Tejfölös-kolbászos krumplileves
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojásmentes
Zsolt hobby chef
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 2% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 4% Zsír
-
50g burgonya29 kcal
-
13g füstölt szalonna82 kcal
-
43g sárgarépa16 kcal
-
11g fehérrépa7 kcal
-
23g vöröshagyma8 kcal
-
25g parasztkolbász113 kcal
-
25g tejföl50 kcal
-
13g tej7 kcal
-
2g finomliszt7 kcal
-
0 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
-
0g fokhagyma1 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
400g víz0 kcal
Összesen
320
kcal
- 2% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 4% Zsír
-
400g burgonya231 kcal
-
100g füstölt szalonna655 kcal
-
340g sárgarépa124 kcal
-
90g fehérrépa57 kcal
-
180g vöröshagyma66 kcal
-
200g parasztkolbász904 kcal
-
200g tejföl396 kcal
-
100g tej56 kcal
-
15g finomliszt55 kcal
-
0 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
-
3g fokhagyma4 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
3200g víz0 kcal
Összesen
2548
kcal
- 2% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 4% Zsír
-
8.3g burgonya5 kcal
-
2.1g füstölt szalonna14 kcal
-
7g sárgarépa3 kcal
-
1.9g fehérrépa1 kcal
-
3.7g vöröshagyma1 kcal
-
4.1g parasztkolbász19 kcal
-
4.1g tejföl8 kcal
-
2.1g tej1 kcal
-
0.3g finomliszt1 kcal
-
0 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
-
0.1g fokhagyma0 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
66.3g víz0 kcal
Összesen
53
kcal
- 2% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 91% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
β-karotin
-
Niacin - B3 vitamin:
-
α-karotin
Fehérje
-
Összesen 9 g
Zsír
-
Összesen 24 g
-
Telített zsírsav 10 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 26 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 675.1 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 2 mg
-
Kálcium 78 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 25 mg
-
Foszfor 80 mg
-
Nátrium 488 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 17 g
-
Cukor 5 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 510 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 347 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 13 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 8 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 25 micro
-
Kolin: 14 mg
-
Retinol - A vitamin: 31 micro
-
α-karotin 1315 micro
-
β-karotin 3141 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 102 micro
Összesen
320
kcal
- 2% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 91% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
β-karotin
-
Niacin - B3 vitamin:
-
α-karotin
Fehérje
-
Összesen 71.7 g
Zsír
-
Összesen 191.9 g
-
Telített zsírsav 79 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 42 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 10 g
-
Koleszterin 208 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 5400.9 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 18 mg
-
Kálcium 624 mg
-
Vas 5 mg
-
Magnézium 203 mg
-
Foszfor 637 mg
-
Nátrium 3907 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 136.1 g
-
Cukor 38 mg
-
Élelmi rost 22 mg
VÍZ
-
Összesen 4080.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2778 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 105 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 67 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 12 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 202 micro
-
Kolin: 114 mg
-
Retinol - A vitamin: 245 micro
-
α-karotin 10521 micro
-
β-karotin 25125 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 3 micro
-
Lut-zea 819 micro
Összesen
2548
kcal
- 2% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 91% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
β-karotin
-
Niacin - B3 vitamin:
-
α-karotin
Fehérje
-
Összesen 1.5 g
Zsír
-
Összesen 4 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 4 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 111.9 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 0 mg
-
Kálcium 13 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 4 mg
-
Foszfor 13 mg
-
Nátrium 81 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 2.8 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 84.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 58 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 4 micro
-
Kolin: 2 mg
-
Retinol - A vitamin: 5 micro
-
α-karotin 218 micro
-
β-karotin 520 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 17 micro
Összesen
53
kcal
Hozzávalók
-
4 közepes db burgonya
-
10 dkg füstölt szalonna
-
2 nagy db sárgarépa
-
1 db fehérrépa
-
2 közepes fej vöröshagyma
-
20 dkg parasztkolbász
-
2 dl tejföl
-
1 dl tej
-
1 evőkanál finomliszt
-
3 kk fűszerpaprika
-
ételízesítő ízlés szerint
-
3.2 l víz
Elkészítés
- Apró kockára vágjuk a szalonnát, és kiolvasztjuk. Én általában egy nagyobb fazékkal készítek.
- A kiolvasztott szalonnára mehet az apróra vágott vöröshagyma, amit üvegesre pirítunk.
- Lehúzzuk a tűzről, és amikor már nem serceg, mehet bele a pirospaprika. Jó alaposan elkeverjük, majd felöntjük kb. 2 dl vízzel. Ezt főzzük pár percig. Itt mehet bele a babérlevél és a fokhagyma, de először csináljátok meg nélküle.
- Közben karikázzuk a sárgarépát és a fehérrépát, amit teszünk is a fazékba. Gyosan elkeverjük, majd teszünk bele 2 kiskanál ételízesítőt. Azt is elkeverjük, és felöntjük vízzel. Figyeljünk az arányokra! Én egy 6 literes fazékban kb 3 liter vízzel öntöm fel. De elég nagyok a répák, tehát nem olyan, hogy nagy medencében vizipólózik 3 répakarika. :-) Megkóstoljuk a lét, és ha szükséges, még teszünk hozzá ételízesítőt. Itt még nem kellenek erős ízek. És most főzzük egy ideig.
- Ameddig a zöldségek félpuhára főnek, gyorsan pucoljuk és kockázzuk a krumplit. Mire a zöldségek félpuhák, elkészülünk, és a kockára vágott krumpli mehet a levesbe.
- Közben karikáztuk a kolbászt is (a bőrét húzzuk le), és a krumplival együtt megy a levesbe. Felfőzzük, és kóstolunk. Ismét fűszerezünk az ételízesítővel és a sóval, de még ahogy fő a kolbász és a krumpli, az ízek változni fognak.
- A krumpli gyakori kóstolgatása mellett készítünk egy habarást a tejjel, liszttel és tejföllel. Kevés tejben csomómentesre keverünk egy nagy kanál lisztet, és hozzákeverünk 2dl tejfölt. Amikor a levesben megfőtt a krumpli, szedünk ki a forró léből a habarásra, és gondosan elkeverjük. A létől felmelegedett habarást belekeverjük a levesbe, és kóstolunk. Itt még sózunk egy kicsit, ha kell. És ha nem vittük túlzásba a sózást főzés közben, akkor még kell egy kicsi só. A levest a habarással felfőzzük, és kész. Érdemes egy kicsit pihentetni tálalás előtt, hogy az ízek összeérjenek.
- Elkészítettem: 10 alkalommal
- Receptkönyvben: 1331
- Tegnapi nézettség: 267
- 7 napos nézettség: 1885
- Össznézettség: 642545
- Feltöltés dátuma: 2013. január 20.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- mikor:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Zsolt hobby chef
9 recept
Szintén örökölt recept, amit már többször elkészítettem a családnak. Mi egytálételként fogyasztjuk, mert nagyon laktató. Főként krumplis pogival. :) Jobbára négyen két napig esszük. A költséget csak tippeltem. A költség javát a kolbász, szalonna és valódi házi tejföl adja. Mi szinte csak piacon valódi őstermelőtől vásárolunk, amit csak lehet. Füstölteket és tejet, tejtermékeket is. A főzési időt csak tippeltem.