r
Nosalty Logó

Tejszínes-sajtos rakott krumpli

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Nathan
Tejszínes-sajtos rakott krumpli
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 8% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 631 kcal
  • 8% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 5682 kcal
  • 8% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 156 kcal
  • 8% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    27.6 g

Zsír

  • Összesen
    46 g
  • Telített zsírsav
    22 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    296 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1728.6 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    26 mg
  • Kálcium
    377 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    54 mg
  • Foszfor
    391 mg
  • Nátrium
    876 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    27.4 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    239.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    317 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    26 mg
  • D vitamin:
    52 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    55 micro
  • Kolin:
    199 mg
  • Retinol - A vitamin:
    313 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    37 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    284 micro
Összesen 631 kcal
  • 8% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    248.4 g

Zsír

  • Összesen
    413.7 g
  • Telített zsírsav
    202 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    87 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    19 g
  • Koleszterin
    2663 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    15557.1 g
  • Cink
    21 mg
  • Szelén
    232 mg
  • Kálcium
    3390 mg
  • Vas
    19 mg
  • Magnézium
    489 mg
  • Foszfor
    3516 mg
  • Nátrium
    7887 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    246.9 g
  • Cukor
    50 mg
  • Élelmi rost
    24 mg

VÍZ

  • Összesen
    2157.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2851 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    11 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    231 mg
  • D vitamin:
    468 micro
  • K vitamin:
    45 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    5 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    498 micro
  • Kolin:
    1794 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2819 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    336 micro
  • β-crypt
    50 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2560 micro
Összesen 5682 kcal
  • 8% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.8 g

Zsír

  • Összesen
    11.3 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    73 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    426.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    93 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    96 mg
  • Nátrium
    216 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.8 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    59.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    78 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    49 mg
  • Retinol - A vitamin:
    77 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    9 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    70 micro
Összesen 156 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A krumplikat megmossuk, és feltesszük főni héjában 3 teáskanál sóval.
  2. A krumpli akkor jó, ha már a villát bele tudjuk szúrni. Leszűrjük, hűlni hagyjuk majd megpucoljuk.
  3. A tojásokat hideg vízben tesszük fel főni 10 percre, majd hideg vizet engedünk rá, állni hagyjuk benne picit, majd megpucoljuk.
  4. A krumplit, a kolbászt és a tojást felkarikázzuk. A tejfölt a tejszínnel elkeverjük.
  5. Egy tepsi aljára először némi kolbászt rakunk, majd ezekre jön az első sor krumpli, tojás, szintén kolbász, kis só, bors és cayenne bors, majd egy kis öntet, majd ismét krumpli, kolbász, tojás, fűszerek és öntettel zárjuk a sort. A végén a reszelt sajtot elsimítjuk a tetején.
  6. Lefedjük alufóliával, és előmelegített sütőben 200 fokon 40 percig sütjük, majd a fóliát levéve még 10-15 percig, hogy a sajt szépen megpiruljon.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 30x20x6
  • Sütés ideje: 50 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 55
  • Tegnapi nézettség: 16
  • 7 napos nézettség: 126
  • Össznézettség: 25516
  • Feltöltés dátuma: 2014. június 02.

Ajánló

Kenyérrel vagy bármilyen kedvelt salátával nagyon finom ez az étel, de akár magában is laktató.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Egy szuper magyaros étel, amit mindig is el akartam készíteni! :)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...