adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 1% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 5% Zsír
-
300g káposzta60 kcal
-
13g disznózsír113 kcal
-
3g só0 kcal
-
1g ecet0 kcal
-
0g köménymag0 kcal
Összesen
173
kcal
- 1% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 5% Zsír
-
1200g káposzta240 kcal
-
50g disznózsír451 kcal
-
11g só0 kcal
-
4g ecet1 kcal
-
0g köménymag0 kcal
Összesen
692
kcal
- 1% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 5% Zsír
-
94.9g káposzta19 kcal
-
4g disznózsír36 kcal
-
0.8g só0 kcal
-
0.3g ecet0 kcal
-
0g köménymag0 kcal
Összesen
55
kcal
- 1% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 88% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 3.1 g
Zsír
-
Összesen 12.7 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 12 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1251.4 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 1 mg
-
Kálcium 97 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 29 mg
-
Foszfor 62 mg
-
Nátrium 1061 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 13.9 g
-
Cukor 8 mg
-
Élelmi rost 6 mg
VÍZ
-
Összesen 222.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 12 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 88 mg
-
D vitamin: 13 micro
-
K vitamin: 182 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 103 micro
-
Kolin: 32 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 79 micro
-
β-karotin 101 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 72 micro
Összesen
173
kcal
- 1% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 88% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 12.3 g
Zsír
-
Összesen 51 g
-
Telített zsírsav 20 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 23 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 6 g
-
Koleszterin 48 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 5005.4 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 3 mg
-
Kálcium 387 mg
-
Vas 5 mg
-
Magnézium 115 mg
-
Foszfor 250 mg
-
Nátrium 4242 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 55.7 g
-
Cukor 31 mg
-
Élelmi rost 24 mg
VÍZ
-
Összesen 888.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 48 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 351 mg
-
D vitamin: 51 micro
-
K vitamin: 730 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 413 micro
-
Kolin: 128 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 317 micro
-
β-karotin 403 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 288 micro
Összesen
692
kcal
- 1% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 88% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 1 g
Zsír
-
Összesen 4 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 4 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 395.8 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 0 mg
-
Kálcium 31 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 9 mg
-
Foszfor 20 mg
-
Nátrium 336 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 4.4 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 70.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 4 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 28 mg
-
D vitamin: 4 micro
-
K vitamin: 58 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 33 micro
-
Kolin: 10 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 25 micro
-
β-karotin 32 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 23 micro
Összesen
55
kcal
Hozzávalók
-
1.2 kg káposzta
-
5 dkg disznózsír
-
1.5 tk só
-
2 tk ecet
-
2 kávéskanál köménymag
Elkészítés
- A káposzta külső leveleit eltávolítjuk, majd négybe vágjuk és kivágjuk a torzsáját.
- Vékonyan (kb. 3 mm szélesen) felszeleteljük.
- A káposztát egy nagyobb lábasba tesszük, aláöntünk 2 dl vizet, hozzáadjuk a zsírt, a sót, valamint a köménymagot és élénk tűzön, időnként megkavargatva, fedő nélkül dinszteljük.
- Amikor félig megpuhult, hozzáadjuk az ecetet is, amivel tovább pároljuk.
- Amennyiben szükséges, nehogy odaégjen, nagyon kevés kb. 1 dl vízzel pótolhatjuk az elpárolgott vizet.
- Kb. 35 perc alatt kész a káposzta, akkor zsírjára sütjük. Úgy jó, ha nincs túlzottan puhára párolva.
- Elkészítettem: 85 alkalommal
- Receptkönyvben: 361
- Tegnapi nézettség: 307
- 7 napos nézettség: 3137
- Össznézettség: 755060
- Feltöltés dátuma: 2009. február 21.
Ajánló
Disznó és szárnyas sültek mellé is kiváló köret.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- mikor:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Muci
175 recept
Magam sem tudom eldönteni, hogy a fehér, vagy a lila káposztából készült dinsztelt káposztát szeretem jobban. A napokban kaptunk egy kis disznótoros kóstolót, ahhoz úgy gondoltam, fehér káposztából készítem.