r
Nosalty Logó

Zöldborsós sertésszelet

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojásmentes
giuliettalupa
Zöldborsós sertésszelet
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 12% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 570 kcal
  • 12% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 2278 kcal
  • 12% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 138 kcal
  • 12% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    47 g

Zsír

  • Összesen
    29.3 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    133 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    911.5 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    44 mg
  • Kálcium
    64 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    81 mg
  • Foszfor
    559 mg
  • Nátrium
    155 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    22.9 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    307 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    49 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    42 mg
  • D vitamin:
    44 micro
  • K vitamin:
    27 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    72 micro
  • Kolin:
    175 mg
  • Retinol - A vitamin:
    10 micro
  • α-karotin
    21 micro
  • β-karotin
    461 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2484 micro
Összesen 570 kcal
  • 12% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    188 g

Zsír

  • Összesen
    117.1 g
  • Telített zsírsav
    40 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    49 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    22 g
  • Koleszterin
    533 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3646.1 g
  • Cink
    19 mg
  • Szelén
    176 mg
  • Kálcium
    254 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    322 mg
  • Foszfor
    2237 mg
  • Nátrium
    622 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    91.5 g
  • Cukor
    27 mg
  • Élelmi rost
    25 mg

VÍZ

  • Összesen
    1227.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    196 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    167 mg
  • D vitamin:
    175 micro
  • K vitamin:
    106 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    54 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    287 micro
  • Kolin:
    698 mg
  • Retinol - A vitamin:
    40 micro
  • α-karotin
    84 micro
  • β-karotin
    1845 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    9936 micro
Összesen 2278 kcal
  • 12% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.4 g

Zsír

  • Összesen
    7.1 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    32 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    220.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    15 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    136 mg
  • Nátrium
    38 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.5 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    74.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    12 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    42 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    112 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    602 micro
Összesen 138 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A húst vágjuk fel szeletekre, ízlés szerint sózzuk-borsozzuk, majd kissé klopfoljuk ki és forgassuk lisztbe. A hagymát vágjuk fel apróra.
  2. Egy serpenyőben hevítsük fel a zsírt, és a hússzeletek mindkét oldalát pirítsuk át, majd szedjük ki egy tányérra. A visszamaradt zsíron pirítsuk üvegesre a hagymát.
  3. A megpirult hagymára tegyük vissza a hússzeleteket, adjuk hozzá a fagyasztott borsót és öntsünk alá egy fél pohárnyi vizet. (Ha konzerv borsót használunk, akkor csak a végén adjuk hozzá, mert nagyon szétfőne.) Fedő alatt pároljuk-főzzük kis lángon, amíg a hús meg nem puhul.
  4. A hús főzése-párolása kb. 30-50 percet vesz igénybe, a hús állapotától függően. Figyeljünk arra, hogy a hús alatt mindig legyen lé, nehogy leégjen. Mikor a hozzáadott víz elpárolgott, aláönthetjük a vízzel kissé felhígított bort is.
  5. Mikor a hús megpuhult és jó kis szaftja lett, belekeverjük a lestyánt és a majoránnát, majd egy picit sózzuk-borsozzuk, ha szükséges. Aki pikánsabban szereti, pár csepp citromlét tehet rá tálaláskor.
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 85
  • Tegnapi nézettség: 22
  • 7 napos nézettség: 211
  • Össznézettség: 42549
  • Feltöltés dátuma: 2020. október 10.

Ajánló

Tört burgonyával vagy rizzsel, bulgurral tálalható, savanyúság nem kell mellé, mert a szaftja kissé savanykás a bortól.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Zöldborsós sertésszelet
giuliettalupa 82 recept

Ez a hagyományos  zöldborsós szelet kissé átgondolt változata, más fűszerezéssel, paprika és tejföl nélkül. Aki a könnyebb húsokat szereti, a sertést helyettesítheti szárnyassal is.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...