r
Nosalty Logó

Vörösboros marhapörkölt tarhonyával és savanyúsággal

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Gerzsenyi Flóra
Vörösboros marhapörkölt tarhonyával és savanyúsággal
  • 11% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 733 kcal
  • 11% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 4400 kcal
  • 11% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 73 kcal
  • 11% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    49.9 g

Zsír

  • Összesen
    21.3 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    92 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    881.4 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    63 mg
  • Kálcium
    101 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    71 mg
  • Foszfor
    501 mg
  • Nátrium
    125 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    82.1 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    293.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    74 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    34 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    152 micro
  • Kolin:
    28 mg
  • Retinol - A vitamin:
    40 micro
  • α-karotin
    73 micro
  • β-karotin
    366 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    1715 micro
  • Lut-zea
    189 micro
Összesen 733 kcal
  • 11% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    299.5 g

Zsír

  • Összesen
    128.1 g
  • Telített zsírsav
    52 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    48 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    551 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5288.2 g
  • Cink
    76 mg
  • Szelén
    378 mg
  • Kálcium
    607 mg
  • Vas
    36 mg
  • Magnézium
    424 mg
  • Foszfor
    3008 mg
  • Nátrium
    752 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    492.4 g
  • Cukor
    37 mg
  • Élelmi rost
    20 mg

VÍZ

  • Összesen
    1760.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    446 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    34 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    206 mg
  • D vitamin:
    46 micro
  • K vitamin:
    49 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    83 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    912 micro
  • Kolin:
    167 mg
  • Retinol - A vitamin:
    242 micro
  • α-karotin
    439 micro
  • β-karotin
    2193 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    10292 micro
  • Lut-zea
    1134 micro
Összesen 4400 kcal
  • 11% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5 g

Zsír

  • Összesen
    2.1 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    9 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    87.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    10 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    50 mg
  • Nátrium
    12 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    8.2 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    29.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    7 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    3 mg
  • Retinol - A vitamin:
    4 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    36 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    170 micro
  • Lut-zea
    19 micro
Összesen 73 kcal
  • Nosalty kipróbálta

Elkészítés

  1. Egy nagy lábosban felhevítünk 1 evőkanál zsírt, rádobjuk a kockára vágott marhahúst, és jól lepirítjuk. Ezt követően kiszedjük, és félretesszük.
  2. Ugyanebben a lábasban felhevítünk egy újabb evőkanál zsírt, majd rádobjuk a finomra vágott vöröshagymát. Sózzuk, hogy levet eresszen, és könnyebben üvegesre párolódjon.
  3. Megszórjuk az egészet fűszerpaprikával, fűszerköménnyel, hozzáadjuk az apró kockákra vágott paradicsomot, paprikát, a finomra vágott fokhagymát. Borsozzuk, és felöntjük alaplével.
  4. Forraljuk 10-15 percig, majd simára turmixoljuk.
  5. Mehet vissza bele az előpirított hús, egy jó kis pohár vörösbor és a babérlevél. Fedő alatt addig főzzük, amíg a hús teljesen meg nem puhul. A következő kb. 3-3,5 órában (függ a húsdarabok nagyságától), alacsony lángon rotyogtassuk, és a folyadékot fokozatosan pótoljuk, amint elfő, hogy kiadós, gazdag szaftot kapjunk.
  6. A lábasban a tarhonyát sertészsíron megpirítjuk, majd felöntjük annyi vízzel, hogy egy ujjnyi vastagon ellepje, sózzuk, és puhára főzzük. A tűzről lehúzva fedő alatt állni hagyjuk, majd átkeverjük villával, és tálalásig melegen tartjuk.
  7. Miután a hús teljesen megpuhult, és a szaft is kellően sűrű és ízes, akkor kész is! Tarhonyával, tejföllel és savanyúsággal tálaljuk. Másnaposan, újramelegítve még finomabb is!
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 46
  • Tegnapi nézettség: 5
  • 7 napos nézettség: 62
  • Össznézettség: 2691
  • Feltöltés dátuma: 2024. május 13.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Vörösboros marhapörkölt tarhonyával és savanyúsággal
Gerzsenyi Flóra 415 recept

Lassan párolt marhahúsos étel, kiadós, gazdag ízekkel, sok hagymával, fűszerpaprikával, paradicsommal és jó minőségű vörösborral: na mi is lehet ez, ha nem ez egyik legautentikusabb magyar fogásunk, a marhapörkölt? Kenyérrel vagy nokedlivel/tarhonyával, de akár főtt burgonyával is tálalhatjuk, és persze sok-sok savanyúsággal. A tetejére a tejföl ráadás, hiszen ahány konyha, annyi szokás, de ami fixen kell egy tökéletes pörkölthöz, azok a jó minőségű alapanyagok: vörösbor, marhalábszár, pirospaprika, valamint türelem és odaadás, amivel készül.

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...