r
Nosalty Logó

Hagyományos nyári lecsó

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojásmentes
Gerzsenyi Flóra
Hagyományos nyári lecsó
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 5% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 755 kcal
  • 5% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 4528 kcal
  • 5% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 142 kcal
  • 5% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    21.7 g

Zsír

  • Összesen
    49.3 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    38 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1458.1 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    25 mg
  • Kálcium
    146 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    73 mg
  • Foszfor
    219 mg
  • Nátrium
    987 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    58.3 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    338.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    148 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    176 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    24 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    133 micro
  • Kolin:
    42 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1 micro
  • α-karotin
    139 micro
  • β-karotin
    1565 micro
  • β-crypt
    249 micro
  • Likopin
    4970 micro
  • Lut-zea
    560 micro
Összesen 755 kcal
  • 5% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    130.3 g

Zsír

  • Összesen
    295.8 g
  • Telített zsírsav
    107 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    92 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    32 g
  • Koleszterin
    228 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8748.7 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    152 mg
  • Kálcium
    875 mg
  • Vas
    26 mg
  • Magnézium
    437 mg
  • Foszfor
    1314 mg
  • Nátrium
    5924 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    8 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    350 g
  • Cukor
    93 mg
  • Élelmi rost
    53 mg

VÍZ

  • Összesen
    2029 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    885 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    15 mg
  • C vitamin:
    1058 mg
  • D vitamin:
    51 micro
  • K vitamin:
    146 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    49 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    796 micro
  • Kolin:
    253 mg
  • Retinol - A vitamin:
    6 micro
  • α-karotin
    835 micro
  • β-karotin
    9393 micro
  • β-crypt
    1492 micro
  • Likopin
    29820 micro
  • Lut-zea
    3358 micro
Összesen 4528 kcal
  • 5% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.1 g

Zsír

  • Összesen
    9.4 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    7 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    277.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    28 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    42 mg
  • Nátrium
    188 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    11.1 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    64.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    28 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    34 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    25 micro
  • Kolin:
    8 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    26 micro
  • β-karotin
    298 micro
  • β-crypt
    47 micro
  • Likopin
    945 micro
  • Lut-zea
    106 micro
Összesen 142 kcal

Elkészítés

  1. A szalonnát apró kockákra vágjuk. A hagymát megtisztítjuk, és szintén apróra felkockázzuk. A paprikákat felkarikázzuk, a paradicsomot pedig kisebb darabokra vágjuk.
  2. A szalonnát mangalicazsíron elkezdjük alacsony lángon pirítani, majd hozzáadjuk a hagymát, és üvegesre dinszteljük.
  3. Az egészet megszórjuk füstölt fűszerpaprikával, és hozzákeverjük a paradicsomot és sűrített paradicsomot. Főzzük pár percig, majd mehetnek hozzá a paprikák is.
  4. Miután a zöldségek kissé összeestek, sózzuk, majd jól megkeverjük, és lefedve, közepes lángon 20-25 percig pároljuk.
  5. Végül hozzáadjuk a szeletelt kolbászt, és hagyjuk vele még egyet rottyanni. (Ne főzzük tovább, mert elvész a kolbász íze és állaga.)
  6. Gőzölgő lecsónkat friss kenyérrel tálaljuk.
  • Elkészítettem: 100 alkalommal
  • Receptkönyvben: 236
  • Tegnapi nézettség: 88
  • 7 napos nézettség: 729
  • Össznézettség: 34394
  • Feltöltés dátuma: 2022. augusztus 08.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Hagyományos nyári lecsó
Gerzsenyi Flóra 415 recept

A nyár egyik legnépszerűbb ultimét étele a lecsó. Biztosan mindenki kóstolta már valamilyen formában, ismeri, szereti, és van saját bevált, családi receptje is, ami egész biztosan különbözik a másétól – és nyilvánvalóan mindenkinek a saját verziója a legfinomabb. Alapja a friss hagyma, a paprika és a paradicsom, de legtöbbünknél elengedhetetlen kelléke még a szalonna, a zsír és a kolbász is, ami az egész testét és lelkét adja. E nélkül az étel nélkül lehet élni, csak nem érdemes. Tarhonyával, rizzsel vagy tojással gazdagítjuk. Friss, házi kovászos kenyérrel, gazdagon tunkolva fogyasszuk!

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...