept
Legyen szó csirkepaprikásról, rakott káposztáról, paprikás krumpliról vagy más hagyományos ételről, mind a főzés öröme és a jó ízek jegyében születtek. Ilyen lenne ez a babgulyás is: egy igaz magyar fogás, amely fűszerekben gazdag marhahúsból, szalonnából, beáztatott fejtett babból és rengeteg zöldségből készül. Ez az étel egy pompás és egyszerűen elkészíthető egyedényes csoda, amit kenyérrel vagy a levesbe beleszaggatott galuskával még tartalmasabbá tehetünk.