r
Nosalty Logó

Parasztcsorba (Csorba 2.)

5,0

1 ÉRTÉKELÉS12 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
NS
Parasztcsorba (Csorba 2.)
adag
Idő
perc
Költség
költséges
Nehézség
közepes

Hozzávalók

370
Kalória
38.8g
Fehérje
18.1g
Szénhidrátok
15.7g
Zsír
313g
Víz
106.7g
Koleszterin
5.1g
Rost
5.9g
Cukor
  • 10% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 370 kcal
  • 10% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 2215 kcal
  • 10% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 80 kcal
  • 10% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    38.8 g

Zsír

  • Összesen
    15.7 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    107 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    800.6 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    45 mg
  • Kálcium
    79 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    78 mg
  • Foszfor
    458 mg
  • Nátrium
    134 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    18.1 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

Víz

  • Összesen
    313 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    153 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    65 mg
  • D vitamin:
    35 micro
  • K vitamin:
    183 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    75 micro
  • Kolin:
    124 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3 micro
  • α-karotin
    468 micro
  • β-karotin
    1564 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    858 micro
  • Lut-zea
    554 micro
Összesen 370 kcal
  • 10% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    232.6 g

Zsír

  • Összesen
    93.9 g
  • Telített zsírsav
    29 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    69 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    24 g
  • Koleszterin
    640 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4803.9 g
  • Cink
    21 mg
  • Szelén
    271 mg
  • Kálcium
    477 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    466 mg
  • Foszfor
    2749 mg
  • Nátrium
    803 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    108.9 g
  • Cukor
    35 mg
  • Élelmi rost
    31 mg

Víz

  • Összesen
    1878.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    920 micro
  • B6 vitamin:
    9 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    390 mg
  • D vitamin:
    210 micro
  • K vitamin:
    1099 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    63 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    449 micro
  • Kolin:
    744 mg
  • Retinol - A vitamin:
    20 micro
  • α-karotin
    2807 micro
  • β-karotin
    9386 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    5147 micro
  • Lut-zea
    3323 micro
Összesen 2215 kcal
  • 10% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.5 g

Zsír

  • Összesen
    3.4 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    23 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    174.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    17 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    100 mg
  • Nátrium
    29 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    68.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    33 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    14 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    40 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    27 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1 micro
  • α-karotin
    102 micro
  • β-karotin
    342 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    187 micro
  • Lut-zea
    121 micro
Összesen 80 kcal

Elkészítés

  1. A húst ízlés szerinti darabkákra felvágjuk, és feltesszük vízben fõni. 2-3 alkalommal leszedjük róla a habot, majd ízlés szerint megsózzuk.
  2. Amikor a hús félig megfõtt, hozzáadjuk az apóra vágott sárgarépát, petrezselyemgyökeret, zellert, zöldbabot és a karalábét.
  3. Kevés olajon megdinszteljük a hagymát, és a tűzről levéve pirosparikát szórunk rá, a levesbe tesszük.
  4. A hús és a zöldségek, ha megpuhultak, beletesszük a fölaprított káposztát, a szétszedett karfiolt és a kockára vágott burgonyát, majd készre főzzük.
  5. Az apróra felvágott paradicsomot utoljára adjuk hozzá. Ha nincs friss paradicsomunk, egy merőkanál paradicsomlével pótoljuk.
  6. Addig fõzzük, amíg a hús teljesen megpuhul, de a zöldség sem fõ szét. Hozzáadjuk az apróra vágott lestyánt - Erdélyben - leostyán- bőségesen és a petrezselymzöldet.
  7. Megízleljük, hogy eléggé sós-e. Ízesítjük ételízesitővel, ecettel és citromlével. Csípős parikát teszünk mellé.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 perc
  • Főzés ideje: 120 perc

Aki már járt Erdélyben, biztosan ett csorba-levest, aki nem, főzze meg magának, nem bánja meg!

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Almaleves

Ha szeretitek a gyümölcsből készült leveseket, akkor az őszi-téli időszak beköszöntével ez a tejszínes almaleves remek választás lehet, ha bő fél óra alatt készítenétek valami ...

Rosanics Petra

Köménymagleves

Kinek köménymagleves, kinek rántott leves - az biztos, hogy ez a világ egyik legegyszerűbb és legolcsóbb levese. Azonban ha túl tudunk lendülni a menzás traumákon, rájövünk, hogy az ...

Rosanics Petra

Andalúz gazpacho selymesen

Spanyolország-szerte nagyon népszerű nyáron ez a jéghidegen kínált paradicsomkrémleves, a gazpacho azonban elsősorban Andalúzia védjegye. Nagy vita tárgyát képezi, hogy pontosan mi ...

Rosanics Petra

Címlapról ajánljuk

5 étel, amit ne otthon készíts el – Van, amit...

Vannak ételek, amelyeket jobb, ha a profi séfekre bízunk – ezek elkészítése ugyanis olyan szaktudást és összetett technikákat igényelhet, ami túlmutat az otthoni főzés határain. Persze a bevállalósak tehetnek egy próbát, de sokszor nem éri meg a befektetett energia.

Top Receptek

Tradicionális gulyásleves

Az igazi Hungarikum, amire igazán büszkék lehetünk. Vendéglátós lévén tapasztaltam, hogy a külföldi turisták, amikor betérnek az étterembe, az volt az első kérdésük, hogy "Gulász " ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!