r
Nosalty Logó

Bableves füstölt hússal és csipetkével

0,0

0 ÉRTÉKELÉS0 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Lilalicsi
Bableves füstölt hússal és csipetkével
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

1005
Kalória
55.9g
Fehérje
90.1g
Szénhidrátok
48.1g
Zsír
279.4g
Víz
7.1g
Koleszterin
23.5g
Rost
12.7g
Cukor
  • 12% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 1005 kcal
  • 12% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 4022 kcal
  • 12% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 165 kcal
  • 12% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    55.9 g

Zsír

  • Összesen
    48.1 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    7 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3601.2 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    339 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    242 mg
  • Foszfor
    450 mg
  • Nátrium
    2534 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    90.1 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    24 mg

Víz

  • Összesen
    279.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    807 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    82 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    229 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    473 micro
  • Kolin:
    93 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    3128 micro
  • β-karotin
    8125 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    644 micro
  • Lut-zea
    957 micro
Összesen 1005 kcal
  • 12% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    223.7 g

Zsír

  • Összesen
    192.4 g
  • Telített zsírsav
    76 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    29 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    14404.9 g
  • Cink
    18 mg
  • Szelén
    61 mg
  • Kálcium
    1357 mg
  • Vas
    49 mg
  • Magnézium
    968 mg
  • Foszfor
    1801 mg
  • Nátrium
    10135 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    10 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    360.4 g
  • Cukor
    51 mg
  • Élelmi rost
    94 mg

Víz

  • Összesen
    1117.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3229 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    330 mg
  • D vitamin:
    31 micro
  • K vitamin:
    917 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1891 micro
  • Kolin:
    372 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    12514 micro
  • β-karotin
    32501 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    2577 micro
  • Lut-zea
    3827 micro
Összesen 4022 kcal
  • 12% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.2 g

Zsír

  • Összesen
    7.9 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    1 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    591.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    56 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    40 mg
  • Foszfor
    74 mg
  • Nátrium
    416 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    14.8 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    45.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    133 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    14 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    38 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    78 micro
  • Kolin:
    15 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    514 micro
  • β-karotin
    1335 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    106 micro
  • Lut-zea
    157 micro
Összesen 165 kcal

Elkészítés

  1. A hozzávalókat készítsük elő, a zöldségeket tisztítsuk és mossuk meg, majd vágjuk tetszés szerinti méretre. A füstölt húst vágjuk kockákra, a kolbászt szeleteljük vastagabb karikákra.
  2. Tegyük a tűzre, egy nagyobb lábosba a babot. Adjuk hozzá a kockára vágott füstölt húst, zöldségeket, öntsük fel bő vízzel. Nagyjából két óra alatt megpuhulnak a hozzávalók, ez idő alatt készítsük el a csipetkét.
  3. Egy tojást, pici sóval verjünk fel, adjunk hozzá, annyi lisztet, hogy kemény, de gyúrható tésztát kapjunk. Néhány perc gyúrás után, csipkedjük apró darabkákra, és bő vízben főzzük ki.
  4. Ha a bab megpuhult, tegyük bele a kolbászt és készítsük el a rántást is. Két evőkanál zsiradékot forrósítsunk fel, adjuk hozzá a lisztet és pirítsuk zsemleszínűre. Húzzuk le a tűzről, adjuk hozzá a pirospaprikát, keverjük össze. Folyamatos keverés mellett, öntsük fel két deci vízzel és csurgassuk a levesbe az elkészült rántást. Tegyük a levesbe az összezúzott fokhagymát, rotyogtassuk még 10 percig.
  5. Tálalásnál tejfölt, csípős paprika karikákat, csipetkét és kenyeret tegyünk mellé, így mindenki válogathat kedve szerint.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 perc
  • Főzés ideje: 90 perc

A leves mindig jól esik, főleg ha telt ízű, tartalmas és laktató, márpedig a bableves egy igazi nagyágyú. A húsvéti sonka főzőlevét, ennél az ételnél érdemes felhasználni.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Sajtburgerleves

Elsősorban sajtburgerrajongók figyelmébe ajánljuk az alábbi receptet, ami a kedvelt street food ízeit gondolja újra levesformában - íme, a SAJTBURGERLEVES! Egy sűrű, laktató, raguszerű ...

Rosanics Petra

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Húsvéti sárgatúró

Nyírségi - hajdúsági étel, nálunk húsvéti hagyomány. Mióta eszemet tudom, ismerem ezt a finomságot... :) A templomi szentelésnél a sonka, a kolbász, a kalács és a bor mellett ez az ...

Foszlós kalács húsvéti sonkához

Kihagyhatatlan Húsvétkor! Ha nem sonkához kell, és más az alkalom, akkor csak 8 g sót használjunk, és mazsolát is tehetünk bele. Kellemes Húsvétot kívánok mindenkinek!

A legegyszerűbb sajtos rúd

Nagyon finom és nagyon egyszerű, gyorsan elkészíthető vendégváró. Érdemes egyszerre két adagot sütni belőle, mert gyorsan fogy. A tetejére sajt helyett lehet szezámmagot, köménymagot, ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!