r
Nosalty Logó

Székelykáposzta 2.

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Muci
Székelykáposzta 2.
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 7% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A székelykáposztához

A rántáshoz

Összesen 826 kcal
  • 7% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A székelykáposztához

A rántáshoz

Összesen 4943 kcal
  • 7% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A székelykáposztához

A rántáshoz

Összesen 149 kcal
  • 7% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    35.5 g

Zsír

  • Összesen
    67 g
  • Telített zsírsav
    26 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    26 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    182 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1946 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    40 mg
  • Kálcium
    151 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    69 mg
  • Foszfor
    423 mg
  • Nátrium
    1254 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    19.9 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    385.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    94 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    42 mg
  • D vitamin:
    110 micro
  • K vitamin:
    25 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    59 micro
  • Kolin:
    160 mg
  • Retinol - A vitamin:
    81 micro
  • α-karotin
    28 micro
  • β-karotin
    133 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    429 micro
  • Lut-zea
    564 micro
Összesen 826 kcal
  • 7% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    212.9 g

Zsír

  • Összesen
    402 g
  • Telített zsírsav
    156 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    154 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    52 g
  • Koleszterin
    1092 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    11675.9 g
  • Cink
    25 mg
  • Szelén
    243 mg
  • Kálcium
    908 mg
  • Vas
    24 mg
  • Magnézium
    411 mg
  • Foszfor
    2536 mg
  • Nátrium
    7525 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    119.6 g
  • Cukor
    48 mg
  • Élelmi rost
    38 mg

VÍZ

  • Összesen
    2312.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    562 micro
  • B6 vitamin:
    8 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    253 mg
  • D vitamin:
    659 micro
  • K vitamin:
    151 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    57 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    352 micro
  • Kolin:
    960 mg
  • Retinol - A vitamin:
    484 micro
  • α-karotin
    168 micro
  • β-karotin
    796 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    2573 micro
  • Lut-zea
    3385 micro
Összesen 4943 kcal
  • 7% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.4 g

Zsír

  • Összesen
    12.1 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    33 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    352.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    27 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    77 mg
  • Nátrium
    227 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.6 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    69.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    17 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    29 mg
  • Retinol - A vitamin:
    15 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    24 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    78 micro
  • Lut-zea
    102 micro
Összesen 149 kcal

Hozzávalók

A székelykáposztához

A rántáshoz

Elkészítés

A székelykáposztához

  1. A káposzta levéből egy pohárnyit féreteszünk, majd egy kis vízzel átöblítjük, kinyomkodjuk a káposztát.
  2. A sertésoldalast a csontok mentén feldaraboljuk.
  3. Egy nagy (4 literes) lábasba beleszórjuk a káposzta felét, rátesszük az oldalast és beterítjük a káposzta másik felével.
  4. Annyi vízzel öntjük fel, ami ellepi, és kb 2 óra alatt puhára főzzük.
  5. Közben felkockázzuk a hagymát és a sertéscombot.
  6. A hagymát a zsíron megdinszteljük.
  7. A húst hozzáadjuk és fehéredésig saját levében dinszteljük.
  8. Rászórjuk az őröltpaprikát, felengedjük annyi vízzel, hogy éppen csak ellepje.
  9. Beletesszük a sót, a pirosaranyat, a felszeletelt zöldpaprikát és a hámozott paradicsomot.
  10. A pörköltet kb 90 perc alatt megfőzzük.
  11. Összekeverjük a káposztával és kb 15 perc alatt összefőzzük.
  12. Elkészítjük a rántást: a lisztet a zsiradékon zsemleszínűre pirítjuk, rászórjuk az őröltpaprikát.
  13. A rántást 2 dl hideg vízzel felengedjük és berántjuk a káposztát.
  14. Hozzáadjuk a tejföl felét, összeforraljuk.
  15. Amennyiben nem találjuk elég savanyúnak, a félretett káposztalével tovább ízesíthetjük.
  16. A tejföl másik felét tálaláskor használjuk.
  • Elkészítettem: 95 alkalommal
  • Receptkönyvben: 997
  • Tegnapi nézettség: 448
  • 7 napos nézettség: 3524
  • Össznézettség: 483515
  • Feltöltés dátuma: 2009. január 06.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Nálunk a savanyú káposztás ételek közül - a töltött káposztát követően - ez az egyik legkedveltebb változat. Nagyon vékonyan berántva, sok tejföllel szeretjük.

Hozzávalók

A székelykáposztához

A rántáshoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...