Lestyán

A lestyán akár kétméteres magasságot is elérő évelő fűszernövény. Erősen fűszeres illatú és ízű. Küllemében és ízvilágában a zellert és a petrezselymet idézi. A leveskockák és fűszerkeverékek szériatartozéka, ezért maggifűként is emlegetik. Leveleit frissen vagy szárított formában használhatjuk fel ételeink ízesítésére: levesekbe, húsételekbe, mártásokba és salátákba kerül legtöbbször. Fagyasztott állapotban őrzi meg legjobban jellegzetes ízét.
Bármikor.
Szárított formában, légmentesen lezárva vagy mélyhűtőben.
fehérjetartalom
0 g
zsírtartalom
0 g
szénhidráttartalom
0 g
víztartalom
0 g
fehérje
0 g
Zsír
ásványi anyagok
szénhidrát
vitaminok
Ott lapul a kamrában, gyakran használjuk, azonban ha előkerül, mégis majdnem mindig ugyanazt készítjük belőle: mire használhatnánk még a grízt az édességkészítés terén?
Lakos Benedek2024 végén láthattuk az RTL Konyhafőnök című gasztroműsorának utolsó évadát, melynek zsűrijét Rácz Jenő hét éven át erősítette. A jelenlegi jelek szerint viszont a séf nagy eséllyel átigazolhatott a TV2-höz.
NosaltyA mai nap csupa zöldséges, mégis laktató fogások sora, a menü végéről pedig nem maradhat el egy kis édes csábítás.
NosaltyA D-vitamin kapcsán rengeteg kutatás zajlott már korábban is, de a mostani egy új perspektívát nyithat meg az izomépítés és testsúlykontroll terén.
Nézzük, hogy a külföldieknek melyek a kedvenc magyar ételeik!
Közeleg a tavasz, majd eljön a nyár is, szóval a télre behurcolt kinti növények lassan újra kikerülhetnek. Ezúttal a nagy kedvenc, a muskátli kerül górcső alá: következzen pár tipp, ami abban segít, hogy a telet követően sok-sok virágot hozzon.
A vendégségek koronázatlan királynője a hidegtál. Mindenféle húskészítményt, sajtokat és kencéket szervírozhatunk egy tálcán. A sajttekercs egy keveréke ezeknek, hiszen sajt, sonka, ...
A lengyel cukrászat nagy kedvenc süteménye, a karpatka két réteg égetett tésztából és egy nagy adag, lágy vaníliakrémből áll. A torta hullámos felszínét porcukorral behintve kapjuk ...
Mostanában nincsenek túl jó napjaim. Arra gondoltam, hogy legalább összeállítom a húsvéti menüt, hátha ez feldob egy kicsit. Egyébként is épp itt is az ideje a tervezgetésnek, hisz ...
Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!