r
Nosalty Logó

Beigli karácsonyra

5,0

3 ÉRTÉKELÉS47 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Iluska
Beigli karácsonyra
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A tésztához (4 rúd)

A töltelékhez

1855
Kalória
36.6g
Fehérje
179.7g
Szénhidrátok
115.6g
Zsír
39.3g
Víz
210.6g
Koleszterin
19.3g
Rost
72.2g
Cukor
  • 10% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 31% Zsír

A tésztához (4 rúd)

A töltelékhez

Összesen 1855 kcal
  • 10% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 31% Zsír

A tésztához (4 rúd)

A töltelékhez

Összesen 9285 kcal
  • 10% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 31% Zsír

A tésztához (4 rúd)

A töltelékhez

Összesen 418 kcal
  • 10% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 31% Zsír
  • 10% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    36.6 g

Zsír

  • Összesen
    115.6 g
  • Telített zsírsav
    32 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    27 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    50 g
  • Koleszterin
    211 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2465 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    57 mg
  • Kálcium
    1049 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    333 mg
  • Foszfor
    921 mg
  • Nátrium
    79 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    179.7 g
  • Cukor
    72 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

Víz

  • Összesen
    39.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    265 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    46 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    167 micro
  • Kolin:
    152 mg
  • Retinol - A vitamin:
    260 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    65 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    162 micro
Összesen 1855 kcal
  • 10% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 31% Zsír
  • 10% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    183 g

Zsír

  • Összesen
    578 g
  • Telített zsírsav
    162 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    134 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    248 g
  • Koleszterin
    1053 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    12324.8 g
  • Cink
    40 mg
  • Szelén
    283 mg
  • Kálcium
    5246 mg
  • Vas
    48 mg
  • Magnézium
    1667 mg
  • Foszfor
    4603 mg
  • Nátrium
    393 mg
  • Réz
    11 mg
  • Mangán
    34 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    898.4 g
  • Cukor
    361 mg
  • Élelmi rost
    97 mg

Víz

  • Összesen
    196.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1327 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    14 mg
  • C vitamin:
    16 mg
  • D vitamin:
    229 micro
  • K vitamin:
    23 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    835 micro
  • Kolin:
    759 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1299 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    324 micro
  • β-crypt
    20 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    808 micro
Összesen 9285 kcal
  • 10% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 31% Zsír
  • 10% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.3 g

Zsír

  • Összesen
    26.1 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    48 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    556.9 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    237 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    75 mg
  • Foszfor
    208 mg
  • Nátrium
    18 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    40.6 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    8.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    60 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    38 micro
  • Kolin:
    34 mg
  • Retinol - A vitamin:
    59 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    15 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    37 micro
Összesen 418 kcal

Elkészítés

A tésztához (4 rúd)

  1. Egy tálba kimérjük a lisztet, vajat, zsírt, porcukrot, sót. Összemorzsoljuk.
  2. Másik tálban az élesztőt, tejet, tojássárgáját.
  3. A lisztes keverékhez öntjük a tejes keveréket és összegyúrjuk, addig, amíg egynemű nem lesz a tésztánk. (Ne gyúrjuk túl!)
  4. Felosztjuk kb. 25 dkg-os darabokra. Téglalap alakúra igazítjuk, és letakarva hűtőbe tesszük 1 órára. Közben elkészítjük a töltelékeket. Egy tálba a diót, fahéjat, vaníliás cukrot, citromhéjat elkeverjük.
  5. Másik tálban a mákot, fahéjat, vaníliás cukrot, citromhéjat, mazsolát szintén. Felforraljuk a tejet a cukorral, egyik felét a dióra, másik felét a mákra öntjük. (Ne legyen túl híg, viszont összeálljon.)
  6. A tésztát enyhén lisztezett deszkán kb. 21x28 cm-es téglalapokra nyújtjuk. Azonos vastagságúra.
  7. A tölteléket először az egyik felét, majd a másik felét elsimítjuk a nyújtott tésztán. A rövidebbik oldalát visszahajtjuk, majd ügyesen feltekerjük.
  8. Sütőpapíros tepsibe tesszük. Megszurkáljuk fogpiszkálóval. Tojássárgájával lekenjük hosszában, majd hűvösre tesszük, amíg meg nem szárad rajta.
  9. Mikor száraz, tojásfehérjével kenjük meg, de most már ellenkező irányban végezzük a kenést - ettől lesz márványos.
  10. Mikor ismét megszáradt 200 fokra előmelegített sütőbe toljuk, 15 perc elteltével lejjebb vesszük 190 fokra.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 perc
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

Én a leírástól több töltelékkel készítettem, mivel a családom a jó sok tölteléket szereti benne. Bár így is elégnek kell lennie bele. Egyfajta tölteléknél 60 dkg -ot kell venni. A képen látható, milyen gusztusos, szép, márványos lett. Próbáljátok ki... így tanul az ember!! Nem csak karácsonykor szoktam bejglit készíteni, nálunk mindig elfogy. Ha netalán szétrepedne, nem kell megijedni, még forrón két vágódeszka között össze kell nyomni a repedésnél, így összeforr ismét!!!

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Címlapról ajánljuk

5 étel, amit ne otthon készíts el – Van, amit...

Vannak ételek, amelyeket jobb, ha a profi séfekre bízunk – ezek elkészítése ugyanis olyan szaktudást és összetett technikákat igényelhet, ami túlmutat az otthoni főzés határain. Persze a bevállalósak tehetnek egy próbát, de sokszor nem éri meg a befektetett energia.

Top Receptek

Tradicionális gulyásleves

Az igazi Hungarikum, amire igazán büszkék lehetünk. Vendéglátós lévén tapasztaltam, hogy a külföldi turisták, amikor betérnek az étterembe, az volt az első kérdésük, hogy "Gulász " ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!