Vörösboros marhapörkölt tarhonyával és savanyúsággal
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Gerzsenyi Flóra
- 11% Fehérje
- 18% Szénhidrát
- 5% Zsír
-
167g marhalábszár213 kcal
-
33g tv-paprika5 kcal
-
0 kcal
-
67g paradicsom12 kcal
-
4g fokhagyma5 kcal
-
8g sertészsír68 kcal
-
28g vöröshagyma10 kcal
-
0g só0 kcal
-
0 kcal
-
0 kcal
-
83g marha alaplé0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
33g vörösbor28 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
50g tarhonya186 kcal
-
33g tejföl66 kcal
-
500g vegyes savanyúság140 kcal
Összesen
733
kcal
- 11% Fehérje
- 18% Szénhidrát
- 5% Zsír
-
1000g marhalábszár1280 kcal
-
200g tv-paprika33 kcal
-
0 kcal
-
400g paradicsom72 kcal
-
21g fokhagyma28 kcal
-
45g sertészsír406 kcal
-
170g vöröshagyma62 kcal
-
0g só0 kcal
-
0 kcal
-
0 kcal
-
500g marha alaplé0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
200g vörösbor170 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
300g tarhonya1113 kcal
-
200g tejföl396 kcal
-
3000g vegyes savanyúság840 kcal
Összesen
4400
kcal
- 11% Fehérje
- 18% Szénhidrát
- 5% Zsír
-
16.6g marhalábszár21 kcal
-
3.3g tv-paprika1 kcal
-
0 kcal
-
6.6g paradicsom1 kcal
-
0.3g fokhagyma0 kcal
-
0.7g sertészsír7 kcal
-
2.8g vöröshagyma1 kcal
-
0g só0 kcal
-
0 kcal
-
0 kcal
-
8.3g marha alaplé0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
3.3g vörösbor3 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
5g tarhonya18 kcal
-
3.3g tejföl7 kcal
-
49.7g vegyes savanyúság14 kcal
Összesen
73
kcal
- 11% Fehérje
- 18% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 66% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 49.9 g
Zsír
-
Összesen 21.3 g
-
Telített zsírsav 9 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 8 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 92 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 881.4 g
-
Cink 13 mg
-
Szelén 63 mg
-
Kálcium 101 mg
-
Vas 6 mg
-
Magnézium 71 mg
-
Foszfor 501 mg
-
Nátrium 125 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 82.1 g
-
Cukor 6 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 293.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 74 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 6 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 34 mg
-
D vitamin: 8 micro
-
K vitamin: 8 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 14 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 152 micro
-
Kolin: 28 mg
-
Retinol - A vitamin: 40 micro
-
α-karotin 73 micro
-
β-karotin 366 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 1715 micro
-
Lut-zea 189 micro
Összesen
733
kcal
- 11% Fehérje
- 18% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 66% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 299.5 g
Zsír
-
Összesen 128.1 g
-
Telített zsírsav 52 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 48 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 10 g
-
Koleszterin 551 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 5288.2 g
-
Cink 76 mg
-
Szelén 378 mg
-
Kálcium 607 mg
-
Vas 36 mg
-
Magnézium 424 mg
-
Foszfor 3008 mg
-
Nátrium 752 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 492.4 g
-
Cukor 37 mg
-
Élelmi rost 20 mg
VÍZ
-
Összesen 1760.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 446 micro
-
B6 vitamin: 6 mg
-
B12 Vitamin: 34 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 206 mg
-
D vitamin: 46 micro
-
K vitamin: 49 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 4 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 4 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 83 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 912 micro
