Parasztcsorba (Csorba 2.)
cukormentes
laktózmentes
gluténmentes
tejmentes
tojásmentes
NS
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 10% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 4% Zsír
-
167g sertéshús277 kcal
-
15g vöröshagyma5 kcal
-
13g sárgarépa5 kcal
-
15g fehérrépa10 kcal
-
22g zeller8 kcal
-
20g karalábé4 kcal
-
8g zöldbab2 kcal
-
58g karfiol6 kcal
-
63g káposzta13 kcal
-
33g burgonya19 kcal
-
33g paradicsom6 kcal
-
8g petrezselyem3 kcal
-
0g lestyán0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
-
1g citromlé0 kcal
-
0g ecet0 kcal
-
0 kcal
-
12 kcal
Összesen
370
kcal
- 10% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 4% Zsír
-
1000g sertéshús1660 kcal
-
90g vöröshagyma33 kcal
-
80g sárgarépa29 kcal
-
90g fehérrépa57 kcal
-
130g zeller47 kcal
-
120g karalábé24 kcal
-
50g zöldbab14 kcal
-
350g karfiol35 kcal
-
375g káposzta75 kcal
-
200g burgonya116 kcal
-
200g paradicsom36 kcal
-
45g petrezselyem16 kcal
-
0g lestyán0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
-
8g citromlé2 kcal
-
1g ecet0 kcal
-
0 kcal
-
71 kcal
Összesen
2215
kcal
- 10% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 4% Zsír
-
36.4g sertéshús60 kcal
-
3.3g vöröshagyma1 kcal
-
2.9g sárgarépa1 kcal
-
3.3g fehérrépa2 kcal
-
4.7g zeller2 kcal
-
4.4g karalábé1 kcal
-
1.8g zöldbab0 kcal
-
12.7g karfiol1 kcal
-
13.7g káposzta3 kcal
-
7.3g burgonya4 kcal
-
7.3g paradicsom1 kcal
-
1.6g petrezselyem1 kcal
-
0g lestyán0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
-
0.3g citromlé0 kcal
-
0g ecet0 kcal
-
0 kcal
-
0.3g napraforgó olaj3 kcal
Összesen
80
kcal
- 10% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 81% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 38.8 g
Zsír
-
Összesen 15.7 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 11 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 107 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 800.6 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 45 mg
-
Kálcium 79 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 78 mg
-
Foszfor 458 mg
-
Nátrium 134 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 18.1 g
-
Cukor 6 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 313 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 153 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 65 mg
-
D vitamin: 35 micro
-
K vitamin: 183 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 11 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 75 micro
-
Kolin: 124 mg
-
Retinol - A vitamin: 3 micro
-
α-karotin 468 micro
-
β-karotin 1564 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 858 micro
-
Lut-zea 554 micro
Összesen
370
kcal
- 10% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 81% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 232.6 g
Zsír
-
Összesen 93.9 g
-
Telített zsírsav 29 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 69 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 24 g
-
Koleszterin 640 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4803.9 g
-
Cink 21 mg
-
Szelén 271 mg
-
Kálcium 477 mg
-
Vas 14 mg
-
Magnézium 466 mg
-
Foszfor 2749 mg
-
Nátrium 803 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 108.9 g
-
Cukor 35 mg
-
Élelmi rost 31 mg
VÍZ
-
Összesen 1878.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 920 micro
-
B6 vitamin: 9 mg
-
B12 Vitamin: 5 micro
-
E vitamin: 9 mg
-
C vitamin: 390 mg
-
D vitamin: 210 micro
-
K vitamin: 1099 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 5 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 63 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 449 micro
-
Kolin: 744 mg
-
Retinol - A vitamin: 20 micro
-
α-karotin 2807 micro
-
β-karotin 9386 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 5147 micro
-
Lut-zea 3323 micro
Összesen
2215
kcal
- 10% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 81% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 8.5 g
Zsír
-
Összesen 3.4 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 23 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 174.9 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 10 mg
-
Kálcium 17 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 17 mg
-
Foszfor 100 mg
-
Nátrium 29 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 4 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 68.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 33 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 14 mg
-
D vitamin: 8 micro
-
K vitamin: 40 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 16 micro
-
Kolin: 27 mg
-
Retinol - A vitamin: 1 micro
-
α-karotin 102 micro
-
β-karotin 342 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 187 micro
-
Lut-zea 121 micro
Összesen
80
kcal
Hozzávalók
-
1 közepes db vöröshagyma
-
1 közepes db sárgarépa
-
1 közepes db fehérrépa
-
0.5 db zeller
-
0.5 db karalábé
-
5 dkg zöldbab
-
0.5 db karfiol
-
0.3 db káposzta
-
2 db burgonya
-
2 db paradicsom
-
1 csokor petrezselyem
-
lestyán ízlés szerint
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
1 teáskanál fűszerpaprika
-
ételízesítő ízlés szerint
-
1 ek citromlé
-
1 kk ecet
-
1 csipet csípős paprikakrém
-
1 ek napraforgó olaj
Elkészítés
- A húst ízlés szerinti darabkákra felvágjuk, és feltesszük vízben fõni. 2-3 alkalommal leszedjük róla a habot, majd ízlés szerint megsózzuk.
- Amikor a hús félig megfõtt, hozzáadjuk az apóra vágott sárgarépát, petrezselyemgyökeret, zellert, zöldbabot és a karalábét.
- Kevés olajon megdinszteljük a hagymát, és a tűzről levéve pirosparikát szórunk rá, a levesbe tesszük.
- A hús és a zöldségek, ha megpuhultak, beletesszük a fölaprított káposztát, a szétszedett karfiolt és a kockára vágott burgonyát, majd készre főzzük.
- Az apróra felvágott paradicsomot utoljára adjuk hozzá. Ha nincs friss paradicsomunk, egy merőkanál paradicsomlével pótoljuk.
- Addig fõzzük, amíg a hús teljesen megpuhul, de a zöldség sem fõ szét. Hozzáadjuk az apróra vágott lestyánt - Erdélyben - leostyán- bőségesen és a petrezselymzöldet.
- Megízleljük, hogy eléggé sós-e. Ízesítjük ételízesitővel, ecettel és citromlével. Csípős parikát teszünk mellé.
- Elkészítettem: 40 alkalommal
- Receptkönyvben: 451
- Tegnapi nézettség: 50
- 7 napos nézettség: 467
- Össznézettség: 329986
- Feltöltés dátuma: 2009. december 15.
Ajánló
Erdélyben az első számú ünnepi ételek közé tartozik, pörköltalappal is készíthető.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
Aki már járt Erdélyben, biztosan ett csorba-levest, aki nem, főzze meg magának, nem bánja meg!