Disznózsír

A disznózsír a házisertés szalonnájából és hájából kiolvasztott, kisütött zsír. Sok országban használják mind a mai napig sütésre és főzésre, bár szakemberek nem ajánlják, mivel nagyrészt telített zsírsavakból áll. A sertészsír szobahőmérsékleten könnyen kenhető, színe a hófehértől a sárgáig változik. Kitűnően harmonizál a zöldségfélékkel, kenyérrel. Illata az elkészítéstől függően, lehet semleges vagy enyhén füstös aromájú. Magas füstpontja, 121-218 ºC, miatt, sütésre kiválóan alkalmas.
Bármikor.
Hűtőben.
fehérjetartalom
0 g
zsírtartalom
95095.5 g
szénhidráttartalom
0 g
víztartalom
0 g
Cink
0.11 mg
Szelén
0.2 µg
Kolin
49.7 mg
E vitamin
0.6 mg
D vitamin
102 µg
fehérje
0 g
Zsír
telített zsírsav
39.2 g
egyszeresen telített zsírsav
45.1 g
többszörösen telített zsírsav
11.2 g
koleszterin
95 g
ásványi anyagok
Cink
0.11 mg
Szelén
0.2 µg
szénhidrát
vitaminok
Kolin
49.7 mg
E vitamin
0.6 mg
D vitamin
102 µg
Habár a csalánról a legtöbbünknek kellemetlen emlékei vannak, és a kertben sem megtűrt növény, azért jó tisztában lenni azzal, hogy nemcsak az egészségünkre van jó hatással (például csalántea vagy akár ételek formájában), hanem a kertünkben is hasznos növényként funkcionálhat.
NosaltyHa szeretnél a diétád alatt is rendszeresen rizst fogyasztani, akkor mutatjuk, hogyan készítsd el!
NosaltyZöld, fokhagymaillatú, zsenge, és csak pár hónapig terem az erdőkben, kora tavasszal. Mi az? Medvehagyma! A hétvégén főzzünk és süssünk vele!
NosaltyA levesünkbe tej nem kerül, a főételünkbe hús, a sütinkbe pedig liszt, de nagyon finom lesz minden, higgyetek nekünk!
Nem, nem a sütési metódussal van feltétlen a gond, hanem már a húselőkészítéssel. Felejtsd el a nyers csirkemell apró csíkokra vágását, ha félsz, hogy kiszárad a hús, hagyd nagyobb darabban!
A Pepco fantasztikus termékkel rukkolt elő, mely teljesen megváltoztatja a hozzáállásodat a mosogatáshoz.
Túróval töltött palacsinták, vaníliás öntettel meglocsolva, és sütőben jól összesütve.
A frankfurti virsliről elnevezett levest sokféleképpen készítik, nekünk ez az egyik kedvenc verziónk.
Az igazi Hungarikum, amire igazán büszkék lehetünk. Vendéglátós lévén tapasztaltam, hogy a külföldi turisták, amikor betérnek az étterembe, az volt az első kérdésük, hogy "Gulász " ...
Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!