Bableves füstölt hússal és csipetkével
cukormentes
laktózmentes
glutént tartalmaz
tejmentes
tojásmentes
Lilalicsi
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 12% Fehérje
- 19% Szénhidrát
- 10% Zsír
-
100g fejtett bab333 kcal
-
75g füstölt tarja135 kcal
-
75g parasztkolbász339 kcal
-
100g sárgarépa36 kcal
-
45g fehérrépa29 kcal
-
43g vöröshagyma15 kcal
-
45g karalábé9 kcal
-
40g zeller14 kcal
-
2g fokhagyma2 kcal
-
25g paradicsom5 kcal
-
25g paprika4 kcal
-
0g lestyán0 kcal
-
11g petrezselyem4 kcal
-
3g finomliszt9 kcal
-
8g sertészsír68 kcal
-
0 kcal
-
0g só0 kcal
-
3 kcal
Összesen
1005
kcal
- 12% Fehérje
- 19% Szénhidrát
- 10% Zsír
-
400g fejtett bab1332 kcal
-
300g füstölt tarja540 kcal
-
300g parasztkolbász1356 kcal
-
400g sárgarépa146 kcal
-
180g fehérrépa115 kcal
-
170g vöröshagyma62 kcal
-
180g karalábé36 kcal
-
160g zeller58 kcal
-
6g fokhagyma8 kcal
-
100g paradicsom18 kcal
-
100g paprika16 kcal
-
0g lestyán0 kcal
-
45g petrezselyem16 kcal
-
10g finomliszt36 kcal
-
30g sertészsír271 kcal
-
0 kcal
-
0g só0 kcal
-
12 kcal
Összesen
4022
kcal
- 12% Fehérje
- 19% Szénhidrát
- 10% Zsír
-
16.4g fejtett bab55 kcal
-
12.3g füstölt tarja22 kcal
-
12.3g parasztkolbász56 kcal
-
16.4g sárgarépa6 kcal
-
7.4g fehérrépa5 kcal
-
7g vöröshagyma3 kcal
-
7.4g karalábé1 kcal
-
6.6g zeller2 kcal
-
0.2g fokhagyma0 kcal
-
4.1g paradicsom1 kcal
-
4.1g paprika1 kcal
-
0g lestyán0 kcal
-
1.8g petrezselyem1 kcal
-
0.4g finomliszt1 kcal
-
1.2g sertészsír11 kcal
-
0 kcal
-
0g só0 kcal
-
2.2g hegyes erős paprika0 kcal
Összesen
165
kcal
- 12% Fehérje
- 19% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 59% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
β-karotin
-
α-karotin
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 55.9 g
Zsír
-
Összesen 48.1 g
-
Telített zsírsav 19 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 7 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3601.2 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 15 mg
-
Kálcium 339 mg
-
Vas 12 mg
-
Magnézium 242 mg
-
Foszfor 450 mg
-
Nátrium 2534 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 90.1 g
-
Cukor 13 mg
-
Élelmi rost 24 mg
VÍZ
-
Összesen 279.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 807 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 82 mg
-
D vitamin: 8 micro
-
K vitamin: 229 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 473 micro
-
Kolin: 93 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 3128 micro
-
β-karotin 8125 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 644 micro
-
Lut-zea 957 micro
Összesen
1005
kcal
- 12% Fehérje
- 19% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 59% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
β-karotin
-
α-karotin
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 223.7 g
Zsír
-
Összesen 192.4 g
-
Telített zsírsav 76 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 14 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 6 g
-
Koleszterin 29 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 14404.9 g
-
Cink 18 mg
-
Szelén 61 mg
-
Kálcium 1357 mg
-
Vas 49 mg
-
Magnézium 968 mg
-
Foszfor 1801 mg
-
Nátrium 10135 mg
-
Réz 5 mg
-
Mangán 10 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 360.4 g
-
Cukor 51 mg
-
Élelmi rost 94 mg
VÍZ
-
Összesen 1117.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 3229 micro
-
B6 vitamin: 3 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 8 mg
-
C vitamin: 330 mg
-
D vitamin: 31 micro
-
K vitamin: 917 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 3 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 10 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 1891 micro
-
Kolin: 372 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 12514 micro
-
β-karotin 32501 micro
-
β-crypt 6 micro
-
Likopin 2577 micro
-
Lut-zea 3827 micro
Összesen
4022
kcal
- 12% Fehérje
- 19% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 59% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
β-karotin
-
α-karotin
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 9.2 g
Zsír
-
Összesen 7.9 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 1 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 591.6 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 3 mg
-
Kálcium 56 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 40 mg
-
Foszfor 74 mg
-
Nátrium 416 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 14.8 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 45.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 133 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 14 mg
-
D vitamin: 1 micro
-
K vitamin: 38 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 78 micro
-
Kolin: 15 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 514 micro
-
β-karotin 1335 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 106 micro
-
Lut-zea 157 micro
Összesen
165
kcal
Hozzávalók
-
40 dkg fejtett bab
-
30 dkg füstölt tarja
-
30 dkg parasztkolbász
-
5 közepes db sárgarépa
-
2 közepes db fehérrépa
-
1 nagy db vöröshagyma
-
1 kis db karalábé
-
1 kis db zeller
-
2 gerezd fokhagyma
-
1 közepes db paradicsom
-
1 közepes db paprika
-
2 szál lestyán
-
1 csokor petrezselyem
-
1 csapott ek finomliszt
-
2 ek sertészsír
-
1 teáskanál fűszerpaprika
-
só ízlés szerint
-
1 közepes db hegyes erős paprika
Elkészítés
- A hozzávalókat készítsük elő, a zöldségeket tisztítsuk és mossuk meg, majd vágjuk tetszés szerinti méretre. A füstölt húst vágjuk kockákra, a kolbászt szeleteljük vastagabb karikákra.
- Tegyük a tűzre, egy nagyobb lábosba a babot. Adjuk hozzá a kockára vágott füstölt húst, zöldségeket, öntsük fel bő vízzel. Nagyjából két óra alatt megpuhulnak a hozzávalók, ez idő alatt készítsük el a csipetkét.
- Egy tojást, pici sóval verjünk fel, adjunk hozzá, annyi lisztet, hogy kemény, de gyúrható tésztát kapjunk. Néhány perc gyúrás után, csipkedjük apró darabkákra, és bő vízben főzzük ki.
- Ha a bab megpuhult, tegyük bele a kolbászt és készítsük el a rántást is. Két evőkanál zsiradékot forrósítsunk fel, adjuk hozzá a lisztet és pirítsuk zsemleszínűre. Húzzuk le a tűzről, adjuk hozzá a pirospaprikát, keverjük össze. Folyamatos keverés mellett, öntsük fel két deci vízzel és csurgassuk a levesbe az elkészült rántást. Tegyük a levesbe az összezúzott fokhagymát, rotyogtassuk még 10 percig.
- Tálalásnál tejfölt, csípős paprika karikákat, csipetkét és kenyeret tegyünk mellé, így mindenki válogathat kedve szerint.
- Elkészítettem: 50 alkalommal
- Receptkönyvben: 55
- Tegnapi nézettség: 19
- 7 napos nézettség: 114
- Össznézettség: 12688
- Feltöltés dátuma: 2018. február 08.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Lilalicsi
24 recept
A leves mindig jól esik, főleg ha telt ízű, tartalmas és laktató, márpedig a bableves egy igazi nagyágyú. A húsvéti sonka főzőlevét, ennél az ételnél érdemes felhasználni.