-
Kolin: 167 mg
-
Retinol - A vitamin: 242 micro
-
α-karotin 439 micro
-
β-karotin 2193 micro
-
β-crypt 13 micro
-
Likopin 10292 micro
-
Lut-zea 1134 micro
Összesen
4400
kcal
- 11% Fehérje
- 18% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 66% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 5 g
Zsír
-
Összesen 2.1 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 9 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 87.6 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 6 mg
-
Kálcium 10 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 7 mg
-
Foszfor 50 mg
-
Nátrium 12 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 8.2 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 29.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 7 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 1 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 15 micro
-
Kolin: 3 mg
-
Retinol - A vitamin: 4 micro
-
α-karotin 7 micro
-
β-karotin 36 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 170 micro
-
Lut-zea 19 micro
Összesen
73
kcal
-
Nosalty kipróbálta
Hozzávalók
-
1 kg marhalábszár
-
2 db tv-paprika
-
4 közepes db paradicsom
-
7 gerezd fokhagyma
-
3 ek sertészsír
-
1 nagy fej vöröshagyma
-
só ízlés szerint
-
2 ek füstölt pirospaprika
-
1 teáskanál őrölt fűszerkömény
-
500 ml marha alaplé
-
bors ízlés szerint
-
200 ml vörösbor
-
3 db babérlevél
-
200 g tejföl
-
300 dkg vegyes savanyúság
Elkészítés
- Egy nagy lábosban felhevítünk 1 evőkanál zsírt, rádobjuk a kockára vágott marhahúst, és jól lepirítjuk. Ezt követően kiszedjük, és félretesszük.
- Ugyanebben a lábasban felhevítünk egy újabb evőkanál zsírt, majd rádobjuk a finomra vágott vöröshagymát. Sózzuk, hogy levet eresszen, és könnyebben üvegesre párolódjon.
- Megszórjuk az egészet fűszerpaprikával, fűszerköménnyel, hozzáadjuk az apró kockákra vágott paradicsomot, paprikát, a finomra vágott fokhagymát. Borsozzuk, és felöntjük alaplével.
- Forraljuk 10-15 percig, majd simára turmixoljuk.
- Mehet vissza bele az előpirított hús, egy jó kis pohár vörösbor és a babérlevél. Fedő alatt addig főzzük, amíg a hús teljesen meg nem puhul. A következő kb. 3-3,5 órában (függ a húsdarabok nagyságától), alacsony lángon rotyogtassuk, és a folyadékot fokozatosan pótoljuk, amint elfő, hogy kiadós, gazdag szaftot kapjunk.
- A lábasban a tarhonyát sertészsíron megpirítjuk, majd felöntjük annyi vízzel, hogy egy ujjnyi vastagon ellepje, sózzuk, és puhára főzzük. A tűzről lehúzva fedő alatt állni hagyjuk, majd átkeverjük villával, és tálalásig melegen tartjuk.
- Miután a hús teljesen megpuhult, és a szaft is kellően sűrű és ízes, akkor kész is! Tarhonyával, tejföllel és savanyúsággal tálaljuk. Másnaposan, újramelegítve még finomabb is!
- Elkészítettem: 10 alkalommal
- Receptkönyvben: 46
- Tegnapi nézettség: 5
- 7 napos nézettség: 62
- Össznézettség: 2691
- Feltöltés dátuma: 2024. május 13.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- konyhatechnológia:
-
- maradékból:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Gerzsenyi Flóra
415 recept
Lassan párolt marhahúsos étel, kiadós, gazdag ízekkel, sok hagymával, fűszerpaprikával, paradicsommal és jó minőségű vörösborral: na mi is lehet ez, ha nem ez egyik legautentikusabb magyar fogásunk, a marhapörkölt? Kenyérrel vagy nokedlivel/tarhonyával, de akár főtt burgonyával is tálalhatjuk, és persze sok-sok savanyúsággal. A tetejére a tejföl ráadás, hiszen ahány konyha, annyi szokás, de ami fixen kell egy tökéletes pörkölthöz, azok a jó minőségű alapanyagok: vörösbor, marhalábszár, pirospaprika, valamint türelem és odaadás, amivel készül.