r
Nosalty Logó

Parasztcsorba (Csorba 2.)

5,0

1 ÉRTÉKELÉS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
NS
Parasztcsorba (Csorba 2.)
adag
Idő
perc
Költség
költséges
Nehézség
közepes

Hozzávalók

370
Kalória
38.8g
Fehérje
18.1g
Szénhidrátok
15.7g
Zsír
313g
Víz
106.7g
Koleszterin
5.1g
Rost
5.9g
Cukor
  • 10% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 370 kcal
  • 10% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 2215 kcal
  • 10% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 80 kcal
  • 10% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    38.8 g

Zsír

  • Összesen
    15.7 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    107 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    800.6 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    45 mg
  • Kálcium
    79 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    78 mg
  • Foszfor
    458 mg
  • Nátrium
    134 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    18.1 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

Víz

  • Összesen
    313 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    153 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    65 mg
  • D vitamin:
    35 micro
  • K vitamin:
    183 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    75 micro
  • Kolin:
    124 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3 micro
  • α-karotin
    468 micro
  • β-karotin
    1564 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    858 micro
  • Lut-zea
    554 micro
Összesen 370 kcal
  • 10% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    232.6 g

Zsír

  • Összesen
    93.9 g
  • Telített zsírsav
    29 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    69 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    24 g
  • Koleszterin
    640 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4803.9 g
  • Cink
    21 mg
  • Szelén
    271 mg
  • Kálcium
    477 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    466 mg
  • Foszfor
    2749 mg
  • Nátrium
    803 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    108.9 g
  • Cukor
    35 mg
  • Élelmi rost
    31 mg

Víz

  • Összesen
    1878.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    920 micro
  • B6 vitamin:
    9 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    390 mg
  • D vitamin:
    210 micro
  • K vitamin:
    1099 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    63 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    449 micro
  • Kolin:
    744 mg
  • Retinol - A vitamin:
    20 micro
  • α-karotin
    2807 micro
  • β-karotin
    9386 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    5147 micro
  • Lut-zea
    3323 micro
Összesen 2215 kcal
  • 10% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.5 g

Zsír

  • Összesen
    3.4 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    23 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    174.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    17 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    100 mg
  • Nátrium
    29 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    68.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    33 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    14 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    40 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    27 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1 micro
  • α-karotin
    102 micro
  • β-karotin
    342 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    187 micro
  • Lut-zea
    121 micro
Összesen 80 kcal

Elkészítés

  1. A húst ízlés szerinti darabkákra felvágjuk, és feltesszük vízben fõni. 2-3 alkalommal leszedjük róla a habot, majd ízlés szerint megsózzuk.
  2. Amikor a hús félig megfõtt, hozzáadjuk az apóra vágott sárgarépát, petrezselyemgyökeret, zellert, zöldbabot és a karalábét.
  3. Kevés olajon megdinszteljük a hagymát, és a tűzről levéve pirosparikát szórunk rá, a levesbe tesszük.
  4. A hús és a zöldségek, ha megpuhultak, beletesszük a fölaprított káposztát, a szétszedett karfiolt és a kockára vágott burgonyát, majd készre főzzük.
  5. Az apróra felvágott paradicsomot utoljára adjuk hozzá. Ha nincs friss paradicsomunk, egy merőkanál paradicsomlével pótoljuk.
  6. Addig fõzzük, amíg a hús teljesen megpuhul, de a zöldség sem fõ szét. Hozzáadjuk az apróra vágott lestyánt - Erdélyben - leostyán- bőségesen és a petrezselymzöldet.
  7. Megízleljük, hogy eléggé sós-e. Ízesítjük ételízesitővel, ecettel és citromlével. Csípős parikát teszünk mellé.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 perc
  • Főzés ideje: 120 perc

Aki már járt Erdélyben, biztosan ett csorba-levest, aki nem, főzze meg magának, nem bánja meg!

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Raviolileves

A szokásos raviolit most fogtuk és kicsit megvariáltuk, ugyanis egy szuper leves készült belőle, ami igazán átmelenget a hűvös időben. Pikk-pakk elkészül ez a tésztás leves, a Candy ...

Nosalty

Andalúz gazpacho selymesen

Spanyolország-szerte nagyon népszerű nyáron ez a jéghidegen kínált paradicsomkrémleves, a gazpacho azonban elsősorban Andalúzia védjegye. Nagy vita tárgyát képezi, hogy pontosan mi ...

Rosanics Petra

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Tradicionális gulyásleves

Az igazi Hungarikum, amire igazán büszkék lehetünk. Vendéglátós lévén tapasztaltam, hogy a külföldi turisták, amikor betérnek az étterembe, az volt az első kérdésük, hogy "Gulász " ...

Gyors cacio e pepe

Imádjuk ezt a cacio e pepe receptet, mert mindössze 4 összetevőt igényel! Nagyon gyorsan és egyszerűen elkészíthető, így tökéletes hétköznapra, ebédre vagy munka után vacsorára. Ez ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!