Parasztkolbász

A kolbász sóval és fűszerekkel ízesített, bélbe töltött darált hús, amit füstöléssel, sózással, vagy szárítással tartósítanak. A magyar kolbászok készítésénél a pirospaprika és a fokhagyma csaknem olyan alapvető hozzávaló, mint a só és a bors. A parasztkolbász viszonylag száraz kolbászféle, amit a füstölés után még néhány hétig hűvös helyen hagynak szikkadni. A kolbász amellett, hogy szendvicsek, hidegtálak alkotóeleme, sok, tipikusan magyarnak számító étel elengedhetetlen hozzávalója is (pl. rakott krumpli, paprikás krumpli).
Bármikor.
Hűtőben, hűvös kamrában.
fehérjetartalom
22 g
zsírtartalom
16 g
szénhidráttartalom
0 g
víztartalom
0 g
Nátrium
1700 mg
fehérje
22 g
Zsír
telített zsírsav
16 g
ásványi anyagok
Nátrium
1700 mg
szénhidrát
vitaminok
A húsvéti ünnepkörnek megvannak a maga elmaradhatatlan ételei, és most nemcsak a tojásra és sonkára gondolunk, hanem a csípős, de annál szerethetőbb kencére, az ecetes tormára. Úgy néz ki sajnos, hogy a magyar termelők kétségbeesettek, hiszen a termesztett torma mennyisége évek óta csökken.
NosaltyRajtaütésszerű helyszíni vizsgálatot tartott a GVH a Spar és az Auchan központjaiban, egy feltételezett árkartell ügyében.
NosaltyHa a tojás ára mellett a jó minőség és az etikus állattartás is fontos számodra, akkor figyelj, mert így, húsvét előtt kiemelten aktuális kérdés, mely boltokban árulnak nem csak ketreces, azaz 3-as kóddal jelzett tojást. A Tudatos Vásárlók Egyesülete utánajárt.
NosaltyA Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (NÉBIH) idén sem hagyja magára azokat a vásárlókat, akik nehezebben igazodnak el a széles választékú sonkakínálatot nézegetve. Összegyűjtötték, mi mindenre kell figyelni, hogy a lehető legjobb minőségű, valóban jóízű sonkák kerüljenek az ünnepi asztalra!
Gyors és ízletes fogások kápráztatnak el: tavaszias zöldséglevessel, karalábéfőzelékkel és fasírttal, illetve mákos-citromos minimuffinnal készülünk.
Bizony, a héten már megüljük a húsvét ünnepét, az előtte lévő napokban azonban még nem lebzselhetünk: az alábbi gyors ebédek elkészítésével gyorsan jóllakhatunk, ha úgy hozza a szükség.
A vendégségek koronázatlan királynője a hidegtál. Mindenféle húskészítményt, sajtokat és kencéket szervírozhatunk egy tálcán. A sajttekercs egy keveréke ezeknek, hiszen sajt, sonka, ...
Hogy miért így hívják ezt a süteményt, nem tudom. Ami biztos: nagyon finom, élénkítő, téli édesség.
Húsvétra sonkát főzni sokkal egyszerűbb, mint azt az első alkalom előtt sokan gondolnák, és bár sokáig tart, közben nem kell a tűzhely mellett állni. Nálunk most úgy alakult, hogy az ...
Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!