Székelykáposzta 2.
5,0
1 csillag
Soha többet!
2 csillag
Vannak gondok.
3 csillag
Hát...
4 csillag
Másodszorra lett az igazi.
5 csillag
Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
Értékelés indításához kérjük lépj be!

adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes
Hozzávalók
A székelykáposztához
-
1 kg savanyú káposzta
-
60 dkg sertéscomb
-
60 dkg sertésoldalas
-
2 nagy fej vöröshagyma
-
3 teáskanál fűszerpaprika
-
1 teáskanál csípős paprikakrém
-
1 db zöldpaprika
-
1 db paradicsom
-
15 dkg disznózsír
A rántáshoz
-
2 evőkanál finomliszt
-
1 ek disznózsír
-
1 tk fűszerpaprika
826
Kalória
35.5g
Fehérje
19.9g
Szénhidrátok
67g
Zsír
385.5g
Víz
182g
Koleszterin
6.3g
Rost
8.1g
Cukor
- 7% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 13% Zsír
A székelykáposztához
-
167g savanyú káposzta32 kcal
-
100g sertéscomb182 kcal
-
100g sertésoldalas194 kcal
-
63g tejföl124 kcal
-
57g vöröshagyma21 kcal
-
0 kcal
-
0 kcal
-
17g zöldpaprika3 kcal
-
17g paradicsom3 kcal
-
25g disznózsír226 kcal
A rántáshoz
-
5g finomliszt18 kcal
-
3g disznózsír23 kcal
-
0 kcal
Összesen
826
kcal
- 7% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 13% Zsír
A székelykáposztához
-
1000g savanyú káposzta190 kcal
-
600g sertéscomb1092 kcal
-
600g sertésoldalas1163 kcal
-
375g tejföl743 kcal
-
340g vöröshagyma124 kcal
-
0 kcal
-
0 kcal
-
100g zöldpaprika16 kcal
-
100g paradicsom18 kcal
-
150g disznózsír1353 kcal
A rántáshoz
-
30g finomliszt109 kcal
-
15g disznózsír135 kcal
-
0 kcal
Összesen
4943
kcal
- 7% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 13% Zsír
A székelykáposztához
-
30.2g savanyú káposzta6 kcal
-
18.1g sertéscomb33 kcal
-
18.1g sertésoldalas35 kcal
-
11.3g tejföl22 kcal
-
10.3g vöröshagyma4 kcal
-
0 kcal
-
0 kcal
-
3g zöldpaprika0 kcal
-
3g paradicsom1 kcal
-
4.5g disznózsír41 kcal
A rántáshoz
-
0.9g finomliszt3 kcal
-
0.5g disznózsír4 kcal
-
0 kcal
Összesen
149
kcal
- 7% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 76% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 35.5 g
Zsír
-
Összesen 67 g
-
Telített zsírsav 26 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 26 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 9 g
-
Koleszterin 182 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1946 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 40 mg
-
Kálcium 151 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 69 mg
-
Foszfor 423 mg
-
Nátrium 1254 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 19.9 g
-
Cukor 8 mg
-
Élelmi rost 6 mg
Víz
-
Összesen 385.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 94 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 42 mg
-
D vitamin: 110 micro
-
K vitamin: 25 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 9 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 59 micro
-
Kolin: 160 mg
-
Retinol - A vitamin: 81 micro
-
α-karotin 28 micro
-
β-karotin 133 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 429 micro
-
Lut-zea 564 micro
Összesen
826
kcal
- 7% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 76% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 212.9 g
Zsír
-
Összesen 402 g
-
Telített zsírsav 156 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 154 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 52 g
-
Koleszterin 1092 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 11675.9 g
-
Cink 25 mg
-
Szelén 243 mg
-
Kálcium 908 mg
-
Vas 24 mg
-
Magnézium 411 mg
-
Foszfor 2536 mg
-
Nátrium 7525 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 119.6 g
-
Cukor 48 mg
-
Élelmi rost 38 mg
Víz
-
Összesen 2312.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 562 micro
-
B6 vitamin: 8 mg
-
B12 Vitamin: 5 micro
-
E vitamin: 7 mg
-
C vitamin: 253 mg
-
D vitamin: 659 micro
-
K vitamin: 151 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 5 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 4 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 57 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 352 micro
-
Kolin: 960 mg
-
Retinol - A vitamin: 484 micro
-
α-karotin 168 micro
-
β-karotin 796 micro
-
β-crypt 9 micro
-
Likopin 2573 micro
-
Lut-zea 3385 micro
Összesen
4943
kcal
- 7% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 76% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 6.4 g
Zsír
-
Összesen 12.1 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 33 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 352.7 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 7 mg
-
Kálcium 27 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 12 mg
-
Foszfor 77 mg
-
Nátrium 227 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 3.6 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
Víz
-
Összesen 69.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 17 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 8 mg
-
D vitamin: 20 micro
-
K vitamin: 5 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 11 micro
-
Kolin: 29 mg
-
Retinol - A vitamin: 15 micro
-
α-karotin 5 micro
-
β-karotin 24 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 78 micro
-
Lut-zea 102 micro
Összesen
149
kcal
Elkészítés
A székelykáposztához
- A káposzta levéből egy pohárnyit féreteszünk, majd egy kis vízzel átöblítjük, kinyomkodjuk a káposztát.
- A sertésoldalast a csontok mentén feldaraboljuk.
- Egy nagy (4 literes) lábasba beleszórjuk a káposzta felét, rátesszük az oldalast és beterítjük a káposzta másik felével.
- Annyi vízzel öntjük fel, ami ellepi, és kb 2 óra alatt puhára főzzük.
- Közben felkockázzuk a hagymát és a sertéscombot.
- A hagymát a zsíron megdinszteljük.
- A húst hozzáadjuk és fehéredésig saját levében dinszteljük.
- Rászórjuk az őröltpaprikát, felengedjük annyi vízzel, hogy éppen csak ellepje.
- Beletesszük a sót, a pirosaranyat, a felszeletelt zöldpaprikát és a hámozott paradicsomot.
- A pörköltet kb 90 perc alatt megfőzzük.
- Összekeverjük a káposztával és kb 15 perc alatt összefőzzük.
- Elkészítjük a rántást: a lisztet a zsiradékon zsemleszínűre pirítjuk, rászórjuk az őröltpaprikát.
- A rántást 2 dl hideg vízzel felengedjük és berántjuk a káposztát.
- Hozzáadjuk a tejföl felét, összeforraljuk.
- Amennyiben nem találjuk elég savanyúnak, a félretett káposztalével tovább ízesíthetjük.
- A tejföl másik felét tálaláskor használjuk.
Recept infó
- Előkészítés ideje: 20 perc
- Főzés ideje: 140 perc
Nálunk a savanyú káposztás ételek közül - a töltött káposztát követően - ez az egyik legkedveltebb változat. Nagyon vékonyan berántva, sok tejföllel szeretjük.
Elmentem a receptkönyvembe
Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok
Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Megcsináltam
Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!
1 csillag
Soha többet!
2 csillag
Vannak gondok.
3 csillag
Hát...
4 csillag
Másodszorra lett az igazi.
5 csillag
Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
Értékelés indításához kérjük lépj be!
Hozzászólások (0)
A hozzászólás íráshoz belépés szükséges!