Kaszás leves gazdagon
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Rosanics Petra
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 3% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 4% Zsír
-
4g vaj25 kcal
-
25g parasztkolbász113 kcal
-
11g vöröshagyma4 kcal
-
2g fokhagyma2 kcal
-
0g só0 kcal
-
0 kcal
-
38g burgonya22 kcal
-
5g tarhonya19 kcal
-
63g sonkalé0 kcal
-
250g víz0 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
25g savanyú káposzta5 kcal
-
31g főtt sonka44 kcal
Összesen
234
kcal
- 3% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 4% Zsír
-
28g vaj201 kcal
-
200g parasztkolbász904 kcal
-
90g vöröshagyma33 kcal
-
12g fokhagyma16 kcal
-
0g só0 kcal
-
0 kcal
-
300g burgonya173 kcal
-
40g tarhonya148 kcal
-
500g sonkalé0 kcal
-
2000g víz0 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
200g savanyú káposzta38 kcal
-
250g főtt sonka350 kcal
Összesen
1863
kcal
- 3% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 4% Zsír
-
0.8g vaj6 kcal
-
5.5g parasztkolbász25 kcal
-
2.5g vöröshagyma1 kcal
-
0.3g fokhagyma0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0 kcal
-
8.3g burgonya5 kcal
-
1.1g tarhonya4 kcal
-
13.8g sonkalé0 kcal
-
55.2g víz0 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
5.5g savanyú káposzta1 kcal
-
6.9g főtt sonka10 kcal
Összesen
52
kcal
- 3% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 89% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 11.9 g
Zsír
-
Összesen 15.5 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 8 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 686 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 4 mg
-
Kálcium 25 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 16 mg
-
Foszfor 36 mg
-
Nátrium 603 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 11.4 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 306.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 24 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 10 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 24 micro
-
Kolin: 8 mg
-
Retinol - A vitamin: 23 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 8 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 78 micro
Összesen
234
kcal
- 3% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 89% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 95 g
Zsír
-
Összesen 123.9 g
-
Telített zsírsav 46 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 7 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 60 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 5488.1 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 30 mg
-
Kálcium 201 mg
-
Vas 6 mg
-
Magnézium 130 mg
-
Foszfor 291 mg
-
Nátrium 4826 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 91.5 g
-
Cukor 10 mg
-
Élelmi rost 13 mg
VÍZ
-
Összesen 2449.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 194 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 83 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 33 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 6 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 193 micro
-
Kolin: 67 mg
-
Retinol - A vitamin: 188 micro
-
α-karotin 10 micro
-
β-karotin 64 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 622 micro
Összesen
1863
kcal
- 3% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 89% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 2.6 g
Zsír
-
Összesen 3.4 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 2 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 151.6 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 1 mg
-
Kálcium 6 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 4 mg
-
Foszfor 8 mg
-
Nátrium 133 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 2.5 g
-
Cukor 0 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 67.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 5 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 5 micro
-
Kolin: 2 mg
-
Retinol - A vitamin: 5 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 2 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 17 micro
Összesen
52
kcal
-
Nosalty kipróbálta
Hozzávalók
-
2 ek vaj
-
20 dkg parasztkolbász
-
1 közepes fej vöröshagyma
-
4 gerezd fokhagyma
-
só ízlés szerint
-
1 tk füstölt pirospaprika
-
3 db burgonya
-
5 dl sonkalé
-
2 l víz
-
2 db babérlevél
-
fekete bors ízlés szerint
-
20 dkg savanyú káposzta
-
25 dkg főtt sonka
Elkészítés
- Megolvasztjuk a vajat egy nagy lábasban, majd rádobjuk a kockázott parasztkolbászt és zsírjára sütjük. A kolbászt ezután szűrőkanállal kivesszük, és félretesszük - majd csak a főzés végén lesz megint szükségünk rá.
- A hátramaradt zsiradékon üvegesre pároljuk a finomra aprított vörös- és fokhagymát. Alaposan megsózzuk és megszórjuk füstölt fűszerpaprikával is (ha bírjátok a csípőset, használhattok csípős paprikát is).
- Hozzáadjuk a kockázott burgonyát és az átmosott tarhonyát is, majd felöntjük a sonkalével (sonkafőzésből hátramaradt főzőlé) és vízzel. Dobunk bele két babérlevelet, alaposan megborsozzuk, szükség szerint utánsózzuk, majd lefedve fél óra alatt puhára főzzük a burgonyát.
- Ekkor hozzáadjuk a kinyomkodott savanyú káposztát, a kockázott főtt (húsvéti) sonkát és a recept elején lepirított kolbászkockákat. Pár perc alatt összemelegítjük.
- Egy tálkába tesszük a tejfölt és a tojássárgákat, majd apránként hozzákeverünk 2-3 merőkanálnyi lét a levesünkből. Teljesen simára keverjük, majd visszaöntjük a levesbe, és 5 perc alatt összeforraljuk.
- Azon melegében, pár karéj jóféle kovászos kenyérrel tálaljuk.
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 360
- Tegnapi nézettség: 76
- 7 napos nézettség: 478
- Össznézettség: 57242
- Feltöltés dátuma: 2022. március 29.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- maradékból:
-
- mikor:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Rosanics Petra
351 recept
Valójában talán senki sem tudja, mi kerül az autentikus kaszás levesbe, ahány recept, annyi verzió létezik. Gyakran visszatérő alapanyag bennük a savanyú káposzta, a burgonya és a tarhonya, és maradék húsokkal is szokták dúsítani. Húsvét után különösen praktikus elkészíteni, mert nem csak a maradék főtt sonka mehet bele, de a sonka főzőlevét is érdemes felhasználni hozzá.